راگوور در پاسخ گفت: قطعا یکی از مهم ترین عواملی که می تواند بر اقتصاد و معیشت تأثیر بگذارد، بحث دیپلماسی و سیاست خارجی است و برای برون رفت از شرایط کنونی باید رابطه متعادل و منطقی با آن داشته باشیم. همه کشورهای همسایه و همسایه ها و همچنین کشورهای خارج از منطقه، نباید فراموش کنیم که به نظر من، برجام 2015 قابل احیاء نیست، این واقعیتی است که خود آمریکایی ها نیز اذعان دارند که توانایی های برجام 2015 است. دیگر توانایی پاسخگویی به نیازهای کنونی کشورمان را ندارند.
وی در خصوص مسیر جایگزین گفت: پیشنهاد من به دولت آقای مدشکیان این است که به جای مذاکره با غرب بر تولید داخلی متمرکز شود و در این صورت موضوع اصلی دولت چهاردهم تامین مالی و سرمایه گذاری برای این (تولید) خواهد بود. . او بود. اما در صورت موفقیت دولت پزشکی در حوزه تولید داخلی، اثربخشی تحریم های آمریکا به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. در چنین شرایطی آمریکا تمایل بیشتری به مذاکره با ایران خواهد داشت. زیرا با تمرکز پزشکی دولت بر تولید داخلی و بهبود شاخص های اقتصادی به ویژه بحث اشتغال و تورم و همچنین کاهش اثربخشی تحریم ها، آمریکا در نهایت چاره ای جز مذاکره متعادل با ایران نخواهد داشت. این بدان معناست که ایالات متحده باید یک بازنگری کلی در مورد سیاست های تحریمی خود علیه ایران انجام دهد. بنابراین، به نظر من، تا آن زمان، دولت آقای مدزیکیان تنها باید روی حل دو مشکل تمرکز کند. اول فقدان برنامه کارشناسی دقیق و منسجم متناسب با واقعیت امروز ایران و دوم ایجاد عزم راسخ در بین قوا و در نتیجه شکل گیری یک اجماع عمومی برای عبور کشور از شرایط موجود. . فاجعه.
در اینجا خبرنگار شرق عصبانی شد و خطاب به راغوفر گفت: به نظر من این پیشنهاد منطبق بر واقعیت نیست. زیرا به نظر من آنچه مودبانه به آن اشاره کردید تکرار سخنان سعید جلیلی است که باید آمریکا را از تحریم ایران پشیمان کنیم. در شرایطی که کشور از تحریم ها و پیامدهای مخرب قرار گرفتن در لیست سیاه FATF رنج می برد، چگونه پیشنهاد می کنید که دولت آقای پزشکیان به جای مذاکره با غرب و لغو تحریم ها، بر تولید داخلی تمرکز کند؟
حسین راغوفر در پاسخ گفت: ببینید ما تجربیات کشورهای دیگری را داریم که در شرایط بدتر از ما زندگی می کردند. با این حال، هیچ کس به این تجربیات اهمیت نمی دهد. بله، با توجه به تحریم ها و با وجود فشارهای غرب، معتقدم ظرفیت تولید داخلی وجود دارد، اما موضوع اصلی مبارزه با فساد است. البته بحث های فنی هم هست که به نظرم باید بحث مفصل و جداگانه ای در موردش داشته باشیم. اما همانطور که گفتم و باز هم تاکید می کنم، اگر بخواهیم این اصل را اعمال کنیم، یعنی حرکت به سمت تولید داخلی با هدف کاهش اثربخشی تحریم ها، به دو پیش شرط نیاز داریم: اولاً تبیین راه حلی روشن، دقیق، منسجم با واقعیت اجتماعی و اقتصادی کشور و ثانیاً ایجاد عزم جدی و اجماع عمومی.
وی افزود: منکر تاثیر تحریم ها بر شاخص های رشد اقتصادی و معیشتی نیستم اما در همین شرایط می توان بر تولید داخلی تمرکز کرد. بنابراین اگر دولت پزشکی مذاکره با آمریکا را به تعویق بیندازد و تحریم های تولید، اشتغال و رشد اقتصادی را لغو کند، بار دیگر در مسیر شکست خورده قبلی گام برخواهد داشت. ابتدا باید تحریم ها را کم اثر یا بی اثر کنیم و سپس مسیر مذاکره به صورت خودکار فراهم شود. البته تاکید می کنم که این منافاتی با سیاست خارجی صحیح و متعادل با همه کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای ندارد. همانطور که اشاره کردم، برجام 2015 دیگر قابل احیا نیست. این بدان معناست که ایالات متحده دیگر به دنبال مذاکره بر سر توافق 2015 نیست و این توافق نمی تواند پاسخگوی نیازهای فعلی کشور باشد. به عبارت دیگر باید مذاکرات جدید مشخص شود و مدتی طول می کشد تا دولت آمریکا حتی پس از انتخابات ریاست جمهوری بتواند طرحی برای مذاکرات جدید اجرا کند. تا آن زمان نمی توان کشور را به تاخیر انداخت. کار پزشکی دولت باید بر تولید داخلی با هدف کاهش تاثیر تحریم ها متمرکز شود.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)