مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

متناسب‌سازی را برای بازنشستگان اجرا خواهیم کرد

تبلیغات بنری

به گزارش یستا ، میرهاشم موسوی در همایش بازنشستگان و بازنشستگان تامین اجتماعی در شهرستان شمیرانات با بیان اینکه فلسفه اساسی سازمان تامین اجتماعی خدمت به بازنشستگان است، با تشریح دستاوردهای این سازمان در زمینه توسعه خدمات به مشمولان گفت: از ابتدای مسئولیت ایشان در سازمان تامین اجتماعی دو موضوع را در اولویت قرار دادیم: اولویت اول این بود که با توجه به شرایط مالی، خللی در پرداخت حقوق و مستمری بازنشستگان ایجاد نشود. در آن زمان تنظیم شده و بدهی هایی که ایجاد کردند، اولویت دوم توسعه ظرفیت ارائه خدمات به ویژه در بخش درمان بود. بازنشستگان و فراگیران ما بر اساس حق بیمه ای که در حین کار پرداخته اند، خدماتی را که ما متعهد به ارائه آن هستیم مطالبه می کنند که مطالبه بحقی است و ما نیز موظف به ارائه این خدمات با عزت و احترام هستیم.


وی ادامه داد: اینها حقوق بیمه شدگان و بازنشستگان است و بنابراین هیچکس در تامین اجتماعی نباید از مطالبات بازنشستگان برای خدمات بهتر ناامید شود. اینها حقوق بازنشستگان است و بسیار طبیعی است که صاحب حق حقوق خود را مطالبه کند. اگر این کار را درست انجام ندهیم، طبیعتاً نارضایتی ایجاد می شود.



موسوی افزود: در برخورد با بازنشستگان سراسر کشور هیچ گاه این تصور را نداشتیم که وضعیت معیشتی بازنشستگان در نقطه مطلوبی قرار دارد و رویکرد ما همواره این بوده است که از هر فرصتی که با شرایط قانونی و با استفاده از آن فراهم می شود، استفاده کنیم. زمینه ها و بسترهایی که در اختیار ماست تا بتوانیم معیشت بازنشستگان را ارتقا دهیم و متناسب با شرایط اقتصادی کسری را جبران کنیم.



وی همچنین گفت: می دانیم که هزینه های درمان بسیار بالاست و اگر ظرفیت درمان مستقیم را نداشته باشیم، بسیاری از افراد در هزینه های درمان دچار مشکل می شوند و برای یک عمل جراحی کوچک و یا بستری خارج از بیمه باید هزینه زیادی بپردازند. سیستم از این رو توسعه خدمات درمانی به طور جدی در دستور کار قرار گرفته و تاکنون بیش از 40 پروژه عمرانی به بهره برداری رسیده است.



مدیرعامل شرکت تامین اجتماعی اضافه کرد: اکنون سبدی از دارایی های تامین اجتماعی در دست ماست و این سازمان با درآمدی که دارد هزینه دارد و یک سازمان درآمدی- هزینه ای است. بنابراین در خصوص درخواست و مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی با مدیران تامین اجتماعی اختلاف نظر وجود ندارد. فقط این نیست که مدیران پشت میزهای ستادی بنشینند. من شخصاً در 60 سفر منطقه ای از 150 شهر دیدن کرده ام. در هر فرمانداری دورافتاده‌ترین مکان‌ها برای رصد میدانی مورد بازدید قرار گرفت تا از نزدیک میزان وضعیت بررسی شود و نبض وضعیت در همان محل اندازه‌گیری و ارزیابی شود. گاهی اوقات ممکن است فکر کنیم که بهترین خدمات را ارائه می دهیم، اما باید دید امتیاز مشتری چقدر است. در حد دانش و توانمندی و منابع موجود و با تمام کمبودها، آنچه می دانستیم و می توانستیم انجام دادیم. هر جا که نمی توانیم مشکلی را حل کنیم باید عذرخواهی کنیم و کارهایی را که می خواستیم انجام دهیم اما نتوانستیم و نکردیم اعلام کنیم. همچنین باید به دلایل عدم امکان از جمله مشکلات منابع، درآمد، شرایط مختلف و شرایط مختلف اشاره کرد.



به گزارش روابط عمومی سازمان تامین اجتماعی، وی با اشاره به الزامات و حساسیت های وظایف سازمان تامین اجتماعی گفت: سازمان تامین اجتماعی یک ویژگی منحصر به فرد دارد که کار را سخت و حساس می کند و آن این است که منابع، حقوق، پول و سرمایه این سازمان متعلق به مردم است. منابع سازمان این نیازها را برآورده می کند و سرمایه ای است که امروز در دست ماست. تامین اجتماعی مانند نهادها و سازمان های دولتی نیست که ردیف بودجه جداگانه ای داشته باشند و هر ماه به آنها بودجه داده شود. بلکه شبکه گسترده تامین اجتماعی درون جامعه باید هر ماه با تامین منابع، خون این ارگان را تامین کند. حق بیمه باید در اختیار افراد مختلف قرار گیرد و در شریان این شبکه و از درون این ارگان و از بین 46 میلیون بیمه شده جمع آوری شود که بخشی از آن برای معیشت بازنشستگان و بخشی برای توسعه خدمات هزینه می شود. همانطور که شرایط لازم است. این کار هر ماه انجام می شود که البته کار بسیار سختی است.




مدیرعامل شرکت تامین اجتماعی افزود: در تامین اجتماعی موظف هستیم علاوه بر توجه به وضعیت فعلی خدمات، به آینده نیز نگاه کنیم. بحث فقط پرداخت حقوق در این ماه و امسال نیست. همچنین باید به ماه ها و سال های آینده فکر کنیم. آینده بین نسلی که باید برای بیمه شدگان و بازنشستگان ببینیم را نمی توان به صورت روزانه ایجاد کرد. در ابتدای این دولت ماهانه بین 26 تا 27 هزار میلیارد تومان حقوق و مستمری پرداخت می شد و با توجه به کمبود منابع برای تامین این هزینه؛ ماهیانه بین 3 تا 5 میلیارد تومان از سیستم بانکی وام گرفته می شد. به عبارتی اموال بازنشستگان و بیمه شدگان فروخته شد و قراردادهای آتی به صورت استقراض بی رویه فروخته شد. هر ماه از بانک رفاه پول برداشت و مستمری پرداخت می شد.



موسوی با تاکید بر اینکه بیشترین دغدغه در وضعیت فعلی و آینده سازمان تامین اجتماعی، مخاطبان این سازمان و ذی نفعان آن هستند که بیمه شدگان و بازنشستگان هستند، گفت: معتقدیم صاحبان سرمایه می توانند بالاترین دید راهبردی را برای امور اجتماعی داشته باشند امنیت یک بازنشسته تامین اجتماعی امروز فقط به دنبال مستمری نیست، بلکه می خواهد دارایی و آینده خود را تامین کند. از سال 1392 تا 1400 حدود 106 هزار میلیارد تومان برای پرداخت حقوق به بانک رفاه بدهکار بودیم. امروز با همه کمبودها، مفتخریم که ماهانه 60 تا 65 هزار میلیارد تومان تعهد می کنیم و حتی یک ریال از دارایی بازنشستگان را به صورت استقراض نفروخته ایم. الان ماهیانه 55 هزار میلیارد تومان می شود. حقوق و مستمری می پردازیم و از ابتدای سال 1402 به خود اجازه ندادیم حتی یک ریال دارایی بازنشستگان را وام بگیریم و بفروشیم. این کار کوچکی نیست. اگر به روال قبل ادامه دهیم دو برابر مبلغی که الان پرداخت می شود بدهکار خواهیم بود. یعنی باید بیش از 230 هزار میلیارد تومان بدهی می گذاشتیم که تاثیر این بدهی و عدم تعادل بر تورم و زندگی مردم غیرقابل انکار بود.



وی تصریح کرد: در تامین اجتماعی همیشه این گلایه وجود داشته که دولت ها مطالبات تامین اجتماعی را پرداخت نمی کنند و این موضوع صحت دارد. در دولت سیزدهم با اراده خالصانه رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی بیش از 260 هزار میلیارد تومان از مطالبات تامین اجتماعی با دارایی های خوب و ارزشمندی همچون پتروشیمی و کشتیرانی شازند تسویه شد.



وی افزود: از سال 57 تا سال 1400 مجموع پرداختی دولت ها به تامین اجتماعی بابت بدهی های خود 80 هزار میلیارد تومان بوده است و این یعنی در دولت مردمی سیزدهم، یعنی سه و نیم برابر بیشتر از در دولت های گذشته مطالبات دولت مردمی بود و به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شد. در این دوره نشان دادیم که هیچ بحران غیرقابل کنترلی در تامین اجتماعی وجود ندارد، بلکه “بحران” اغلب از مشکلات مدیریتی ناشی می شود. در دوره اخیر؛ دو میلیون و 800 هزار بیمه شده جدید به خانواده بزرگ تامین اجتماعی اضافه شد و بیش از 90 هزار میلیارد تومان منابع ثابت از محل این بیمه شدگان جدید وارد سازمان شد و همچنان حدود شش میلیون بیمه نشده داریم. در کشور باید تلاش کنیم تا آنها را به سیستم بیمه جذب کنیم.



موسوی درباره تناسب مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی پیش از این در دو دوره متناسب بوده است. در این مدت تامین اجتماعی طبق مصوبه دولت تسویه حساب را پرداخت کرد. یعنی این روند در تامین اجتماعی آغاز شده است. بر اساس آنچه در قانون برنامه هفتم به ما اختصاص داده شده و لایحه قانون اصلاح آن، تعدیل متناسب را برای بازنشستگان انجام می دهیم و انشالله مشکلی نخواهیم داشت. ما معتقدیم که تناسب باید برای همه رده های بازنشستگان اعمال شود، چه آنهایی که کمترین درآمد را دارند و چه آنهایی که دارای سطوح دیگر هستند. در همان هفته کارگروه مشترکی با کانون عالی بازنشستگان تشکیل دادیم تا نحوه اجرا، شرایط مالی و سایر شرایطی که برای تسریع در کار نیاز داریم مشخص شود. البته منابع ما محدود است، اما باید کاری را انجام دهیم که حداقل بخشی از معیشت بازنشستگان پرداخت شود.



همانطور که مدیرعامل موسسه کل تامین اجتماعی در خصوص توسعه خدمات درمانی این موسسه گفت: ما معتقدیم که درمان در کشور باید رایگان باشد و از ابتدا علیرغم مخالفت های مکرر برخی از افراد اجتماعی ما مسئولیت آن بر عهده ماست. و شرکای پزشکی موسسات و ما بر توسعه درمان مستقیم تاکید کردیم و در تامین اجتماعی نیز معتقدیم که درمان رایگان سپری در برابر فقر است. اگر درمان رایگان را گسترش ندهیم و کارگران، بیمه شدگان و بازنشستگان را زیر چتر آن قرار دهیم، خیلی ها به دلیل هزینه های درمان به زیر خط فقر خواهند رفت. درمان رایگان به طور مستقیم مردم را از دام فقر نجات می دهد، به ویژه کسانی که به این خدمات نیاز دارند. به همین دلیل توسعه درمان مستقیم را در اولویت قرار دادیم و در این مدت بیش از 43 کلینیک تخصصی، بیمارستان و مراکز کلینیک تخصصی و فوق تخصصی تامین اجتماعی مورد بهره برداری قرار گرفت.



وی افزود: از نظر زیرساختی درمان را توسعه داده ایم به عنوان مثال بیمارستان شهید فیادبخش با ظرفیت 550 تخت انشالله با آخرین امکانات و تجهیزات در هفته دولت به بهره برداری می رسد. بیمارستان آبادان، بیمارستان هدایت تهران، بیمارستان دزفول، بیمارستان لنگرود، درمانگاه اردبیل، درمانگاه شهرکرد و 340 طرح درمانی توسعه و نوآوری در این دوره با رویکرد ترویج درمان مستقیم در حال اجرا، تحویل و بهره برداری هستند. امسال 14 پروژه دیگر به این ناوگان خدماتی اضافه می شود و حدود 1700 تخت بیمارستانی اضافه شده است.



موسوی به ضرورت بیمه تکمیلی بازنشستگان اشاره کرد و گفت: سازمان تامین اجتماعی در ابتدای این دولت تنها 23 هزار میلیارد تومان برای بیمه تکمیلی بازنشستگان یا حدود 30 درصد از مبلغ قرارداد بازنشستگان با. شرکت برای ارائه این خدمات. در این دولت تعهدات بیمه تکمیلی حدود 80 درصد افزایش یافت و سهم سازمان از 30 درصد به 50 درصد افزایش یافت. اکنون کمیته ای تشکیل داده ایم تا راهکارهای ارائه خدمات درمانی را به طور کامل توسط خود موسسه بررسی و پیشنهاد کنیم و نیازی به بیمه اضافی نیست تا بازنشستگان از آسایش و مزایای بیشتری برخوردار شوند.



مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه تسهیلات قرض الحسنه مستمری بگیران از هفت میلیون تومان به 30 میلیون تومان افزایش یافت، گفت: ما هیچ وقت تصمیم یک طرفه نگرفته ایم و همواره سعی کرده ایم نظر کانون های بازنشستگی را جویا شویم. ذینفعان نمایندگان بازنشستگان

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا