اسدیست ها موافقت کردند و حرکت کردند، اما جاسوسان عمر سعد را در جریان گذاشتند، بنابراین او عده ای را برای جلوگیری از آنها فرستاد.
قبل از رسیدن بنی اسد به لشکر امام، درگیری بین آنان و لشکر عمر سعد رخ داد و در این میان گروهی از بنی اسد شهید و مجروح شدند و بقیه نتوانستند فرار کنند یکی از یارانش از پسر سیزده ساله کربلایی از عمویش پرسید: عمو من هم سعادت شهادت نصیبم می شود؟
امام او را به سینه بغل کرد و فرمود: پسرم، مرگ را چگونه می بینی؟ قاسم پاسخ داد: شیرین تر از عسل! آرزوی شهادت قاسم و فشار او برای رسیدن به هدفش زیباترین نمونه خط قرمز شهادت بود.
در بحار الانوار آمده است که عبیدالله در این روز لشکری انبوه سواره و پیاده نزد عمر سعد فرستاد و به او نوشت: با کثرت سواره و پیاده، جایی برای تو نگذاشتم. و تو باید جدی عمل کنی، و به او خبر داد: صبح و عصر نزد من فرستاد.
عبیدالله در ششم محرم، عمر سعد را به جنگ با امام حسین (علیه السلام) برانگیخت.
منظور از «اهالی بندر عسل» چیست؟
حجت الاسلام عبدالعلی، کارشناس علوم قرآن و احوال عتبه امام زاده صالح با اشاره به اینکه عبارت «اهل ماه عسل» یکی از موضوعات مهمی است که مورد توجه واقعه کربلا بوده است، گفت: بصیرت نوجوانان مانند حضرت قاسم علیه السلام است که در کربلا آگاهی و دفاع از حقایق این بزرگوار بیشتر شد که حضرت قاسم بن الحسن علیه السلام. در شب عاشورا در گفت و گو با عموی بزرگوارش نظر خود را درباره شهادت بیان می کند و جمله گرانقدر «خانواده من از عسل است» یعنی «مرگ بر من» از عسل شیرین تر است از ارزش هایی که در ذهن و قلب نوجوانی چون قاسم بن الحسن (علیه السلام) شکل گرفت.
وی خاطرنشان کرد: جوانان با رهنمودهای حضرت علی اکبر (علیه السلام) و قاسم بن الحسن (علیه السلام) می توانند نقش پررنگ و موثری در پیشبرد اهداف انقلاب داشته باشند. پیام عاشورا پر از عبرت است و شهدا و شرکت کنندگان کاروان کربلا الگوهای ارزشمندی هستند. عاشورا علاوه بر تأثیر اخلاقی، ابعاد اجتماعی بسیاری را به بشریت امروزی عرضه کرده است و استفاده از هر یک از این ابعاد، زمینه رسیدن به شهر با فضیلت و سعادت دنیوی و اخروی را فراهم می کند.
شهیدی خواست قبر قاسم (علیه السلام) را نخواند.
شهید مرحمت بالازاده که در دوران ریاست جمهوری حضرت آیت الله خامنه ای 13 سال داشت، در مراسمی به سختی خود را به رئیس جمهور رساند و گفت; آقا جان 13 ساله بود که امام حسین (علیه السلام) به او اجازه داد به میدان برود و بجنگد و من هم 13 ساله بودم. اجازه ندهید بروم جبهه هر چقدر هم که التماس می کنم می گویند بچه های 13 ساله را نمی فرستیم مردم ذکر حضرت قاسم (علیه السلام) را می خوانند؟»
رئیس جمهور مرامت را در آغوش می گیرد و به سمت رئیس محافظان او می رود. “آقا…! با آقا زحمت بکش….. زنگ بزن بهش بگو فلانی گفته آقا محمد دوست ماست هر چی میخوای شروع کن ببرش اونجا که میخواد بعدش ترتیبی دهید که او یک ماشین به اردبیل برگرداند.
هنوز سه روز نگذشته بود که فرمانده سپاه اردبیل مرحمت را شاد و خندان دید و با دستوری نزد او آمد. حکم لازم الاجرا بود. می توانست دوباره طلب رحمت کند اما مطمئن بود که می رود و این بار از خود امام خمینی حکم می گیرد. گفت نامش ثبت شد و مرهامه بالازاده در لیست بسیج لشکر 31 عاشورا قرار گرفت.
شهید بالزاده مدتی در گردان تخریب شرکت کرد که تجارب او را افزایش داد در فاصله سالهای 61 تا 63 غالباً در جبهه حضور داشت و به گفته فرماندهان و همرزمانش در جریان عملیات اللّه از پای چپ مجروح شد. فجر 2. در عملیات خیبر سکته کرد.
در سال 63 به همراه خانواده به اردبیل نقل مکان کرد و در محله بناه آباد خانه ای اجاره کرد و پس از این حرکت در عملیات بدر شرکت کرد و در 30 اسفند 1342 مورد اصابت گلوله و ترکش گلو قرار گرفت. و چشم، و به شهادت رسید. در چهارده سالگی در اردبیل به خاک سپرده شد و در بهشت فاطمه به خاک سپرده شد.
شهید مرحمت بالازاده در فاصله بسیار کمی از شهادت مقصودش شهید مهدی باکری بال به بال ملائک گشود و میهمان سفره حضرت قاسم علیه السلام شد.
یستا اصلی حسینیه ویژه شب ششم محرم الحرام / شهادت قاسم بن الحسن علیه السلام
شهید آقای مطهری/ شهادت قاسم بن الحسن (علیه السلام) (سخنرانی)
رهبر انقلاب/ شهادت قاسم بن الحسن (علیه السلام) (مقتل)
حاج مهدی رسولی/ شهادت قاسم بن الحسن علیه السلام (الروضه)
حاج مهدی سلحشور/ شهادت القاسم بن الحسن علیه السلام (مجرد)
حاج حسین فخری/ من در این صحرای خون آلود شهید شدم (واحد)
تهیه کننده: حسام الزبیراوی
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)