برای اطلاع رسانی شهرآرانیوزروز مرد گذشت، اما بهترین هدیه ای که می توانیم در این روز فرخنده به همسرمان بدهیم، جدا از آن جوراب های معروف و کاربردی، حذف کلیشه های غلط از زندگی مان است. کلیشه هایی که باعث می شود مردان همیشه احساسات خود را پشت نقاب قهرمانانه پنهان کنند و حق احساس و ابراز احساسات مختلف خود را از دست بدهند. مثلا وقتی می گوییم “مردی که گریه نمی کند!” چرا؟! حالا درست است که آنها مثل ما حساس و احساساتی نیستند، اما وقتی استرس زیادی دارند یا از عزیزانشان محروم هستند، چرا باید احساسات خود را نادیده بگیرند و از قالب خود خارج شوند؟!
یک زوج درمانگر و مشاور خانواده می گویند که بیشتر دعواهای خانوادگی ناشی از عدم اجازه ابراز احساسات مردان است و این احساسات به طور مداوم در پشت باورهای نادرست سرکوب می شوند و منجر به عصبانیت، دوری و…
اگر همسرتان از آن دسته مردانی است که به دلیل مرد بودن، یاد نگرفته است که احساسات مثبت و منفی خود را به درستی بیان کند یا اجازه ابراز احساسات منفی خود را ندارد، پس باید انتظار داشته باشید که دیر یا زود این موضوع بیشتر شود. سوء تفاهم ها بین تو و آزارهای مکرر کم کم دچار اضطراب و فشار می شود و به غار تنهایی و انزوا پناه می برد، آن وقت است که یک پا از این زندگی مشترک لنگ می زند.
این بار برای یافتن کلید گمشده برای حل این مشکل به صحبت های زهرا گیوی زوج درمانگر گوش می دهیم.
یک سنگ احساسات دارد، چه برسد به آدم!
اولین قدم برای بیرون آوردن مردان از غار تنهایی و اجازه دادن به عواطف و احساسات آنها این است که همه چیز را تکان دهیم و الگوهای ذهنی معیوب خود را با باورهای صحیح جایگزین کنیم. این یک چیز ساده به نظر می رسد، اما تاثیر زیادی بر رفتار ما در زندگی عمومی ما دارد. پس شما و اینها چند نکته برای آشنایی با مردان است که زهرا گیوی به ما می گوید.
«به طور معمول، ما مردان را به عنوان جنس آسیب پذیر و حساس می دانیم که همیشه به توجه، محبت و احترام ما نیاز دارند. مثلا ما خانم ها توقع داریم که اگر روزی مثل روز زن، روز تولد و… برایمان در نظر گرفته شود، همسرمان بیشتر به ما توجه کند و ما را تا حد امکان خوشحال کند. اما وقتی صحبت از مردها می شود، این کلیشه در ذهن ما وجود دارد که مردها از این به اصطلاح غافلگیر بازی ها و جشن ها خوششان نمی آید. اما واقعیت این است که مردان نیز مانند زنان باید توجه، اولویت و عشق را از طرف مقابل ببینند.
دومین چیزی که باید در مورد مردان بدانیم و برای خود و همسرمان جا باز کنیم این است که مردان همیشه نمی توانند ابرمردهای شکست ناپذیر باشند.
این روانشناس و زوج درمانگر می گوید: متأسفانه کلیشه دیگری که در ذهن اکثر ما وجود دارد این است که فکر می کنیم مردها هیچ وقت خسته، پایدار نیستند، همه مشکلاتشان را می خوابانند و هرگز به جایی نمی رسند، سرعتشان کم نمی شود اما ما باید به آنها به عنوان موجوداتی نگاه کنیم که حق دارند خسته باشند، آنها حق دارند در آغوش خود پناه ببرند و همیشه نباید آغوش آنها پناهگاه باشد.
زهرا گیوی رکن سوم این راهنمای عاطفی را با مثالی مشخص باز می کند: «من به عنوان یک مشاور، مراجعین زیادی داشته ام که در بدترین شرایط، زمانی که عزیزی را از دست داده اند یا اتفاق بدی برایشان افتاده است، موفق نشده اند. غمگین بودن، چون همیشه در گوششان می شنویم که مردها گریه نمی کنند! اما مردان قطعا حق دارند گریه کنند و باید عزاداری کنند.»
تکنیک شکر و زندگی به شیرینی شکر است
گام دوم در بروز احساسات شریک زندگی، چند رفتار و تمرین طلایی است که در صورت تکرار و تداوم، نتایج شگفت انگیزی خواهد داشت.
ابتدا فضای امنی برای همسرتان ایجاد کنید تا احساس راحتی کند و بدون ترس از قضاوت یا سرزنش احساسات خود را بیان کند. حواستان باشد که گاهی باعث سرکوب احساساتش می شوید، پس قضاوت و سرزنش در هر صورت ممنوع است!
جلسات انفرادی ترتیب دهید، هر بار یک جلسه رسمی برنامه ریزی کنید و همه چیز را با هم مخلوط کنید. البته باید پیشقدم شوید تا همسرتان آرام آرام از غار انزوا بیرون بیاید. بهتر است این جلسات به طور منظم و هفتگی برگزار شود. احساسات و تجربیات مثبت و منفی که در طول هفته داشتید را به اشتراک بگذارید و از همسرتان بخواهید که همین کار را انجام دهد، اما بدانید که دو یا سه جلسه معجزه نمی کند، روانشناسان بر تکرار طولانی مدت این روش درمانی برای زوجین تاکید دارند.
منبع: پرشیا
مطالب مرتبط
چالهای به نام صف و زمان در وامهای بانکی
«آقای رستم» نمایشی از توانمندی توانیابان مشهدی در جشنواره تئاتر فجر
بازگشت اندونگ به تمرین استقلال