مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

آمادگی برای مقابله با آبله میمونی

تبلیغات بنری

به گزارش سایت یستا ، دکتر پژمان بختیاری نیا در نشست خبری امروز (10 مردادماه) اظهار داشت: از نیمه دوم سال 1400 تاکنون 169 پروژه عمرانی در حوزه سلامت کلید خورده که از این تعداد 58 پروژه انجام شده است. به اجرا گذاشته شده است. 36 پروژه در مرحله تحویل و 75 پروژه در دست اجراست.

به گزارش ایسنا، وی افزود: ایجاد ساختار شبکه بهداشت و درمان در سه شهر تازه تاسیس کرخی، دیزبارت و صیدا از دیگر اقدامات حوزه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: ارتقای پوشش اقدامات کنترل آب شرب روستایی، راه اندازی آزمایشگاه هیدرولوژی شوش، توسعه دستگاه های اندازه گیری قابل حمل عوامل محیطی و تهیه بانک جامع آب و فاضلاب از اهمیت بالایی برخوردار است. مسائل و برخی اقدامات دیگر این نماینده.

وی ادامه داد: میزان مرگ و میر مادران در هر هزار تولد از 71 به 17 درصد افزایش یافته است یعنی از 46 به 11 یعنی 35 کاهش یافته است.میزان مرگ و میر نوزادان از 9 درصد به 8.9 درصد در هر هزار تولد کاهش یافته است. ، از 580 تا 541.

بختیاری نیا گفت: نرخ مرگ و میر نوزادان از 7.2 به 6.9 در هزار تولد و از 466 به 448، پوشش مراقبت از کودک یک و نیم برابر و مراقبت های پس از زایمان دو برابر افزایش یافت.
وی به اقدامات انجام شده در حوزه اربعین حسینی اشاره کرد و گفت: قبل از شروع پیاده روی اربعین موکب ها آموزش داده می شود، حاضران معاینه می شوند و سپس برای آنها کارت سلامت صادر می شود. .

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به هماهنگی با سایر دستگاه های خدمات رسان در اربعین گفت: برای کاهش خطرات در مسیر تردد و مناطق مرزی هماهنگی صورت گرفت. همچنین همکاران محیط زیست و بهداشت حرفه ای کاروان های شهری ورودی به مرزهای چزاپا را رصد کرده و اقلام غذایی را اندازه گیری می کنند تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف از استانداردهای بهداشتی در آب یا مواد غذایی مداخله کنند.

وی افزود: در این دو هفته به استثنای یک مورد، شاهد شیوع مسمومیت غذایی نبودیم، در حالی که در مدت مشابه سال گذشته شاهد 10 مورد مسمومیت غذایی بودیم، بنابراین کنترل ها در سال جاری با جدیت بیشتری اجرا شد.

وی با اشاره به مراقبت های سندرمی در مرز چدبه گفت: در دو روز گذشته اخباری در فضای مجازی منتشر شد مبنی بر اینکه زائران پاکستانی که از مرز شرقی وارد کشور شده اند به بیماری آبله میمون مبتلا هستند اما بر اساس گزارش وزارت بهداشت. سلامت: تاکنون موردی از ابتلا به آبله مشاهده نشده است، میمونی در بین زائران مشاهده نشده و قرنطینه صورت نگرفته است.
بختیاری نیا گفت: آبله میمون در ایران منطقه کم هشدار محسوب می شود و امسال موردی شناسایی نشده است، اما همواره آمادگی مقابله با این بیماری را مانند سایر بیماری های عفونی داریم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر از آنجایی که استان خوزستان گذرگاه زائران ایرانی و خارجی است مراقبت‌های عفونی در مرز انجام می‌شود و تقریباً همه بیماری‌های مهم واگیردار از طریق این مراقبت‌ها قابل شناسایی هستند و اگر فرد مشکوک تشخیص داده شود، انجام می‌شود. بلافاصله برای اقدامات تشخیصی ارجاع داده شود و درمان برای او آغاز شود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌ساپور اهواز در مورد اینکه آیا احتمال شیوع آبله میمون‌ها به اندازه کرونا وجود دارد؟ وی گفت: هیچ موردی از آبله میمون در استان خوزستان مشاهده نشده است و از نظر خطر سنجی جزو مناطق کم هشدار هستیم و در حال حاضر به سطح هشدار نرسیده ایم.

وی در خصوص وضعیت پشه آئدس افزود: تاکنون پشه مهاجم آئدس در استان خوزستان کشف نشده است اما این گونه در استان های دیگر از جمله استان های شمالی از جمله گیلان و استان های جنوبی کشف شده است. مانند هرمزگان، بوشهر و ایران. جنوب سیستان و بلوچستان. از نظر اقلیمی خوزستان هم این شرایط را دارد اما پشه آئدس هنوز صید نشده است.
بختیاری نیا گفت: آنچه در حال حاضر برای استان خوزستان که از شرایط حضور پشه آئدس برخوردار است مهم است این است که مسئولان متولی بر اساس دستورالعمل اقدامات بهسازی را انجام دهند تا بتوانیم نقاطی را که می تواند مضر باشد حذف کنیم. . زیستگاه پشه ها.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا