مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

توانبخشی پس از سکته مغزی با کمک یک ربات

تبلیغات بنری



تیمی از دانشمندان سیستمی را توسعه داده اند که به ربات اجازه می دهد با استفاده از هدستی که فعالیت عصبی را تشخیص می دهد با بیمار ارتباط برقرار کند.

به گزارش ایسنا. روبات های کمک اجتماعی می توانند سیگنال های مغزی کاربر را برای درک حرکات مورد نیاز پردازش کنند. به این ترتیب آنها می توانند به عنوان مربی توانبخشی رباتیک عمل کنند.

ربات های توانبخشی

با توجه به هوش مصنوعی، ربات‌های مورد استفاده در این مطالعه به گونه‌ای برنامه‌ریزی شده‌اند که به بیماران کمک کنند تا برنامه‌های توانبخشی خود را بدون دخالت پزشک انسانی رعایت کنند. آنها قادر به ارائه پشتیبانی شخصی بر اساس نیازهای فردی بیمار هستند.

چنین سیستم هایی می توانند برای کمک به قربانیان سکته مغزی و آسیب های مغزی در بازتوانی اندام های آسیب دیده خود استفاده شوند. هدستی که محققان برای آزمایش توسعه داده اند از یک رابط مغز و کامپیوتر (BCI) استفاده می کند که قادر به دریافت فعالیت عصبی است. برخلاف فناوری Neuralink، این هدست برای استفاده نیازی به جراحی ندارد.

توانبخشی پس از سکته به کمک ربات

به گفته محققان این پروژه، تقریبا 80 درصد از افرادی که دچار سکته مغزی حاد و آسیب مغزی شده اند، در اندام فوقانی آسیب دیده اند که ممکن است کیفیت زندگی آنها را به شدت تحت تاثیر قرار دهد.

با این حال، توانبخشی حرکت اندام نیاز به تمرینات مکرر دارد که می تواند برای کسانی که دچار سکته مغزی و آسیب مغزی هستند مشکل ساز باشد. اغلب آنها از فراموشی نیز رنج می برند، به این معنی که تقریباً 70 درصد برنامه های توانبخشی تجویز شده خود را کامل نمی کنند.

آزمایشی سه ماهه ربات “کوچ”.

در طول سه ماه، محققان آزمایشی را با 16 بازمانده از سکته مغزی و آسیب مغزی انجام دادند. شش درمانگر برای ثبت و آزمایش توانایی سیستم در درک هدف کاربر و ارائه انگیزه حضور داشتند. آنها تصمیم گرفتند تا تعیین کنند آیا ربات ها می توانند امواج مغزی را بخوانند و نمونه هایی را در زمان واقعی از حرکاتی که از بیماران انتظار می رود انجام دهند ارائه کنند.

محققان همچنین از بیماران خواستند تا میزان تاثیر ربات ها را در ایجاد انگیزه و راهنمایی در طول تمرینات ارزیابی کنند.

این ربات ها در زمینه سلامت الکترونیک به خوبی عمل کرده اند.

انتهای پیام/

تبلیغات بنری

parseek به نقل از یستا