مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

عارف: گردشگری سلامت از اولویت‌های جدی دولت است

تبلیغات بنری

برای اطلاع رسانی شهرآرانیوز; محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور امروز در گردهمایی سرمایه گذاران و فعالان بخش خصوصی در حوزه گردشگری گفت: گردشگری یکی از موثرترین بخش های اقتصادی کشورمان است که می تواند پس از نفت جایگاه دوم را به خود اختصاص دهد. ما بودجه و ابزار لازم برای گردشگری داریم که از اجدادمان به ارث رسیده است. ما یک میلیون اثر تاریخی در کشور داریم.

وی ادامه داد: هر سه حوزه گردشگری، صنایع عامیانه و میراث فرهنگی از قوت وزارتخانه برخوردار بودند اما به دلیل همکاری و تعامل و همچنین نیاز به همگرایی که مشکل کشور ماست، در یک وزارتخانه متحد شدند. . وزارت از برنامه سوم توسعه، گردشگری حداقل 20 درصد از اشتغال را به خود اختصاص داده است.

معاون اول رئیس جمهور افزود: رویکرد فرهنگی مهمتر از رویکرد اقتصادی در حوزه گردشگری است. گردشگر با نگاه فرهنگی به معنای عام به ایران می آید. تنوع میراث در مناطق مختلف کشورمان همه ی علاقه مندان به مطالعه تمدن ایرانی را به خود جذب می کند. یکی از مقامات خارجی به من گفت که علاقه مند به بازدید از روستاهای ایران است.

عارف خاطرنشان کرد: باید به گردشگری نه تنها از منظر اقتصادی، بلکه از منظر فرهنگی نیز نگاه کنیم. سهم گردشگری در رشد 8 درصدی کشور باید دیده شود. اما سهم فرهنگی در حوزه گردشگری بیشتر از سهم اقتصادی است.

معاون اول رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: در برخی از همایش‌های سال‌های گذشته سعی کردم از اساتید برجسته غربی دعوت کنم که بعضاً برای انتشار آنها با موانعی مواجه می‌شدند. من با ویزا مواجه شدم که می خواستیم ویزای آنها را صادر کنیم. دانش آموزان ایرانی خارج از کشور گفتند که این معلمان با بازگشت به کشورشان سفیران ایران شدند و تمدن و فرهنگ ایران را ستودند.

ما با ارونی فوبیای ضعیف و غیرفعال مواجه شده ایم

عارف با اشاره به اهمیت دیپلماسی عمومی گفت: ایران هراسی در دنیا گسترش یافته که ربطی به ایران ندارد. ما هم با ایران هراسی ضعیف و منفعل مواجه بودیم و فرهنگیان نقش خود را ایفا نکردند و نتیجه این شد که کسانی که ایران را نمی شناسند معتقدند اگر وارد ایران شوند به جهنم می روند اما این نگاهشان به ایران است. بعد از چند روز درست شد

گردشگری را به عنوان فرصتی برای دیپلماسی عمومی در نظر بگیرید

وی افزود: باید تور را فرصتی برای دیپلماسی مردم بدانیم. غرب ما را به عدم رعایت حقوق بشر متهم می کند. ما رفتار غرب را در غزه دیده ایم. این رفتار اوج تمدن غرب است که در این زمینه در مورد حقوق بشر صدایی نمی شنویم. آنها آنها را به نقض حقوق بشر متهم می کنند. می توانیم از گردشگری برای مقابله با رفتار غرب استفاده کنیم.

دلیل اصلی افزایش 8 درصدی حضور مردم و سرمایه گذاران است

وی با اشاره به اهمیت سرمایه گذاری در حوزه گردشگری ادامه داد: با منابع عمومی اگر بخواهیم از این راه برویم به نتیجه نمی رسیم. حلقه اصلی رشد 8 درصدی حضور مردم و سرمایه گذاران است و این راهبرد دولت است. ما باید به حضور بخش خصوصی تکیه کنیم، اما موانع موجود بر سر راه بخش خصوصی را برداریم. در بحران انرژی، ما به بخش خصوصی متکی هستیم. برای درک نیازهای سرمایه گذار باید با او صحبت کنید. ما وعده های عملی نشده نمی دهیم. ما مشکل و کشور داریم و باید صادقانه با هم صحبت کنیم تا به سمت هدفمان حرکت کنیم. در زمینه تولید انرژی های تجدیدپذیر فکر نمی کردیم این همه سرمایه گذار ظاهر شوند و به میدان بیایند.

عارف با بیان اینکه با مشکلات انباشته اقتصادی و معیشتی مواجه هستیم، تصریح کرد: هر دولتی موفقیت های نسبی داشته است اما باید این مشکلات حل شود. ما معتقدیم این مشکلات با همکاری دولت و مردم قابل حل است.

معاون اول تصریح کرد: شاید مشکلات و سوگیری هایی در حوزه توسعه گردشگری وجود داشته باشد که باید اصلاح و راهگشا باشد. باید مشکلات و آسیب های صنعت گردشگری را شناخت و برنامه ای جامع تهیه کرد. جهت گیری خوبی در برنامه هفتم توسعه دیده شد. در زمینه تسهیل و تنظیم، دولت در حال حاضر تا حد امکان به بخش خصوصی خدمت می کند. از نظر زیرساخت ها از جمله هتل ها و ناوگان هوایی کمبود داریم و نیاز به سرمایه گذاری داریم. در زمینه آموزش راهنمایان گردشگری و عوامل گردشگری باید تدابیری اتخاذ شود.

وی در پایان تاکید کرد: گردشگری سلامت یکی از اولویت های جدی دولت است.

منبع: ایسنا

تبلیغات بنری

منبع : خبرگزاری shahraranews