این دو اقدام بسیاری از ناظران را بر آن داشته تا نگرانی خود را در مورد جنگ منطقه ای ابراز کنند. سوال این است: چرا اسرائیل به این شیوه خطرناک و مخاطره آمیز تنش ها را افزایش می دهد؟ البته حملات اخیر به خودی خود بی سابقه نیست. اسرائیل سابقه طولانی در ترور رهبران فلسطینی دارد و صدها جنگجوی حزب الله را در لبنان و سوریه هدف قرار داده است.
دورهای قبلی تشدید تنش در ده ماه گذشته منجر به جنگی در مقیاس بزرگ نشد. اما هیچ تضمینی وجود ندارد که تنش کاهش یابد و اقدامات استرس زا مهار شود. محاسبات منطقی خویشتنداری هر دولتی می تواند ناگهان بر تحولات میدانی غلبه کند و منجر به محاسبات اشتباه یا حتی تصمیمات استراتژیک آگاهانه برای برانگیختن جنگی تمام عیار شود.
حمله حماس بسیاری از مفروضات اساسی اسرائیل را در هم شکست: اینکه برتری نظامی و تکنولوژیکی آن میتواند به عنوان یک عامل بازدارنده در برابر دشمنانش عمل کند و آنها میتوانند بدون حرکت به سوی صلح با فلسطینیها به زندگی امن پشت دیوارها ادامه دهند.
همانطور که یکی از مقامات ارشد امنیت ملی اسرائیل به صراحت بیان کرد، بسیاری از نهادهای امنیتی اسرائیل اکنون متوجه شده اند که “اسرائیل آنقدر قوی نیست.” علاوه بر این، تأثیر خارج از اسرائیل از حمله ایران به اسرائیل در ماه آوریل کم اهمیت جلوه داده شد. اسرائیل در حمله به ساختمان سفارت ایران در دمشق در محاسبات خود دچار اشتباه آشکار شد. تل آویو انتظار چنین واکنش بیسابقه، گسترده و مستقیمی را نداشت که طی آن صدها موشک و پهپاد مستقیماً از خاک ایران به سمت اسرائیل پرتاب شد. اگرچه اسرائیلی ها دفاع پیچیده و هماهنگ به رهبری ایالات متحده را که حمله ایران را دفع کرد، تحسین کردند، اما این شکل ناهماهنگی به وجهه آنها به عنوان یک کشور متکی به خود لطمه زد.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
قیمت خودروهای خارجی در مشهد (۲۲ دی ۱۴۰۳) | خودروهای یکمیلیاردی را بهتر بشناسید
در سوگ دومین سالگرد درگذشت دکتر ابوالفضل خطیبی
سپاهان، میزبان سوپرجام شد | شهرآرانیوز