ریحان تاجیکی مسئول این کمیته تخصصی در دومین رویداد آرمان ما با خبرنگار سراج 24 به گفتگو نشست و ضمن تشریح مقدمات برگزاری جلسات مربوط به این جلسات گفت: در دومین رویداد کشوری آرمان ما، مرکز بانوان وابسته به سازمان فضای مجازی سراج شامل دو تیم تخصصی مختلف می باشد.
طبیعتاً این دو تابلو شباهت هایی با یکدیگر دارند. عنوان این دو نقاشی «زندگی دیجیتال زنان» و «خانواده دیجیتال» است. تمرکز اصلی کمیته زندگی دیجیتال زنان به طور خاص بر روی مسائل زنان است. در این جلسه به دغدغه ها، اولویت ها، مشکلات و مسائل مربوط به زنان که نیمی از جامعه ایران را تشکیل می دهند، پرداختیم. موضوعاتی که برای اساتید شناسایی و مطرح شد حول محور دغدغههای این قشر از جامعه میچرخد و تلاش شد تا وضعیت حوزه و تحولات اجتماعی در حوزه زنان در قالبی جدید تبیین و تشریح شود و راهکاری برای آن ارائه شود. . بنابراین.
وی افزود: در لایه اول ابعاد انتزاعی و فرمول مسئله را مورد بحث قرار دادیم و در لایه بعدی ارائه راهکارها و راهکارهای عملی را برای عموم ذکر کردیم تا مخاطبانی که از تابلو استفاده می کنند پس از دریافت و مشاهده مباحث کاربردی، خواهد دانست که هر یک از این مشکلات راه حلی دارند. در این جلسه در دو جلسه اول در خدمت خانم دکتر سیده فاطمه نعمتی مسئول کانون رسانه و اندیشه اجتماعی و همچنین مدرس دانشگاه، محقق و جامعه شناس بودیم. این استاد تدریس و ارائه عنوان «بازنمایی چهره زن ایرانی در رسانه و فضای مجازی» را بر عهده داشت.
تاثیر رسانه ها بر چهره زنان ایرانی
مسئول کمیته تخصصی زندگی دیجیتالی زنان و خانواده دیجیتال توضیح داد: در این مقاله به بررسی تصویر رسانه ای از زنان ایرانی در اذهان عمومی پرداخته می شود و این سوال که آیا زنان به ابژه منفعل تبدیل شده اند یا اینکه آیا عاملیت خود را حفظ کرده اند. تجزیه و تحلیل کرد. اثرات رسانه ها در این زمینه نیز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به عبارت دیگر، اگر رسانه ها تصویر زنان ایرانی را به شکلی سورئال بازنمایی می کنند و واقعیت این حوزه را مخدوش می کنند، مشکل از کجاست و چرا این اتفاق می افتد؟ آیا موضوعاتی که در رسانه ها به عنوان دغدغه زنان در اولویت است، در واقع مسائل اساسی آنها و مسائل و مشکلات آنها منعکس شده است؟
وی در ادامه توضیحات خود گفت: امروزه چهره زنان در حوزه مدیریت بدن و جراحی پلاستیک در رسانه ها بازنمایی می شود که این امر باعث بروز مشکلاتی برای وضعیت شخصی آنها می شود و همچنین بر روابط زن و شوهر و خانواده تاثیر منفی می گذارد. قرار دادن. به نظر می رسد ذهنیت و تصویری نادرست از زنان ایرانی در رسانه های تصویری ایجاد می شود که هویت فردی و اجتماعی آنها را تغییر می دهد. در جلساتی که در آرمان داشتیم سعی کردیم این موضوعات را تبیین کنیم و برای آنها راهکار ارائه دهیم.
تعمیق تحلیل «فمینیسم» و «فمینیسم مجازی»
تاجیکی به موضوع دیگری که در این مراسم مطرح شد اشاره کرد و گفت: دو جلسه از پنل تخصصی با تدریس خانم سارا مهدی پور، پژوهشگر حوزه زنان و خانواده با موضوع «فمینیسم سایبری» برگزار شد. محور اصلی این جلسات فمینیسم و فمینیسم مجازی بود. این استاد در اولین جلسه به شرح تاریخچه فمینیسم در اروپای غربی و آمریکا پرداخت و مکاتب و گرایش های آن را مرور کرد و رهبران آن را به اختصار معرفی کرد. نقد جنبش فمینیستی بخشی دیگر از این جلسات بود تا مشخص شود که آیا فقط با یک جنبش آکادمیک روبرو هستیم یا این جنبش ها بخشی از جنبش های اجتماعی هستند؟
مسئول کمیته تخصصی زندگی دیجیتالی زنان و خانواده دیجیتالی خاطرنشان کرد: در دهههای اخیر اصطلاحی در این زمینه مطرح شده است که «سایبر فمینیسم» است که معنای آن را در این مورد روشن کردهایم. اتفاق افتاد. همچنین این عبارت را در جامعه ایرانی و ارتباط آن با زنان در ایران بررسی کردیم. در بخشی از سخنرانی استاد در جلسه دوم به تفسیر کتاب مانیفست سایبورگ اثر خانم دانا هاراوی پرداخته شد. خانم هاراوی در این کتاب به سایبورگ ها و هویت جدید می پردازد. در این فصل، جنبش های آنلاین برای مسائل مربوط به زنان مورد بحث قرار می گیرد.
زنان و فناوری سایبری
وی درباره دیگر عناوین این رویداد گفت: در دو جلسه اخیر کمیته تخصصی زندگی دیجیتال زنان، خانم فایز نوروزی پژوهشگر هوش مصنوعی و جنسیت به تدریس پرداختند.
موضوعی که این استاد با عنوان «جایگاه زنان در فناوریهای سایبری» مطرح میکند به فناوریهای سایبری و هوش مصنوعی بهویژه میپردازد و لایههای کاربردی هوش مصنوعی در این دو جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت. به عنوان مثال، فرآیند ترجمه هنگام استفاده از سرویس ترجمه گوگل توسط هوش مصنوعی انجام می شود. آیا این هوش مصنوعی دانش و بینش داشت؟ البته که نه. هوش مصنوعی دنیا از طریق ابرداده آموزش داده می شود و اگر این ابرداده مغرضانه باشد، کل فرآیند تحلیل و بررسی هوش مصنوعی مختل می شود. خانم نوروزی در تاپیک خود به چند مورد از این نمونه ها اشاره کردند.
تاجیکی ادامه داد: در جلسات آموزشی این موضوع، مبحث اخلاق مراقبت و پارامترهای مهم در طراحی فناوری و حوزه سایبری مطرح شد که تغییرات مثبتی را در محیط فردی و اجتماعی زنان جهان به همراه خواهد داشت. امروز و در آینده، بخشی از مشکلاتی که امروز با آن روبرو هستیم نیز این است که در حال رفع آنها هستیم.
نسل جدید و دنیای دیجیتال
وی در تشریح دومین نشست تخصصی این رویداد با عنوان «خانواده دیجیتال» گفت: در جلسه دوم در یک بخش به الزامات زندگی شهروندان دیجیتال پرداختیم و در جلسه بعد به بررسی اثرات آن پرداختیم. فناوری زندگی دیجیتال بر روابط شخصی بین اعضای خانواده در جلسه اول به موضوعاتی مانند ویژگی های شخصیتی و فعالیت الکترونیکی این نسل، رفتار آنها در شبکه های اجتماعی و نحوه تعامل آنها با خانواده پرداختیم و راهکارهایی برای مدیریت مصرف این نسل ارائه کردیم. این مقاله توسط Dr. فهیمه زارعی; او به عنوان مدرس دانشگاه، محقق و عضو هیئت علمی در موسسه تحقیقات زنان و خانواده تدریس کرده است.
آموزش خانواده و رسانه برای کودکان
مسئول نشست تخصصی زندگی دیجیتالی زنان و خانواده دیجیتالی به تشریح مباحث مطرح شده در فصل دوم این نشست پرداخت و گفت: فصل دوم این جلسه با عنوان چالش های فرزندپروری دیجیتال توسط خانم . دکتر لیلا وصالی، مدیر عامل انجمن آموزش رسانه ایران و مدرس دانشگاه. در این فصل به چالشهایی که خانوادهها در آموزش رسانهای برای فرزندانشان با آن روبهرو هستند، پرداختیم و با مروری بر مقالات و پژوهشهای علمی در فضای ایران، به تأثیر افزایش آگاهی و آموزش خانوادهها در کاهش آسیبها و تنشهای معمول در جامعه پرداختیم. تربیت نوجوان و خردسال در خانواده می تواند از بسیاری از مشکلات جلوگیری کند و ما نیز یک سری راهکارها را ارائه کرده ایم.
تاجیکی در پایان ضمن تشریح موضوعات مطرح شده در فصل سوم کمیته تخصصی خانواده دیجیتال در دومین رویداد ملی آرمان ما، بر اهمیت الگوبرداری از شخصیت های برجسته ارزشی و فرهنگ ایرانی اسلامی تاکید کرد و توضیح داد: در فصل سوم با عنوان تأثیر وبلاگ نویسی بر وضعیت انجمن، خانم دکتر معصومه نصیری; مدرس آموزش رسانه از تاثیرات ذهنیت در فضای مجازی که بر رفتار کاربران و مصرف کنندگان تاثیر می گذارد و سیستم ترجیحات آنها را تغییر می دهد، صحبت کرد. آنها همچنین خاطرنشان کردند که با توجه به رفتارها و سبک زندگی برخی افراد تاثیرگذار در شبکه های اجتماعی، کاربران حتی در مورد صحبت در مورد بچه دار شدن و تعداد فرزندان نیز دچار تردید می شوند و گاهی اوقات به جای نگهداری از حیوانات خانگی متوسل می شوند و افراد را برای آنها الگو قرار می دهند. آنها نمی توانند در این موقعیت باشند. ما در سنت ها و محیط فرهنگی خود الگوهایی داریم که به محیط زندگی واقعی ما نزدیکتر است و نباید در الگوسازی این موارد کوتاهی کنیم. علاوه بر این موارد، به فناوری ایجاد اکثریت توسط این افراد در شبکه های اجتماعی پرداختیم که این احساس را در کاربر ایجاد می کند که کل جامعه با این ایده ها و الگوها پیوند خورده است که خلاف واقعیت است.
دومین رویداد سراسری «آرمان ما» طی یازده نشست تخصصی با حضور اساتید دانشگاه و صاحب نظران در فضای مجازی در بازه زمانی 23 تا 18 مرداد 1403 هجری شمسی در یازده نشست تخصصی با حضور اساتید دانشگاه و صاحب نظران در فضای مجازی برگزار می شود. سازمان فضای مجازی سراج. علاقه مندان به شرکت در این رویداد می توانند با ثبت نام در jaryan.app اقدام کنند. لازم به ذکر است پیش از این قرار بود رویداد آرمان ما از 15 تا 13 مرداد برگزار شود که به دلیل استقبال گسترده مهلت ثبت نام تمدید شد.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
طرح نشاندار کردن مالیات سیاستی هوشمندانه برای شفافسازی و توسعه فرهنگ مالیات است
فریدون شهبازیان، آهنگساز برجسته ایرانی در بیمارستان بستری شد + علت بستری
کارگروه انتخاب سرمربی پرسپولیس منحل شد!