بسیاری از کاربران این ربات که هزینه های زیادی از جمله «زمان» زیادی صرف کردند، از این پروژه ناامید شدند و آن را ترک کردند. اما هنوز منابع رسمی مرتبط با تلگرام یا همستر نسبت به این موضوع واکنشی نشان نداده اند، بنابراین کاربران همچنان نگران سوزاندن سکه های خود هستند.
علاوه بر این نگرانیها، انتشار این خبر میتواند یک تاکتیک تبلیغاتی یا ابزاری هدفمند باشد که از طریق فرآیند سوزاندن توکنها توسط کاربران، سود بیشتری نصیب مالک و سرمایهگذاران همستر شود. اما موج خبری که پس از اعلام این خبر به وجود آمد نشان داد که نباید ظهور این ربات ها را فقط یک بازی بدانیم. ظهور این بسترها و استفاده گسترده از آنها باید با آموزش و آگاهی در مورد آنها همراه باشد.
موجی از کاربران در تلگرام همستر کمبت
رشد انفجاری در استفاده از سیستم عامل های آنلاین با افزایش کلاهبرداری آنلاین همزمان شده است. در کشور ما نیز عدم نظارت بر فضای مجازی این فرصت را به آنها داده است تا به راحتی تور فروشگاهی رویایی خود را در سرزمین پهناور سکوها منتشر کنند. نظارت بر فضای مجازی ذهن را به سمت انحلال سوق می دهد، اما دیدیم که با این مکانیسم مخرب نه تنها بازار فضای مجازی کنترل شده، بلکه روز به روز بر تعداد کاربران پلتفرم های مسدود شده نیز افزوده می شود. یکی از این پلتفرم ها تلگرام است.
طی سال های گذشته صاحب این پلتفرم، پاول دوروف، از هیچ تلاشی برای جذب کاربران دریغ نکرده و هر ساله مسابقاتی را با جوایز عالی برگزار می کند تا متخصصان فناوری اطلاعات و طراحی گرافیک را برای بهبود پلتفرم خود به چالش بکشد. یکی از نوآوری های او در زمینه جذب کاربر و توسعه پلتفرم، راه اندازی ربات هایی بود که به دلیل محبوبیت آن ها، تعداد زیادی از کاربران تلگرام از آن اطلاعی ندارند. نحوه کار این ربات ها “برای کسب درآمد کلیک کنید” نامیده می شود. این رباتها شامل بازیهایی هستند که با لمس یک منطقه خاص در همان بازی، «سکهها» را در اختیار شما قرار میدهند.
راه های سریع تری برای کسب سکه در این بازی ها وجود دارد. به عنوان مثال با فالو و اسپانسر شدن برخی کانال ها می توانید تعداد سکه های این بازی را افزایش دهید. در نهایت این سکه ها در آینده قیمت گذاری می شوند و با توجه به دلاری شدن آن ها می توانید پول خوبی به دست آورید. اما سوال اصلی اینجاست که آیا سکه های این ربات ها واقعا برای ما تبدیل به پول خواهند شد؟
سرنوشت سکه های سرگردان
اولین ایردراپ ارائه شده توسط تلگرام «نات کوین» بود. در دنیای ارزهای دیجیتال، airdrop به سادگی به معنای دریافت ارز دیجیتال بدون خرید آنلاین ارز دیجیتال است. بنابراین، مکانیسم ربات Natcoin بر پایه کلیک کردن برای کسب سود است، مانند رباتهای امروزی. اما تفاوت این است که پس از مدتی “فهرست” شد و از یک ارز بی ارزش به پول مجازی تبدیل شد. در آن زمان این اتفاق جدی گرفته نشد و افراد کمی به سراغ آن رفتند. به همین دلیل به محض معرفی ایردراپ های زیر با استقبال خوبی مواجه شد و بخش زیادی از زندگی مردم را با ایده کسب ثروت از این طریق درگیر کرد.
امروزه ابعاد این درگیری نسبتاً کاهش یافته است، اما در روزهای ابتدایی معرفی این پلتفرمها، شاهد بودیم که مکانهای عمومی مملو از افرادی بود که بارها صفحه گوشی را لمس میکردند و «سکههای سرگردان» را ذخیره میکردند. سکه هایی که حتی خود پاول دوروف، مالک تلگرام و سرمایه گذاران این پروژه ها، دقیقاً اعلام نکردند که تبدیل به ارز دیجیتال می شوند یا خیر. با این حال روز گذشته صاحب یکی از شرکت های سرمایه گذار در این پروژه ها اعلام کرد که همستر یکی از معروف ترین ربات ها در این زمینه شکست خورده است.
همسترها فقط یک اسباب بازی نیستند
واکنش ها به شایعه شکست پروژه همستر از یک سو مایه طنز کاربران شد و از سوی دیگر عده ای که هزینه های مادی و معنوی زیادی برای آن خرج کرده بودند شوکه شدند. شوک شنیدن خبر از کار افتادن همستر به حدی بود که روز گذشته خبر ایست قلبی یک نوجوان 16 ساله منتشر شد. پیش از این گزارش هایی مبنی بر مرگ پسر نوجوانی بر اثر برق گرفتگی حین بازی همستر کمبت منتشر شده بود. این نوجوان روسی که تصمیم داشت در حین شارژ و استفاده از تلفن همراه خود به بازی در دستشویی ادامه دهد، بر اثر برق گرفتگی جان باخت. بنابراین نمی توان به این بازی ها به عنوان یک بازی با دیدی ساده نگاه کرد.
از طریق تبلیغات و نفوذ گسترده ای که در بین کاربران دارد، افراد در سنین و طبقات مختلف جامعه را به خود جذب کرده است. بنابراین باید آن را پدیده ای خطرناک تلقی کرد و آموزش ها و آگاهی های لازم را در خصوص آن انجام داد.
مرگ همستر شاید یک شایعه هدفمند
از زمانی که Simple's Alex اعلام کرد که پروژه همستر Combat ممکن است با شکست مواجه شود، واکنش ها در فضای مجازی متفاوت بوده است. او از وجود «تضاد درونی» بین مالک و سرمایه گذاران در این پروژه خبر داد و گفت: «علیرغم وعده سود ۱۸.۶ درصدی بازی به سرمایه گذاران، ادوارد گورینوویچ، مالک همستر کمبت، هرگونه سهمی را رد می کند. ” همچنین اعلام شد که سرمایه گذاران در حال تدارک دعاوی هستند و در نتیجه درج توکن همستر بعید به نظر می رسد و ممکن است این پروژه با شکست مواجه شود. این در حالی است که هنوز کانال رسمی همستر کامبت به این موضوع و نگرانی بسیاری از کاربران پاسخی نداده و آن ها را بیش از پیش دچار تردید کرده است. در این مورد دو احتمال وجود دارد.
1. از همان روزهای اولیه این ربات ها، صاحبان و سرمایه گذاران آنها هیچ تضمین مناسبی برای موفقیت پروژه ها به کاربران ارائه نکرده اند. بنابراین نظرات کارشناسان حوزه فناوری در این زمینه متفاوت است. کاربران این بازیها و «بازیکنان» در واقع از نتایج کاری که انجام میدهند مطمئن نیستند و منتظر شیرینی کسب ثروت از این رباتها هستند. بیت کوین پس از سال ها ارزش زیادی پیدا کرد.
2. طراحان این پروژه ها هرگز تصور نمی کردند که تعداد بازیکنان یک بازی ساده روزی به بیش از 200 میلیون نفر برسد. بخش بزرگی از این کاربران سخت و حتی شبانه روز تلاش می کنند تا سطح خود را در بازی ارتقا دهند و تا آنجا که ممکن است توکن و سکه به دست آورند.
این باعث می شود که مالک و سرمایه گذاران با ریسک های توزیع و ارزش گذاری مواجه شوند. از طرفی انتشار این خبر با بار منفی باعث نارضایتی برخی از کاربران از نتیجه و حذف آن شد.
در نتیجه، این رویداد یک “سوختگی نمادین” طبیعی ایجاد می کند. توکن سوزی در دنیای ارزهای دیجیتال به معنای حذف دائمی تعدادی توکن از گردش در بازار ارزهای دیجیتال است. این عمل یک فرآیند عمدی و کنترل شده است که توسط طراحان پروژه انجام می شود. این عمل “تخریب نشانه” یا “سوزاندن نشانه” نامیده می شود.
سوزاندن توکن ها می تواند از رکود و تورم در ارز دیجیتال جلوگیری کند و هدف نهایی از سوزاندن توکن ها حفظ یا افزایش ارزش ارز دیجیتال با هدف افزایش تقاضا برای آن است.
کاربران همستر کامبت در میان موج اخبار ضد و نقیض مبنی بر تبدیل شدن یا نشدن سکه هایشان گیج و بلاتکلیف بودند و با این اتفاق ترس آنها دو چندان شد. با این حال، باید منتظر ماند و دید که آیا همستر در حال حاضر مرده است یا نه؟
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
کامیون های ایرانی واقع در مرز بازرگان، تردد مجدد خود را آغاز کردند
آتشسوزی لسآنجلس رأیگیری اسکار را به تعویق انداخت
تاریخنگاری حضور تیمهای مشهدی در مسابقات فوتبال باشگاهی کشور | شماره ۱۹۱