بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی، پایتخت تنها در یک هفته شاهد ۶ روز هوای ناسالم برای گروههای حساس با افزایش آلودگی ازن بود.
منشاء آلودگی ازن در کشورهایی با نور خورشید زیاد و ترافیک سنگین است. به گفته یوسف رشیدی، کارشناس برجسته محیط زیست، سطح این آلاینده در آمریکا نیز بالاست و حتی «ازن به عنوان آلاینده لس آنجلس شناخته می شود».
ازن یک آلاینده ثانویه خطرناک است که از مخلوط شیمیایی اکسیدهای نیتروژن و هیدروکربن های نسوخته تشکیل شده و باعث درد قفسه سینه، سرفه، تحریک گلو و احتقان ریه می شود.
بر اساس مطالعات انجام شده در اروپا، هر 10 میکروگرم در متر مکعب افزایش غلظت ازن “میزان مرگ و میر روزانه را حدود 3٪ افزایش می دهد و میزان مرگ و میر بیماران قلبی را حدود 4٪ افزایش می دهد.”
تهران علاوه بر آلودگی ازن، در نیمه دوم سال نیز به دلیل وارونگی دما و افزایش 2.5 میکرون ذرات معلق در اکثر روزها در معرض آلودگی قرار دارد. بر اساس گزارش مرکز پژوهش های شورا، این مشکل باعث مرگ تعدادی از شهروندان شد.
رضا نیازی، کارشناس محیط زیست می گوید: «ازون خیلی خطرناک نیست.» و خواستار نظارت بیشتر بر منابع آلودگی شد.
از سوی دیگر شایان حمیدیان، یکی دیگر از کارشناسان محیط زیست می گوید: «ازن از نظر پتانسیل سرطان زایی، آلاینده ای قوی است» و برای کنترل آن، کاهش انتشار نیتروژن، ترکیبات فرار، سوخت های فسیلی و غیره باید در دستور کار قرار گیرد. .
به گفته کارشناسان سوخت و خودرو عامل اصلی آلودگی هوا هستند. یکی از راه های کاهش آلودگی ازن، نصب کاتالیزور (که آلاینده های خطرناک را به آلاینده های غیر فعال تبدیل می کند) روی همه خودروها و استفاده از کاتالیست ناکس در واحدهای صنعتی بزرگ است.
همچنین برای کاهش آلودگی تابستان امسال باید قانون هوای پاک مصوب شورای اسلامی اجرا شود که در آن وظایف همه دستگاه ها مشخص شده است.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
هیاهوی کاندیدای بدون برنامه در رسانهها| یک مشت اظهارات عوام پسندانه!
در گوگل، اسکویید گیم بازی کنید! + آموزش
آیا اوزوندرمانی ریه مؤثر است؟