هر ساله چند روز مانده به آغاز ماه محرم الحرام، چهره شهرها رنگ دیگری به خود می گیرد و مردم برای تشییع جنازه حسین علیه السلام آماده می شوند تا شور و شعور آن حضرت در رگ ها شعله ور شود. الحسینی. انجمن. البته آنهایی که عاشقتر از دهه اول ذی الحجه سالروز شهادت مسلم بن عقیل و روز عرفات هستند، به تسلیت حسینی می روند و اشک و عزاداری می کنند. ماه رمضان حرام به خاطر خدا.
این روزها مسئولان و مسئولان هیئت تمام تلاش خود را می کنند تا مراسم تشییع حسینی هر چه بهتر برگزار شود. برخی مراسم معنوی برگزار می کنند که مشکی پوشیدن و شال گذاشتن بر اباعبدالله الحسین (علیه السلام) است. برخی در خیابان ها و کوچه ها مشغول برپایی ایستگاه های خوشامدگویی و استقبال از دسته ها هستند.
این روزها برای تزیین مساجد و حسینیه ها از لباس مشکی و طرح عزاداری استفاده می شود و حتی تلفن های همراه با نوحه و مصیبت به صدا در می آید و برخی از عزاداران با اشعار عاشورایی و اشعار حماسی کربلا، خودروی خود را تزیین می کنند.
آهنگر الحسین (علیه السلام) از کوچک و بزرگ، غنی و فقیر شناخته شده نیست و همه به دنبال سهمی در تهیه و کمک به هیئت های عاشورا هستند. اگر اندک و ناچیز بود، رضای خدا را به دست می آورد و بخشی از لذت آخرت را حفظ می کرد.
این خبر را به روایتی از امام رضا (علیه السلام) تزئین می کنیم که فرمودند: «ماه محرم نرسید تا لبخند از لبان پدرم محو شد و دیگر کسی او را خندان ندید». بسیاری از شیوخ اخلاق نیز برای این ماه آداب و آداب معرفی کردند تا عزاداران بیشترین بهره معنوی را از ماه عزای حسینی ببرند.
آیت الله میرزا جواد ملکی تبریزی در کتاب تأملات خود مطالبی را ذکر کرده اند که در عین حال هدایت اخلاقی و ذکر مصیبت است. وی از جمله می نویسد: شایان ذکر است که احوال دوستانی که از ائمه اهل بیت(ع) هستند در دهه اول محرم به دلیل قاعده وفاداری و امانتداری و ایمان به خدا و رسول(ص) تغییر کرد. درود خدا بر او) پس آثار غم و اندوه ناشی از این مصیبت های بزرگ و دردناک در دل و چهره آنان آشکار شد و باید از لذت های زندگی مانند خوردن و آشامیدن و حتی خوابیدن دست بردارد و سخن گفتن (مگر لازم باشد) و مانند کسی است که پدر یا پسری را از دست داده باشد.
وی می افزاید: احترام به خدا، احترام به پیامبر (ص) و احترام به امام (ص) نباید کمتر از احترام به خود و نزدیکانشان باشد و خداوند باید به پیامبر (ص) و امامش (ص) احترام بگذارد. که برای خود و فرزندان و نزدیکانش عزیزتر است.
استاد اخلاق حضرت امام خمینی (ره) با استناد به آیه 24 سوره طوبی می فرمایند: یکی از فرزندان من جز در دهه اول محرم نان خالی نمی خورد و تا آنجا که می دانم هیچ کس به او نگفت که این کار را بکند و گمان می رود که منشأ این اقدام دوستی او بوده است. حال هر که در تمام دهه اول نتواند روز تاسوعا و عاشورا و شب یازدهم نان خالی بخورد و تا غروب عاشورا از خوردن و آشامیدن دست بکشد. و حتی ملاقات با برادران دینی خود را متوقف کند. آن روز را برای رهایی از گریه و غم خود در نظر بگیرید.
حج امام حسین علیه السلام را در دهه اول محرم همراه با حج عاشورا برای عزاداران و عاشقانش سفارش می کند و می نویسد: اگر بتواند مراسم ختم امام حسین علیه السلام را برگزار کند. او) در خانه اش با نیت خالص، و اگر نتواند در مساجد یا در خانه دوستانش، به برگزاری این مراسم و پوشش آن کمک می کند از ریا دوری کن
مالکی تبریزی نیز با طرح موضوعی با عنوان تعزیه بر امام حسین (علیه السلام) و اهل بیت، در مورد تسلیت دهه اول محرم نوشت: امام حسین (علیه السلام) یتیمی از فرزندان و عزیزانش، اسیر در حرم و زنان، و حضرت زینب (سلام الله علیها) برای نجات یاران خود از گمراهی و پیروی از گمراهان موافقت کرد و کوچکترین و بزرگ ترین و برادران و نسب خود را برید که هلاک شد و به هلاکت منجر شد و بدین ترتیب آنها را از گناهان کبیره و منکرات نجات داد. تیراندازی کردن
وی می افزاید: بنابراین بر اساس قاعده وفاداری و رحمت که از عالی ترین صفات انسانی است، باید همان چیزی را که امام حسین علیه السلام به آنها داده است و به عنوان امام حسین (ع) به امام تقدیم کنند. سلام الله علیه) نیز به آنان عرضه داشت. امام خودش را فدای آنها کرده بود و آنها هم فدای او می شدند و اگر هم چنین کاری می کردند باز هم به خوبی با او آشتی نکرده بودند. زیرا وجود شریف ایشان قابل مقایسه با دیگران نیست. چون سیدالشهدا علیه السلام مانند پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله دلیل خلقت همه مخلوقات و سرور همه مخلوقات و انبیا و فرشتگان است، مقرب خداوند محبوب و محبوب است. خدا، و محبوب محبوب خود.
سپس این استاد اخلاق هشدار می دهد: اگر دیدی که نمی توانی با امام (علیه السلام) این گونه آشتی کنی، از دروغ پرهیز کن و خودت را تحقیر نکن و فقط بگو که ای کاش با تو بود و می کرد. کشته شده است. قبل از تو به سعادت بزرگی خواهم رسید و اگر ببینم اینقدر باور نمی کنی مرض دلت را که دوستی این دنیای حقیر و آرزو و اعتماد به زندگی و فریب است درمان کردم. آی تی. زیبایی آن و این قول خداوند که در قرآن آمده است: «ای یهود اگر گمان می کنید که تنها دوستان خدا هستید و اگر راست می گویید آرزوی مرگ کنید».
مالکی تبریزی در پایان دستور می دهد: در پایان روز عاشورا حج تسلیت بخوانند و روز عاشورا را با تحویل کامل به حافظ و پناهگاه آن روز که از معصومین علیهم السلام هستند، خاتمه دهند. بر او باد). وی تسلیت خواست و از کوتاهی خود عذرخواهی کرد.
خداوند آیت الله آقای عبدالله فاطمی نیا را رحمت کند که دهه اول محرم را دهه تحول دانستند و تأکید کردند: با صفا و صفا ظاهری و باطنی به این مجالس بیایید. وقتی با وضو و طهارت در این جلسات شرکت می کنیم، با استغفار به طهارت باطن برسیم.
این استاد اخلاق که به قرائت عاشورا و احادیث پوشش توصیه می کرد، به عزاداران حسینی سفارش می کرد: در مجالس عزاداری خالصانه شرکت کنید و طوری باشید که فقط امام حسین (علیه السلام) را ببینید.
آیت الله فاطمی نیا همچنین توصیه کرد: قبل از ورود به مراسم تشییع شهدا باید بگوییم: خدایا اگر در پیشگاه من مانعی بر فضل اباعبدالله علیه السلام هست، آن را برطرف کن.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد