در پخت آبگوشت از گوشت گوسفند، لوبیا، سیب زمینی، گوجه فرنگی، روغن و ادویه استفاده می شود.
این غذا یکی از ملزومات دورهمی های خانوادگی با پدربزرگ ها و مادربزرگ ها محسوب می شود که می تواند شبی خوشمزه و جذاب برای تکمیل شادی ها و خاطرات ما باشد.
آبگوشت و دنیای بی پایان طعم ها
غذای آبگشت از دو کلمه “آب” و “گوشت” تشکیل شده است.
آبگوشت را در گذشته “دیزی” نیز می نامیدند و در حال حاضر نیز وجود دارد.
دیزی در اصل یک قابلمه سنگی است که در آن غذا پخته و سرو می شود.
آبگشت یکی از قدیمیترین غذاهای ایرانی است که مردم آن را زمانی که میخواهند میهمانان خود را لوس کنند تهیه میکنند.
در گذشته آبگوشت از تکه های ارزان گوشت همراه با لوبیا، سیب زمینی، نخود و گوجه فرنگی به همراه ادویه و پیاز تهیه می شد.
پخت این غذا آسان است و به طور سنتی کافی است در یک قابلمه بزرگ همه مواد را با هم مخلوط کنید و چند ساعت روی آتش بگذارید.
ما به شما می گوییم که چگونه سوپ حرفه ای بپزید.
طرز تهیه آبگوشت
برای طبخ آبگوشت سنتی، سنتی و خوشمزه مواد اولیه آن بسیار ساده و در دسترس است.
گوشت بره یا گوسفند بهترین نوع گوشت برای تهیه آبگوشت است.
آبگوشت سنتی هم با گوشت بره درست می شد.
بهترین قسمت گوشتی که می توانید برای سس انتخاب کنید پای بره یا گردن بره است، زیرا آبدارتر و خوش طعم تر از سایر قسمت ها است.
مواد اولیه برای تهیه خورش اصیل ایرانی شامل گوشت یا پای بره، پیاز، نخود، لوبیا، سیب زمینی، چوب دارچین (در صورت تمایل)، زردچوبه، گوجه فرنگی، رب گوجه فرنگی، لیموی خشک، نمک، فلفل و روغن است.
مرحله اول: در مرحله اول تهیه آبگوشت، پیازها را خرد کنید.
سپس در قابلمه ای کمی روغن بریزید و پیازها را تفت دهید تا رنگ آنها روشن شود.
سپس زردچوبه و گوشت را به پیازها اضافه کنید و بلافاصله آب را به این مخلوط اضافه کنید.
پس از جوش آمدن آب، حرارت را کم کنید و درب ظرف را به مدت یک تا دو ساعت ببندید تا گوشت پخته و نرم شود.
البته بعد از نرم شدن پیازها می توانید گوشت را با زردچوبه در پیاز تفت دهید و بعد از تفت دادن گوشت به آن آب اضافه کنید.
فاز دوم: سپس پس از دو ساعت محلول را در ظرفی ریخته و قابلمه استاک را به محلول برگردانید.
حالا گوشت را از استخوان جدا کنید و بقیه مواد را از آب جدا کنید.
سطح سوم: در ظرف دیگری مقداری روغن بریزید و زردچوبه و رب گوجه فرنگی را سرخ کنید.
گوجه فرنگی ها را خرد کرده و اضافه کنید.
بعد از دو تا سه دقیقه که عطر زردچوبه بلند شد و طعم خام رب گوجه فرنگی از بین رفت، به بهترین رنگ برای آبگوشت خود دست خواهید یافت.
مرحله چهارم: در مرحله بعد سیب زمینی ها را پوست بگیرید و چند تکه کنید و همراه با لیمو، نخود، لوبیا و گوشت گوسفند خشک در ظرفی بریزید.
نمک و فلفل را اضافه کنید و درب قابلمه را ببندید.
این قابلمه را باید به مدت یک ساعت روی حرارت متوسط قرار دهید.
پس از آن رب گوجه فرنگی و گوجه فرنگی تفت داده شده را اضافه کرده و 30 دقیقه بعد از پخت مواد آبگوشت اضافه کنید.
مرحله 5: بعد از یک ساعت آبگوشت شما آماده است.
حالا کافی است مواد و محتویات آبگوشت را از مایع آن جدا کرده و در ظرف دیگری بریزید.
حالا تمام مواد را با چرخ گوشت چرخ کرده و با اضافه کردن کمی نمک و فلفل چاشنی را تمام کنید.
می توانید آبگوشت را مانند سوپ بجوشانید یا کمی نان به آن اضافه کنید و چیزی که به آن شخم زدن می گویند درست کنید.
می توانید گوشت چرخ کرده را با نان سنگک، پیاز، ماست و سالاد شیرازی میل کنید.
نکات مهم برای پخت آبگوشت ایرانی خوشمزه
در زیر نکاتی را به شما یادآوری می کنیم تا طعم، عطر و طعم آبگوشت شما کاملا منحصر به فرد باشد.
- در مرحله اول فراموش نکنید که حبوبات را از شب قبل خیس کنید تا تورم برطرف شود.
همچنین چند بار آب آن را عوض کنید سپس دوباره روی آن آب بریزید تا ورم آن کاملا برطرف شود.
می توانید به جای لیموی خشک از لیمو عمانی استفاده کنید.
یا بهتر است از آبلیمو برای چاشنی آبگوشت استفاده شود.
استفاده از گوجه فرنگی خشک کاملا اختیاری است.
اما استفاده از این رنگ گل داوودی شما را زیباتر می کند.
استفاده از طعم دهنده هایی مانند سیر و دارچین کاملا اختیاری است و اگر طعم آن را دوست ندارید می توانید آنها را از آبگوشت خارج کنید.
در مرحله بعد، اگر میخواهید طعم آبگوشتتان قویتر شود، میتوانید کمی پاپریکا به آن اضافه کنید تا غذایتان خوشمزهتر شود و طعم آبگوشتتان قویتر شود.
نکته پایانی این است که به جای سرخ کردن رب گوجه فرنگی در روغن می توانید در مراحل پایانی آن را در آبگوشت حل کنید.
اما تفت دادن آنها در روغن رنگ رب گوجه فرنگی را بهتر می کند و طعم خام آن را از بین می برد.
آبگوشتی فراموش نشدنی با طعمی لذیذ
خورش خوشمزه ایرانی از گذشته تا به امروز با ترشی، ماست، ماست، سالاد، پیاز و سبزی در کنار نان سنجک سرو می شود.
استفاده از گوشت بره در سس ایرانی آن را بسیار خوشمزه می کند.
زیرا گوشت بره حاوی چربی است و این چربی ها یکی از کلیدهای اصلی خوشمزه شدن خورش ایرانی است.
با این حال، پخت سس در نگاه اول ساده و آسان به نظر می رسد، اما وقتی شروع به پخت آن کنید، متوجه می شوید که به این راحتی و بی دردسر نیست.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد
افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیمسکه یک میلیون تومان گران شد!