چه تبی را در کودکان جدی بگیریم؟
وی با اشاره به اینکه کدام تب ها را باید جدی گرفت، گفت: کنترل سه دسته تب مهم و ضروری است. اولا؛ تب که درجه حرارت آن دوم افزایش می یابد. تبی که بیش از 3-4 روز طول می کشد و درجه حرارت کاهش نمی یابد. سوم؛ تبی است که هیچ علامتی ندارد. خانواده ها باید این سه نوع تب را جدی بگیرند و بلافاصله به پزشک مراجعه کنند.
این فوق تخصص ریه اطفال افزود: معمولا تبی که با حرارت بالا همراه نباشد نیاز به درمان ندارد. همچنین اگر در سه روز اول تب خود به خود کاهش یابد، جای نگرانی نیست و نیازی به معاینه ندارد. از طرف دیگر، منشا تب باید مشخص شود، به عنوان مثال، اگر تب در کودکان همراه با آبریزش بینی یا اسهال باشد، به این معنی است که منشا تب مشخص است و نیازی به بررسی چنین چیزی نیست. تب. معمولا تب همراه با آبریزش بینی نشانه سرماخوردگی و تب همراه با اسهال نشانه وجود ویروس در دستگاه گوارش است.
تب بدون علائم نشان دهنده عفونت های جدی است
عشقی تصریح کرد: در صورتی که کودک فقط تب داشته باشد و علائم دیگری نداشته باشد، باید در اسرع وقت معاینه و بررسی شود تا علت اصلی تب مشخص شود. زیرا می تواند نشان دهنده عفونت های جدی تری مانند عفونت ادراری، عفونت ریه یا ذات الریه و عفونت خون در بدن باشد.
وی تصریح کرد: اگر کودک با آبریزش بینی دچار تب 38.5 درجه شود، در سه روز اول نیازی به مراجعه به پزشک ندارد. طبیعتاً باید تب او ثبت شود تا روند صعودی یا نزولی تب مشخص شود. از طرفی مادر باید تب فرزندش را با استامینوفن کنترل کند.
چه زمانی کودک تشنج می کند؟
یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه تصورات غلطی در مورد تشنج در بین مردم وجود دارد، گفت: یکی از این باورهای غلط این است که در صورت بالا بودن درجه تب، احتمال تشنج بیشتر می شود. اما معمولاً فردی با زمینه ژنتیکی به دلیل دمای بالا ممکن است دچار تشنج شود. اما به طور کلی تب در افرادی که این حالت را در ژن های خود ندارند باعث تشنج نمی شود.
برای تشنج، درجه تب مهم نیست
عشقی گفت: اگر تشنج ارثی نباشد احتمال تشنج کودک به دلیل تب بسیار کم است. نکته مهم و قابل توجه دیگری که خانواده باید به آن توجه کنند این است که تشنج ممکن است با تب تا 37.2 نیز رخ دهد. بنابراین تعداد و درجه تشنج مهم نیست و نشان دهنده بدتر شدن یا کاهش احتمال تشنج نیست.
برای کاهش تب در کودکان چه باید کرد؟
وی در خصوص کاهش تب کودکان نیز خاطرنشان کرد: برای کاهش تب معمولا از شربت استامینوفن، ایبوپروفن و دیکلوفناک استفاده می شود. والدین باید علاوه بر شربت از شستشوی بدن نیز استفاده کنند. بنابراین مادر پارچه ای را با آب ولرم خیس می کند و هنگام دادن نوشیدنی تب بر به کودک، سینه و شکم کودک را با دستمال مرطوب به مدت 10 دقیقه ماساژ می دهد. گذاشتن حوله خیس روی پیشانی، دست ها و پاها اشتباه است. خانواده نباید از شیاف دیکلوفناک بدون نسخه برای کاهش درجه تب در کودکان استفاده کنند. زیرا باعث خونریزی گوارشی در کودکان می شود.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
فرزین خبر داد: پرداخت تسهیلات مسکن به ۸۰۰ هزار متقاضی بلاتکلیف
آموزش داستان نویسی | از سنگ و آب و شیاطین دیگر (بخش سوم)
پخش زنده بازی آرسنال و نیوکاسل در نیمه نهایی جام اتحادیه انگلیس (۱۸ دی ۱۴۰۳) + تماشای آنلاین