مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

بنزین در دولت روحانی سه برابر شد ارز ۱۰ برابر

تبلیغات بنری

به گزارش سایت یستا به نقل از کیهان، آذری جهرمی اظهارات برخی از افراد گروه خود در خصوص قیمت 20 هزار تومانی بنزین را برعکس و به نامزد رقیب نسبت داد و نوشت: قیمت هر باکسن 35 هزار تومانی گلیلی چقدر است. بنزین در لیتر؟

در همین حال، رسانه‌های زنجیره‌ای از جمله اعتماد، یک مقاله مقدماتی معروف را تکرار کردند که می‌گفت: «واکنش بازار به ظهور افراط‌گرایان چیست؟» بازار ارز ممکن است اولین واکنش را به تندروها نشان دهد و طبق تجربه هر چه افراط گرایی سیاسی در کشور بیشتر شود، دلار اولین واکنش را نشان می دهد. در صورت پیروزی احتمالی جناح تندرو، به گفته برخی کارشناسان ارزی، اعداد سه رقمی نجومی در این بازار دور از ذهن نیست. خبر خوبی برای بازار نیست تجربه نشان داده است که این محدوده ریسک های جدی را متوجه بازار ارز می کند.

نباید فراموش کرد که قیمت پایه بازار ارز و منبع اصلی افزایش نرخ ارز، سیاست خارجی کشور است. در هر صورت، حضور یک رئیس جمهور تندرو نشان دهنده ریسک های بازار است و قیمت ها با سرعت و شدت بیشتری افزایش می یابد. در حال حاضر تورم 50 درصدی داریم که باعث می شود بازار ارز به تدریج افزایش پیدا کند. رادیکال ها با رسیدن تورم به 50 درصد روند افزایش نرخ ارز را تشدید می کنند. حرکت نرخ ارز با افراط های اولیه و روند آتی از نظر عددی نامشخص است. نوسانات نرخ ارز با قدرت خرید فاصله زیادی دارد و حضور تندروها باعث می شود تورم بیشتر از مقدار موجود باشد. سیاست‌های اقتصادی و سیاست خارجی تندروها تأثیر مستقیمی بر تورم دارد. استقبال بازار از تندروها را باید با توجه به تورم سنجید. در دوازده سال گذشته، نرخ ارز و تورم با هم افزایش یافته است.

این ماهواره سازی ها در حالی صورت گرفت که آقای مادزیگیان بود که در گذشته از بنزین 20 یا 25 هزار تومانی دفاع می کرد اما حالا نایب رئیس ستادش آقای جلیلی را مقصر گرانی بنزین می داند! شاید آقای آذری جهرمی در مریخ زندگی می کرد و نمی دانست که دولت روحانی (نه دولت جلیلی) قیمت بنزین را در یک شب از 1000 تومان به 3000 تومان رسانده است. از بنزین 20-25 هزار تومانی هم صحبت کرد.

آذری جهرمی می داند که دولتش قیمت دلار را از 3500 تومان به 33000 تومان (بیش از 9 برابر) و قیمت مسکن، سکه، طلا و خودرو را 7 تا 10 برابر افزایش داده است. وزیر دولت روحانی به خاطر نمی‌آورد که دولت او در مردادماه سال ۱۳۹۸ ظرف چند هفته سرمایه‌های سرمایه‌گذاران را در بورس نابود کرد و هزاران میلیارد خسارت بر سفره مردم گذاشت.

یادش نمی‌آید افرادی که در دولت در کنارش بودند (نوبخت و زنگنه) علناً می‌گفتند: «شدیدترین مرحله تحریم نفت، غذا خوردن بود، اما اکنون در شرایطی هستیم که متوجه شده‌ایم این ظالمان و اراذل و اوباش این کار را نمی کنند.» فروش یک قطره روغن حتی برای غذا و دارو جایز است و اگر فروخته شود معاوضه مالی جایز نیست. (نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، ۲۲ شهریور ۱۳۹۸)

امروز ما نمی‌توانیم نفت بفروشیم و حتی اگر بفروشیم نمی‌توانیم پول بیاوریم.» (بیژن زنگنه وزیر نفت، 28 ژوئن 2018)

این اعترافات تلخ در حالی صورت گرفت که آقای نوبخت در 3 تیر 1394 در هنگام تبلیغ برجام گفت: «اگر برجام نبود، امروز باید نفت را در مقابل غذا تحمل می‌کردیم!»

از سوی دیگر یکی از عوامل موثر بر نرخ ارز کاهش شدید صادرات نفت در دولت روحانی به کمتر از 300 هزار بشکه بود. در این مدت 30 میلیون بشکه نفت فوق سنگین در کشتی ها باقی مانده است. تمام مخازن زمینی و دریایی ایران پر بود و 12 کشتی 2 تنی VLCC وظیفه ذخیره سازی را بر عهده داشت و دولت وقت هر 6 ماه یک بار یک کشتی می خرید تا از آن برای ذخیره سازی میعانات گازی و نفتی استفاده کنند.

این کشتی‌ها سالانه 460 میلیون دلار برای کشور هزینه داشتند، اما در دوران دولت شهید رئیسی، میعانات انباشته شده در کشتی‌ها صادر شد و به صفر رسید.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا