مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

پیشنهاد ناکارآمدترین‌ها برای حساس‌ترین پست‌های اقتصادی

تبلیغات بنری

به گزارش سایت جهان نیوز به نقل از روزنامه کیهان، پس از پیروزی پزشکیان، اطرافیان رئیس جمهور منتخب در میان هیاهوهای فراوان از شورای راهبردی انتخاب وزرا و کمیته های فرعی آن رونمایی کردند اما اکنون زمان اعلام لیست های نهایی فرا رسیده است. هر چه نزدیک می شدیم عمق فاجعه بیشتر می شد و حتی فریادشان هم بلند می شد.

ظهور نام هایی چون عباس آخوندی، اسحاق جهانگیری، محمدرضا نعمت زاده، عبدالناصر همتی، علی ربیعی به عنوان وزرا یا اعضای کارگروه های انتخاب وزرای دولت چهاردهم به معنای بازگشت کشور به دهه سوخته و از دست رفته است. . اقتصاد ایران. علاوه بر این افراد، حضور نام هایی مانند ویشالورزی با سابقه قمه زنی غیرقانونی و عبده تبریزی با سابقه بی کفایتی بورس در کارگروه ها نشان از آینده تیره دولت پزشکی دارد. کسی که بر خلاف قانون گردنش را می آویزد با پزشکیان چه می کند؟!

عباس آخوندی، 70 ساله; وزیر سابق راه و شهرسازی دلیل جهش قیمت مسکن در دوره ریاست جمهوری هاشمی و روحانی را یکی از عوامل مهم فشار بر مردم دانست و تورم 60 درصدی را در پایان سال ثبت کرد. امسال. دولت روحانی، یکی از عوامل اصلی دهه سوخته اقتصاد ایران، در ابتدا گزینه ای بود که وزارت راه و شهرسازی برای جشن سومین جهش قیمت مسکن مطرح کرد، اما روند اصلاحات شاید پیش بینی کرد که از مجلس رای اعتماد نخواهد گرفت، این مدیر را برای تصدی ریاست سازمان برنامه و بودجه فاقد صلاحیت دانسته است.

آخوندی در دوران وزارتش مسکن مهر را مزخرف توصیف کرد، اما این طرح را اجرا نکرد و با ده برابر افزایش قیمت مسکن، خانه دار شدن را برای مردم ایران آرزو کرد. اکنون سایه بی برنامگی بر سر ساماندهی برنامه و بودجه افتاده است.

عباس آخوندی اولین کاندیدای جبهه اصلاحات برای انتخابات ریاست جمهوری اخیر بدون سابقه اجرایی درخشان و بنیان فکری خاص بود. نتیجه تجلیل عده ای از جوانانی که در کانون های منزوی اصلاح طلب تحصیل کرده بودند، رای چهره های ارشد این جبهه از جمله آذر منصوری و عباس آخوندی بود.

سلطان چاپ پول برگشت!
شبکه های خبری نزدیک به پزشکیان مدعی شدند که عبدالناصر همتی و حجت الله میرزایی گزینه های اصلی وزارت اقتصاد هستند. میرزایی، استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی، چندان شناخته شده نیست، اما مردم همتی 67 ساله را به خاطر مشکلات اقتصادی دولت حسن روحانی به یاد می آورند.

او در دوره روحانی رئیس بانک مرکزی بود و به دلیل رکوردشکنی چاپ پول و افزایش نقدینگی در آن دوره به سلطان چاپ پول معروف شد. در انتخابات ریاست جمهوری هزار و 400 نفر به او رای ندادند و شکست سنگینی را متحمل شد، اما حالا تصمیم گرفته به مدیریت اقتصادی کشور بازگردد.

همتی که از 12 مرداد 1396 به سمت بانک مرکزی منصوب شد و کمتر از سه سال بعد برکنار شد، پایه پولی، نقدینگی و تورم را به حدی ارتقا داده است که برخی کارشناسان تورم سه رقمی را در دولت آینده پیش بینی می کنند. در دوره مدیریت همتی در بانک مرکزی، نرخ رشد نقدینگی به عنوان عامل اصلی تورم بلندمدت از 20.5 درصد به 39.4 درصد رسید.

همچنین پایه پولی را با نرخ رشد 23 و سه دهم درصد و با نرخ 30 و هفت دهم درصد تحویل داد. او نرخ تورم را از 10 به 47 درصد و قیمت دلار را از 10 هزار تومان به 33 هزار تومان رساند و 27 هزار تومان را تحویل داد و رفت. علاوه بر این، افزایش خزنده نرخ سود بانکی در دوران ریاست جمهوری وی یکی از عوامل سقوط تاریخی بورس در سال 1378 بود که یکی از عوامل دهه سوخته اقتصاد ایران است.

و باز هم شوک درمانی با نرخ ارز واحد
مرتضی عوفجه; استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: من نگران انتخاب آقای همتی برای وزارت امور اقتصادی و دارایی هستم، زیرا وزارتخانه‌های اقتصادی جای افراد با گرایش‌های سیاسی نیست. از سال 1400 که آقای همتی وارد رقابت های انتخاباتی شد، در شبکه های اجتماعی اظهار نظر سیاسی کرد و وجهه سیاسی قوی پیدا کرد.

وی افزود: بهتر است آقای مزیکیان از انتخاب افراد قبول شده در آزمون خودداری کند و جوانانی را انتخاب کند که ایده های نو دارند. امثال همتی از قبل هر کاری در چنته داشته اند و حرف جدیدی برای گفتن ندارند. به نظر من همتی فرد مناسبی برای وزارت اقتصاد نیست.

همانطور که استاد اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز در مورد طیب نیا گفت: اولین چیزی که من را نگران می کند خود آقای طیب نیا است که در مورد قیمت ارز تک نرخی صحبت کردند و سیاست های شوک درمانی را اتخاذ کردند که در شرایط فعلی بسیار خطرناک است. . اقتصاد ایران ظرفیت تحمل یک شوک جدید را ندارد و از طرفی مدیریت آقای طیب نیا در وزارت اقتصاد در طول یازده سال دولت چندان پررنگ نبود.

14 گزینه برای وزارت پدر و مادر؟!
وزارت نفت مهمترین وزارتخانه اقتصادی و عملاً وزارت درآمد کشور است. 29 نفر شامل مدیران و کارشناسان نفت، بخش خصوصی و فعالان این صنعت سه تا پنج گزینه از 14 گزینه نهایی را برای انتخاب وزیر نفت به پزشکیان ارائه می کنند.

در میان اعضای تیم کاری برای انتخاب وزیر نفت نام هایی مانند محمدرضا نعمت زاده 79 ساله وجود دارد. علی کاردر، وزیر اشرافی و ناکارآمد دولت روحانی؛ مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران زیر نظر زنگنه و رکورددار محکومیت و انفصال از خدمات دولتی در رابطه با قرارداد کرسنت، زیر نظر علی عبدالعلی زاده 70 ساله؛ وزیر مسکن و شهرسازی دولت خاتمی علت افزایش قیمت مسکن در آن دوره را تشریح کرد.

روند فروش نفت در دولت سیزدهم توسعه یافت و ثبات مالی را برای کشور به ارمغان آورد، اما بازگشت مدیران زنگنه که به ناتوانی خود در فروش نفت اعتراف کردند، می تواند کشور را به شرایط فاجعه باری که دولت روحانی تجربه می کرد بازگرداند.
و البته اسحاق جهانگیری 67 ساله. معاون اول دولت یازدهم و دوازدهم که اصلاح طلبان او را مسئول هدر رفت 18 میلیارد و 60 تن طلا در دولت روحانی دانستند و خود با سکوت در مقابل همکارانش مهر تایید زد و 64 محمد شریعتمداری. وی که نود سال سن دارد و سابقه حضور در وزارت بازرگانی خاتمی را دارد، استیضاح و برکناری وی از سمت وزیر صمت در دولت روحانی و انتصاب وی به وزارت کار به عنوان گزینه های نهایی ریاست جمهوری مطرح شده است. وزارت نفت

شریعتمداری در دولت دوازدهم به وزارت صمت آمد با گذشت سه ماه از وزارتش، ماجرای واردات خودرو با بسته شدن سایت ثبت درخواست واردات فاش شد و هنوز شبهات زیادی در این باره وجود دارد. در آن دوره صنعت و معدن به کلی فراموش شد.

شریعتمداری، مانند وزارت کار، ظرفیت لازم برای هماهنگی سایر نهادهای مرتبط با توسعه بخش تعاون و توانمندسازی جامعه را نداشت که منجر به پایین آمدن سطح رفاه اجتماعی کارگران و کارفرمایان شد.
معلوم نیست این فرد با چنین سابقه و بی سابقه ای می تواند وزارت نفت را برای آقای مازیکیان بهبود بخشد یا فقط در 64 سالگی در یک وزارتخانه جدید تجربه کسب می کند؟

کارگروه کشک است
البته محمد شریعتمداری و اسحاق جهانگیری دو تن از پدرخوانده های اصلاحات اعلام کردند که تمایلی به حضور در جلسات کارگروه تعیین وزیر نفت ندارند و تنها با مسعود مازیکیان صحبت خواهند کرد.

گزینه پیشنهادی برای تصدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علی ربیعی 69 ساله است که پیش از این وزیر این وزارتخانه بود و توسط مجلس اصلاح طلبان برکنار شد. محجوب نیز به این وزارت ارتقا یافت. البته برخی می گویند ربیعی امیدی به اخذ رای اعتماد ندارد و به همین دلیل می خواهد سخنگوی رسمی دولت باشد.

برخی از اعضای کادر پزشکی نام خود را برای این سمت مطرح کردند(!) مثلا عکسی از نامه ای منتشر شد که در آن نریمان و خانزادی 72 ساله با امضای خودشان پیشنهاد دبیری آزادگان را دادند. مناطق

سردرگمی رئیس جمهور منتخب
پزشکیان در مناظره ها اعلام کرده بودند که هیچ برنامه ای ندارند و کار را به کارشناسان واگذار می کنند. البته گاهی از برنامه هفتم به عنوان برنامه خودش یاد می کرد اما معلوم نبود کارشناسانش این طرح را قبول داشتند یا خیر.

رئیس جمهور منتخب صبح امروز دوشنبه در جلسه ستاد مردمی خود در تالار وزارت کشور با ابراز حیرت از نحوه انتخاب مدیران دولت جدید، گفت: انتخاب مسئولان امری شرم آور شده است. مشکل برای ما چون فریاد زدیم که بهترین گزینه را خواهیم داشت و اکنون از همه کمک می خواهیم. همه خودشان را معرفی می کنند، به نوعی ما نمی دانیم چه کار کنیم».

حامیان، دژخیمان و دژخیمان دولت جدید به دلیل غرورشان به کسب حداقل آرا در انتخابات متوجه نمی شوند که اقدامات بی برنامه به زودی باعث بدنامی آنها در نظر مردم می شود. اما عاملان دهه سوخته و هدر رفته اقتصاد ایران که پایه گذار بسیاری از نابسامانی های امروزی هستند و برخی از آنها قانونمداران قانون مدار هستند، به اداره کشور بازمی گردند و به نظر می رسد کارگروه ها در حال فعالیت هستند. وزرا را نه برای تبلیغات، بلکه برای احراز سمت و سمت انتخاب می کنند و اعضا بر اساس معاونت ها و زیر مجموعه ها تشکیل می شوند.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا