به گزارش LiveScience، دانشمندان جوان با مشاهده برچسب های شیمیایی موسوم به گروه های متیل روی سطح مولکول های DNA، سلول ها را ارزیابی کردند. این علائم فعالیت ژن های خاص را بدون تغییر کد اصلی DNA تغییر می دهند. این فرآیند «تغییرات اپی ژنتیک» نامیده می شود. الگوی گروه های متیل با افزایش سن تغییر می کند و تصور می شود که در تسریع پیری سلول نقش دارد.
در حالی که یک رژیم غذایی غنی از مواد مغذی می تواند پیری را کند کند، به نظر می رسد قند اضافه شده این اثر را کاهش می دهد.
اصطلاح شکر افزوده به مواد قندی اطلاق می شود که در حین تولید یا تهیه غذا اضافه می شوند. مانند قندهای موجود در نوشیدنی های شیرین یا غذاهای آماده در مقابل قندهای طبیعی موجود در شیر، میوه ها یا سبزیجات.
در این مطالعه، محققان دریافتند زنانی که مقادیر زیادی شکر افزوده مصرف میکنند، علائم پیری سلولی را سریعتر از سایرین نشان میدهند، حتی اگر رژیم غذایی آنها به طور کلی سالم باشد.
این مطالعه اولین مطالعه در نوع خود است که ارتباط بین مصرف شکر افزوده و به اصطلاح “پیری اپی ژنتیک” را نشان می دهد. همچنین این اولین مطالعه ای است که این رابطه را در زنان سیاه پوست و سفیدپوست بررسی می کند. میانگین سنی شرکت کنندگان 39 سال بود
الیسا اپل، یکی از نویسندگان این مطالعه، استاد روانپزشکی دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، در بیانیه ای گفت: «ما می دانستیم که سطوح بالای قند افزوده احتمالاً بیش از هر عامل غذایی دیگری با سلامت متابولیک ضعیف و بیماری های اولیه مرتبط است. . . ما اکنون می دانیم که پیری اپی ژنتیکی سریع زیربنای این ارتباط است و احتمالاً یکی از بسیاری از پیوندهایی است که مصرف زیاد شکر طول عمر و سلامتی را محدود می کند.
اپل و همکارانش سوابق غذایی 342 زن را طی سه روز غیر متوالی تجزیه و تحلیل کردند، سپس رژیم غذایی هر زن را بر اساس سازگاری آن با رژیم های غذایی مختلف ارزیابی کردند. این رژیمها شامل «رژیم غذایی مدیترانهای» – سرشار از گیاهان، غلات کامل و چربیهای غیراشباع و همچنین گوشت قرمز و چربیهای اشباع شده و قند کم – و رژیم دیگری به نام «شاخص تغذیه سالم جایگزین» بود که به طور خاص بر روی غذاها و مواد مغذی تمرکز داشت. آنها حاوی. تاکید می شود که به کاهش خطر بیماری های مزمن کمک می کند.
محققان همچنین معیار جدیدی را برای اندازه گیری دریافت مواد مغذی به نام «شاخص مغذی اپی ژنتیک» طراحی کردند که مواد مغذی مرتبط با فرآیندهای آنتی اکسیدانی و ضد التهابی در بدن و همچنین نگهداری و ترمیم DNA را در نظر می گیرد. مانند ویتامین های A، B12 و C، علاوه بر اسید فولیک و منیزیم.
این تیم همچنین میزان قند اضافه شده را ارزیابی کردند و سن اپی ژنتیکی شرکت کنندگان را با تجزیه و تحلیل متیلاسیون DNA سلول ها در نمونه های بزاق محاسبه کردند.
دادهها در نهایت ارتباط بین رژیم غذایی و پیری سلولی را نشان دادند، اما فقط تصویری کلی از وضعیت ترسیم کردند.
این نتایج تایید می کند که خوردن غذاهای مغذی کم قند افزوده می تواند طول عمر سالم فرد را افزایش دهد. یعنی دوره ای از زندگی که انسان نه تنها زنده است بلکه سالم است.
parseek به نقل از یستا
مطالب مرتبط
آغاز سفر ۳ روزه پزشکیان به تاجیکستان و روسیه (۲۶ دی ۱۴۰۳) | رئیس جمهور: روابط با همسایگان را توسعه خواهیم داد
چالهای به نام صف و زمان در وامهای بانکی
«آقای رستم» نمایشی از توانمندی توانیابان مشهدی در جشنواره تئاتر فجر