پس از تبادل این پیام و پاسخ به آن، توافق نهایی برای پذیرش آتش بس در مرز مشترک دو کشور ایران و عراق لازم الاجرا شد. ناگفته نماند که اتخاذ چنین رویکردی به ویژه از سوی رژیم بعث عراق ناشی از الزامات اساسی و ذاتی برای گشایش و شروع جنگ در جبهه کویت بود.
در 31 مرداد 1369 شمسی، سازمان امور آزادگان با تبادل جمعی زندانیان مواجه شد و بر اساس همین قانون و با کمک و حمایت سایر نهادها، این وظیفه عظیم را بر دوش گرفت و بیش از 40 هزار آزاده و آزاده مبادله کرد. همین تعداد اسیر به عنوان اسیر عراقی گرفته شد.
اگرچه بسیاری از آنها در جریان تبادل اسرا به وطن خود بازگشتند، اما در میان آنها یک خلبان ارتش بود که برای صدام ارزش ویژه ای داشت و او را سال ها در عراق زندانی نگه داشت. ارتش رژیم بعثی صدام در روز 26 شهریور علاوه بر پاسگاه های بازرگان، صبح، صفوی، رشیدیه، طوسیه، دراج و فیکی، در مناطق مهران و قصرشیرین نیز عملیات نظامی انجام داد. دولت جمهوری اسلامی ایران نیز تصمیم گرفت با انهدام تعدادی تانک و توپ دشمن که در منطقه زربطیه شناسایی شده بود، به تجاوزات رژیم بعثی صدام پاسخ دهد.
صبح روز هفتم شهریور ماه سال 59، حسین لشکری با یک فروند F-5 به همراه یک گروه هوانوردی برای پاسخ به تجاوزات دشمن، تانک ها و توپخانه هایی را که پاسگاه های مرزی ایران را بمباران می کردند منهدم کرد و روز قبل وارد خاک ایران شد. . هواپیمای لشکری پس از انهدام تجهیزات نظامی دشمن دچار سانحه و آسیب می شود و حسین لشکری که هواپیمایش دیگر قادر به فرود سالم در پایگاه هوایی نیست، مجبور به ترک هواپیما و استفاده از چتر نجات می شود و در نهایت او. نجات می یابد. در نقاط مرزی به تصرف نیروها درآمد. رژیم بعثی عراق می آید.
زندگینامه اولین اسیر و آخرین آزاده جمهوری اسلامی ایران، شهید سرلشکر حسین لشکری که لقب استاد سفر شبانه ایران را از دست رهبر معظم انقلاب (مد ظله العالی) دریافت کرد. علی) جالب و شنیدنی است. خلبان آزاده حسین لشکری ملقب به استاد اسراء ایران در سال 1331 در روستای ضیاء آباد از توابع قزوین به دنیا آمد.
تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش به پایان رساند و برای ادامه تحصیل به قزوین رفت.
در سال 1350 پس از اخذ مدرک برای خدمت سربازی به لشکر 77 خراسان اعزام شد.
وی همزمان با درجه گروهبان سوم در رزمایش مشترک نیروی زمینی و هوایی حضور یافت و با خلبانان شرکت کننده در رزمایش آشنا شد.
پس از آن، او علاقه زیادی به حرفه خلبانی پیدا کرد. لذا پس از گذراندن دوره سربازی در آزمون دانشکده پرواز شرکت کرد و پس از موفقیت به سمت نیروی هوایی منصوب شد.
در سال 1354 پس از گذراندن دوره آموزشی پرواز در ایران، برای گذراندن دوره پرواز به آمریکا اعزام شد و با درجه ستوان دومی به ایران بازگشت و به عنوان خلبان جنگنده اف 5 مشغول به کار شد.
وی ابتدا در پایگاه تبریز مشغول به کار بود، اما با تشدید حملات رژیم بعث عراق به نقاط مرزی جنوب و غرب کشور، برای دفاع از فضای میهن اسلامی به پایگاه هوایی دزفول منتقل شد. .
حسین لشکری در ابتدای جنگ تحمیلی به جمع مدافعان کشور پیوست و پس از انجام 12 ماموریت، هواپیمای وی مورد اصابت موشک دشمن قرار گرفت و مجبور به ترک هواپیما شد.
او سه ماه اول اسارت را در سلول انفرادی گذراند و پس از آن به مدت هشت سال دور از چشم صلیب سرخ جهانی با حدود 60 نفر از همرزمانش در سالن عمومی نگهداری شد.
پس از پذیرش قطعنامه 598 توسط جمهوری اسلامی ایران در 6 تیر 1367 از دیگر دوستانش جدا شد و دوره دوم اسارت به مدت 10 سال به طول انجامید. خلبان حسین لشکری پس از 16 سال در سال 1375 به نیروهای صلیب سرخ معرفی شد و دو سال بعد در 27 فروردین 1377 به ایران بازگشت.
خلبان باسابقه 70 درصد نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که 18 سال (6410 روز) اسارت توسط دشمن بعثی را تحمل کرد و در برابر تهدید، رشوه و اخاذی رژیم بعث عراق به شدت مقاومت کرد، پیروز به نظام اسلامی بازگشت. مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در دیدار صمیمانه با معظم له و در جریان تجدید بیعت با معظم له، از سوی مقام معظم رهبری با عنوان «استاد ثروت ایران» تجلیل شدند. انقلاب.
سرانجام این خلبان سرافراز در 28 مرداد 1387 بر اثر عوارض ناشی از اسارت در سال های جنگ تحمیلی جان باخت. زندگی شهید شکری در آثاری چون «سید الاسراء»، «6410» و «ایام بی آیینه» ذکر شده است.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
رشد ۷۰ درصدی مصرف دخانیات در بانوان
پزشکیان از شهر درحالاحداث تیس بازدید کرد
فرمانده قرارگاه منطقهای جنوب شرق نزاجا: مرزها با قدرت، پایش و رصد میشود