در اولین مناظره تلویزیونی با سعید جلیلی که همیشه برنامه توسعه را که اهداف و چشم انداز کشور را برنامه خود تعریف می کند، در مواجهه با نامزد رقیب گفت که در ادامه نمی توان به رشد 8 درصدی دست یافت او همه برنامه ها را زیر آب گذاشت و همه انواع برنامه ها را کارآمد در نظر نگرفت. این رفتار یک تصویر کلی از دولت او ترسیم می کند. اگر حکومتی تشکیل شود، کشور و مردم باید هر روز شاهد همین تضادها و سردرگمی ها باشند. آشوب نشان دهنده عدم برنامه ریزی و درک لازم برای مدیریت کشوری مانند ایران است.
اما این تضادها فقط شامل این مورد نمی شود، در بسیاری از موارد این دوگانگی وجود دارد که به آن می پردازیم.
ماجرای دولت سوم روحانی: یکی از ابهاماتی که در خصوص پزشکان می توان به آن اشاره کرد، حضور کارگزاران دولت روحانی در ستاد انتخاباتی وی است. معروف است که دو سوار (محمدجواد ظریف و محمد جواد آذری جهرمی) او را محاصره کردند. دو نفر در دولت روحانی وزیر امور خارجه و ارتباطات بودند و اکنون به جای او وارد کادر پزشکی می شوند، اما این دو نفر در دولت احتمالی پزشکی چه سمتی خواهند داشت؟ وی در مورد افراد دیگری مانند «عباس آخوندی» (علت عقب ماندگی کشور در حوزه مسکن) و … پاسخی نداد و به این افراد توجهی نکرد و در ستاد وی فعالیت چشمگیری داشتند.
برنامه پزشکان برای برجام چیست؟: در حالی که رقیب متهم به مذاکره نکردن با غرب بود و در گفتگوها چندین بار در پاسخ به سوالی درباره برنامه او برای احیای تعهدات برنامه جامع اقدام مشترک، به صحبت در مورد مذاکره اکتفا کرد. این با شرایطی است که دولت حسن روحانی 8 سال به تنهایی مذاکره کرد و کشور چیزی از برنامه جامع اقدام مشترک نگرفت. در حالی که مشکل اصلی، عمل نکردن طرف مقابل به تعهداتش و حتی عدول از آنهاست. اکنون تحولات انتخابات آمریکا حاکی از آن است که احتمال حضور مجدد دونالد ترامپ، فرد پاره کننده برنامه جامع اقدام مشترک در کاخ سفید و دولت این کشور وجود دارد. اما پزشکان همچنان این سوال را بی پاسخ گذاشتند و در مسیر پیشرفت خود، نامزد دیگر را به بی توجهی و مخالفت با توافق هسته ای متهم کردند که سعید جلیلی این موضوع را تکذیب کرد و پس از 15 اقدام مثبت بدون پاسخ به طرف مقابل با خواندن برنامه آن، خواستار تعهدات طرف مقابل شد. . نکته اصلی این است: آیا می توان با علم به اینکه توافقی بین المللی بین چند کشور مهم دنیا منعقد شد، ایران به تعهدات خود عمل کرد و طرف مقابل غیرمسئول و ناسازگار بود، از برنامه جامع اقدام مشترک صرف نظر کرد؟ در واقع، برجام یک چک برگشتی است که هر دولتی باید سعی کند آن را نقد کند.
رای گیری از سبد زنان با استفاده از حجاب: اصلاح طلبان همواره یکی از قواعد انتخاباتی خود را موضوع مقابله با حجاب قرار داده اند. البته پس از رای ایوری، با نگاه باز ادعایی خود در حل مسائل این حوزه سکوت کردند. حقیقت این است که اصلاح طلبان نمی خواهند مسائل این حوزه را که از پایگاه انتخاباتی آنها حمایت می کند، حل کنند. پزشکانی که در سخنرانی های غیرانتخاباتی خود بارها خود را در خط مقدم مبارزه با بی حجابی می دانستند، اکنون رویکرد خود را 180 درجه تغییر داده اند. وی نظر خود را در مورد موضوع حجاب مشخص نکرد و دخترش نیز جزو زنان باحجاب است.
برنامه پزشکی برای دارندگان انرژی: پزشکان پیش از این از لزوم افزایش قیمت حامل های انرژی از جمله بنزین به 20 هزار تومان صحبت کرده بودند. به گفته کارشناسان وی در انتخابات به صورت انتخاباتی این نظر را تکذیب کرد اما پس از آن علی عبدالعلی زاده رئیس دفتر وی در نشستی خبری با حضور در جمع خبرنگاران از افزایش قیمت بنزین از 20 هزار تومان به 50 هزار تومان صحبت کرد. روزنامه نگاران مختلف علی خیزاریان نماینده مجلس در توییتی نوشت: «آقای مسعود میزیکیان چند سال پیش اعلام کرد که قیمت بنزین باید 20 هزار تومان باشد، اما به گفته وی حداقل 50 هزار تومان. آیا مردم در طراحی این صحنه به جدول توجه می کنند؟» این موضوعی است که در مورد برق و گاز مطرح شد و افراد دیگری در ستاد انتخاباتی وی مانند آذری جهرمی در این باره صحبت کردند و بر آن تاکید کردند.
واردات مدیران خارجی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان: پزشکان در صحبت های خود به بحث و گفتگو درباره آوردن مدیر خارجی پرداختند، موضوعی که پیش از این از سوی دیگر اصلاح طلبان از جمله پیروز حناشی، شهردار سابق تهران مطرح و مورد انتقاد قرار گرفته بود. در واقع این موضوع یک تز و نظریه اصلاحی است که می گوید باید از مربیان خارجی مانند فوتبال استفاده کرد. نگاهی که در ورزش و حتی ورزش وجود دارد، همان طور که در والیبال ایران اتفاق افتاد، موفق نشد و تعویض سرمربی کشور با اینکه دیر آمد موفق شد. اما پزشکان هم می گویند نخبگان نمی روند در حالی که خود نخبگان باید بستر و فضایی برای نشان دادن استعدادها و توانایی های خود ایجاد کنند و دلیل اصلی مهاجرت آنها بی توجهی است. سیاست دوگانه ای که همچنان از ابهامات زیادی رنج می برد، در واردات و استخدام مدیران خارجی، بحث های امنیتی و جاسوسی و … نیز بسیار پررنگ است.
مجموع اضداد بین اقتصاددانان چپ و لیبرال: پس از میزگرد اقتصادی پزشکان، شبهات خاصی در حوزه اقتصادی به ویژه در حوزه تحصیل در دانشگاه پدید آمد. در همین راستا، دکتر حسین عباسی نژاد، یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه تهران، گفت: «آقای عبده تبریزی مظهر لیبرالیسم و المداری مظهر تفکر چپ و نهادی است این دو نفر در رادیو و تلویزیون با شما هستند؟ مشخص کنید بر چه اساسی به دنبال عدالت هستید؟ تیم اقتصادی شما بر چه اساسی انتخاب شد؟ چگونه می توان از اختلاف نظر در تیم اقتصادی جلوگیری کرد؟ برای تصمیم گیری در برابر آرای مختلف.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد
افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیمسکه یک میلیون تومان گران شد!