مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

توصیه‌هایی برای گرفتار نشدن در دام کلاهبرداران

تبلیغات بنری

به گزارش سایت یستا به نقل از خبرگزاری دانشجویان، حسین گودرزی بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب تهران درباره نحوه برخورد با جرم کلاهبرداری گفت: جرم کلاهبرداری از زمانی وجود داشته است. در ابتدای پیدایش نظام حقوقی و با گذشت زمان انواع مختلفی از آن دیده شد و روزی بعد از گذشت یک روز شاهد کلاهبرداری های سنتی بودیم. اما امروزه با استفاده از رایانه ها و ابزارهای فناوری مدرن، اغلب به صورت فیشینگ انجام می شود.

وی ادامه داد: در سال 1387 قانون جرایم رایانه ای تصویب شد و ماده 741 آن مقرر می دارد که اگر شخصی با استفاده از سیستم های رایانه ای و ارتباطی به صورت غیرقانونی در اموال شخصی خود تصرف کند، این کلاهبرداری جدیدتر از کلاهبرداری سنتی است و به مجازات محکوم می شود. . نقطه عطف در همه کلاهبرداری ها بهره برداری کلاهبردار از حس طمع بازندگان است و ترفند و روش آنها این است که بازنده را به سود بی دلیل امیدوار می کنند که با شعله ور شدن طمع، دست به تقلب می زند. در کلاهبرداری، شخص با کمال میل اموال خود را به کلاهبردار می دهد.

گدرزی با اشاره به پرونده های چند شاکی واردات خودرو در رادیو گفت و گو خاطرنشان کرد: اگر جرم کلاهبرداری از بعد قانونی اتفاق بیفتد، مجرم قطعا مجازات می شود. برخی از کلاهبرداری ها به عنوان کلاهبرداری شناخته می شوند که در آن فرد با میل خود پول را از حساب خود به حساب کلاهبردار منتقل می کند. به روشی دیگر، شخصی خرید مجازی انجام می دهد و اطلاعات کارت خود را وارد می کند و حساب خود را خالی می کند.

بازپرس دادسرای عمومی و انقلاب تهران در تشریح تشریفات لازم برای کلاهبرداری‌شدگان گفت: مفقودان باید با در دست داشتن مدارک لازم به دفاتر دستگاه قضایی مراجعه و به مراجع ذیصلاح ارسال شوند. بازپرس منطقه و پرونده در مراجع ذیصلاح رسیدگی و پیگیری می شود و وقوع این جرم باید توسط کلاهبردار رسیدگی و قصور در این جرم رسیدگی شود. شواهد مورد نیاز نیز به روش سنتی جمع آوری می شود.

وی همچنین تصریح کرد: مردم باید از ثبت شرکت ها اطمینان حاصل کنند، اساسنامه شرکت را بررسی کنند و همچنین بررسی کنند که آیا امضاکننده قرارداد صلاحیت امضای قرارداد با شخص دیگری را دارد یا خیر. کسانی که مال خود را از دست داده اند می توانند به مراجع قضایی شکایت کنند و مجرم در مراجع کیفری مجازات خواهد شد. در برخی موارد مال متقلبانه مال است. در مجازات کلاهبرداری علاوه بر حبس، جزای نقدی و اتلاف مال نیز وجود دارد. اما در مواردی که سند به سرقت رفته و از طریق سند به خریداران دیگر تحویل داده می شود، نظرات مختلفی وجود دارد که احتمال ابطال اسناد و بازگرداندن مال به اولین نفری که کلاهبرداری شده وجود دارد.

گدرزی تخلفات رانندگی را دلیل تشکیل پرونده های چند شاکی عنوان کرد و گفت: ماده 3 قانون اجرای محکومیت های مالی در مواردی در نظر گرفته شده است که قرار توقیف مال صادر شده و محکوم علیه مال توقیف شده را پرداخت نکند و شاکی می تواند درخواست کند. دادسرا نسبت به اعمال ماده 3 مقرر در قانون و ناچار به رای مدیون به رضایت شاکی می باشد. در برخی موارد با توجه به شواهد و پیشروی پرونده از خروج متهمان از کشور جلوگیری می شود.

این بازپرس اظهار داشت: بر اساس ماده 13 قانون آیین دادرسی کیفری در صورت فوت مجرم، پرونده کیفری مختومه می شود. اما ادامه پرونده و اخذ غرامت از ترکه متوفی امکان پذیر است. افراد در قراردادهای خود باید صلاحیت شرکت را بررسی کنند، از مشاوران حقوقی مشاوره بگیرند، پرداخت ها را با فیش انجام دهند، نقل و انتقالات در قراردادها با ثبت رسید، مشخصات کامل طرف قرارداد را با مشاهده اصل مدارک در نظر بگیرند.

وی با بیان اینکه جرم کلاهبرداری تا سقف 100 میلیون تومان قابل گذشت است، اذعان داشت: از دادن کد کارت به افراد ناشناس خودداری کنید. در کلاهبرداری سنتی حبس از 1 تا 7 سال و جزای نقدی معادل مال مسروقه و رد مال مجازات محسوب می شود. ما طبق ماده 36 محکومیت جعل در صورتی که بالاتر از سقف باشد در روزنامه ها منتشر می کنیم. همچنین کلاهبرداری رایانه ای حبس از یک تا پنج سال، مصادره مال، جزای نقدی و حبس دارد.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا