برای اطلاع رسانی شهرآرانیوزمراسم تکریم و معارفه حسین مسگرانی مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی صبح امروز (پنجشنبه 29 دی ماه 1403) با حضور مهدی محمدی نماینده قانونی مجلس و مناطق، محمد. حسین زاده، جوودونی معاون شهردار و سید جوادی موسوی رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی، مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنعت، هنرمندان و اصحاب رسانه در مجتمع فرهنگی امام رضا (ع) در سالن اصلی تئاتر شهر مشهد برگزار شد.
خراسان رضوی نماد فرهنگ و هنر ایرانی
یوسف امینی در ابتدای سخنان خود با اشاره به دیدار اخیر رهبر کبیر انقلاب با دست اندرکاران مجمع شهدای فارس گفت: تمدن ایران با تلفیق سه مفهوم به جایگاه منحصر به فردی رسیده است. عناصر دین، حماسه و هنر. اگر به این سه عنصر در خراسان رضوی نگاه کنیم، خواهیم دید که این منطقه به دلیل ویژگی های خاص خود نقشی بی بدیل در فرهنگ و تمدن داشته است.
وی ادامه داد: وجود حرم امام رضا(ع)، مدارس معروف، دانشگاه های معتبر و کتابخانه های تاریخی از جمله کتابخانه مسجد گوهرشد و دانشگاه فردوسی، خراسان رضوی را به عنوان یکی از مراکز فرهنگی کشور معرفی کرد. .
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به تلاش های مدیرکل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: آقای حسین زاده برنامه های فرهنگی و هنری بسیاری را با نگاهی خلاقانه و نوآورانه در سه سال گذشته ، که نقش موثری در پیشبرد اهداف فرهنگی منطقه داشتند. برایش آرزوی موفقیت در زندگی دارم.
امینی تاکید کرد: آقای مثقرانی فردی مجرب و با سابقه چندین ساله در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله معاونت هنری و مدیر کل سیستان بلوچستان و آشنا به نیازهای فرهنگی و هنری منطقه است. بازگشت وی به خراسان رضوی مایه امیدواری برای ادامه پیشرفت در این زمینه است.
وی همچنین به چهار روز ملی مربوط به بزرگان خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: یادواره حکیم ابوالقاسم فردوسی، آتور نیشابوری، عمر خیام و ابوالفضلی بیهقی نشان از غنای فرهنگی این خطه دارد. مشهد به عنوان چهارراه ارتباط فرهنگی بین کشورهای فارسی زبان از موقعیت منحصر به فردی در ایران و جهان برخوردار است.
تلاش برای تلفیق فرهنگ، هنر و هویت ملی در خراسان رضوی
محمد حسین زاده با اشاره به جایگاه تاریخی و فرهنگی خراسان رضوی گفت: این سرزمین به واسطه وجود حرم امام رضا (ع) مشهد رضا نام گرفت و همواره مهد علم، ادب، فرهنگ و هنر بوده است. از دل و نگاه این سرزمین، حکیمان و قهرمانان، شاعران و هنرمندانی زاده شده اند که با کردار خود هویت این سرزمین را جاودانه کرده اند.
وی با تاکید بر اینکه هر اقدام فرهنگی در این منطقه باید مبتنی بر هویت ملی و اسلامی باشد، تاکید کرد: در سه سال اخیر تلاش کرده ایم خراسان رضوی را به جایگاه اصلی خود در عرصه فرهنگ و هنر نزدیک کنیم. این منطقه نه تنها باید نماد فرهنگ و ادب ایران باشد، بلکه باید میزبان رویدادهای ملی و بین المللی باشد.
مدیر کل سابق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: با توجه به همجواری با حرم رضوی مسئولیت سنگینی بر عهده ماست. تلاش کردهایم تا حق این محله را احقاق کنیم و با توسعه زیرساختها، مشهد را به میزبانی شایسته از رویدادهای فرهنگی و هنری تبدیل کنیم.
محمد حسین زاده به تلاش خود برای برقراری ارتباط موثر بین فعالان عرصه فرهنگ و هنر با دستگاه های دولتی و خصوصی اشاره کرد و گفت: در این مدت تلاش کردیم فاصله دستگاه های اجرایی با جامعه فرهنگ و هنر را کاهش دهیم. هدف ما ایجاد فضایی بود که هنرمندان، نویسندگان و فعالان فرهنگی بتوانند ایده ها و خلاقیت های خود را بدون نگرانی از موانع اداری بیان کنند.
وی تصریح کرد: زمینه سازی برای فعالیت های فرهنگی و هنری برای ما مهم بود. به این ترتیب توانستیم ارتباط موثری بین تولید خلاق، مبتکران و هنرمندان برقرار کنیم.
مدیر کل سابق اداره فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی در رابطه با گسترش تولیدات فرهنگی و هنری در خراسان رضوی گفت: یکی از دغدغه های ما تقویت تولیدات فرهنگی در کانون تاریخ، قهرمانان و هویت ملی بود. سعی کردیم میراث گرانبهای حکیم فردوسی را از میله های جلسات محدود فکری حذف کنیم و پیام او را به گوش مردم زمانه برسانیم. همچنین سعی کردیم با حمایت از تولید آثار سینمایی، نمایشی و موسیقایی، کیفیت و تنوع محتوای فرهنگی را ارتقا دهیم.
حسین زاده در بخشی از سخنان خود به محدودیت ها و مشکلات موجود در خراسان رضوی اشاره کرد و اظهار داشت: اگرچه در این سه سال دستاوردهای ارزشمندی به دست آمد، اما محدودیت ها و فرصت ها اجازه نداد به اهداف بزرگ تری برسیم. اگر کاستی وجود داشته باشد این مسئولیت بر عهده من است که نتوانستم از همه توانایی هایم به درستی استفاده کنم.
وی همچنین از احتمال بی توجهی به برخی درخواست ها یا عدم پاسخگویی به جلسات عذرخواهی کرد و گفت: شاید به دلیل مشغله کاری نتوانستم به همه عزیزان پاسخگو باشم. اما از همه همکاران و همسفرانم به خاطر صبر و دلسوزی کمال تشکر را دارم.
محمدحسین زاده در پایان سخنان خود به اهمیت وحدت و همدلی اشاره کرد و گفت: ایران ما این گوهر گرانبها نیازمند همدلی و تلاش بیشتر است. هر یک از ما، چه با قلم، چه با هنر و چه با هر وسیله دیگری، موظفیم برای حفاظت و بهسازی این سرزمین تلاش کنیم. این مسئولیت تنها در سایه همراهی و همدلی امکان پذیر است.
وی با آرزوی موفقیت برای مدیرکل جدید و همکارانش، از جامعه فرهنگی هنری خراسان رضوی خداحافظی کرد و گفت: دلتان آباد، اهالی فرهنگ و هنر خراسان؛ اهالی فرهنگ و هنر خراسان، با حضور در جمع فرهنگیان و هنرهای استان خراسان رضوی را به عنوان یکی از اعضای هیئت مدیره این استان به خود اختصاص دادند. یا علی!
خراسان قلب فرهنگی ایران است و نیازمند همراهی هنرمندان است
مدیرکل جدید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی به سابقه 30 ساله خود در عرصه فرهنگ و هنر اشاره کرد و خاطرنشان کرد: خدا را شاکرم که امروز در خدمت اهالی فرهنگ و هنر هستم. شهر حضرت. علی بن موسی الرضا (ع) همیشه معتقد بودم در این شهر حداقل باید در مقابل سکوت سکوت کرد و تسلیم خدا شد.
حسینی مثقرانی با اشاره به تجربه حضور خود در سیستان و بلوچستان و جشنواره های فرهنگی افزود: مشهد با جشنواره فیلم «فجر» و سایر رویدادهای فرهنگی و هنری شور و نشاط خاصی را در بین مردم و هنرمندان ایجاد کرده است. این منطقه نه تنها برای ایران، بلکه برای کل منطقه از جمله تاجیکستان نماد فرهنگی ایران است.
مدیر کل اداره فرهنگ و رهبری اسلامی خراسان رضوی با تاکید بر اهمیت همکاری با هنرمندان و جامعه فرهنگی گفت: دستیابی به اهداف عالی بدون مشارکت اهالی هنر و فرهنگ غیر ممکن است. ما باید از طریق جلسات، جریانهای فرهنگی عمیقتر و ارزشمندتری ایجاد کنیم.
مثقرانی همچنین نقش سیاست گذاری های فرهنگی بر اساس منویات مقام معظم رهبری و حمایت های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: جایگاه فرهنگی در خراسان باید احیا شود و با کمک هنرمندان و استانداران جایگاه فرهنگی در خراسان احیا شود. از مناطق، حرکت ارزشمندی در سطح ملی ایجاد شود و موثر باشد و فراملی شود.
مدیر کل جدید سرپرستی فرهنگ و رهبری اسلامی خراسان رضوی در پایان از هنرمندان خواست تا با ارائه گزارش و همکاری در رویدادهای مختلف، خراسان رضوی را در عرصه فرهنگ و هنر به جایگاه شایسته خود برسانند.
مدیریت فرهنگ و هنر در خراسان رضوی فرصتی ویژه و مسئولیتی دشوار است
مهدی محمدی ضمن ابراز احترام به هنرمندان گفت: استان خراسان رضوی به دلیل جایگاه فرهنگی و مذهبی از اهمیت بالایی برخوردار است و مدیریت فرهنگی در این استاد به دلیل تنوع و گستردگی مسئولیت ها کاری دشوار اما ارزشمند است. .
وی با اشاره به نقش استان قدس رضوی در فعالیتهای فرهنگی افزود: درست است که استان قدس رضوی فعالیتهای فرهنگی بزرگی انجام میدهد، اما ظرفیتهای مختلف دیگری در منطقه وجود دارد که باید توسط این سرلشکر مدیریت و تقویت شود. اداره تاجیکستان فرهنگ و ارشاد اسلامی.
رضوی معاون حقوقی مجلس و امور مناطق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به موضوع گردشگری خراسان گفت: آمار میلیونی زائران و زائران مشهد مقدس فرصتی ارزشمند برای اقتصاد و فرهنگ است. . رفاه، اما پیوند فرهنگی باید برای جلوگیری از این احتمالات طراحی شود. تغییر در سبک زندگی خانواده های مذهبی در مشهد از جمله مواردی است که باید با برنامه ریزی دقیق و همکاری شورای فرهنگ عمومی مورد بررسی قرار گیرد.
محمدی با اشاره به سیاست وزارت رهبری در خصوص واگذاری اختیارات به استان ها، تصریح کرد: بنا داریم در دوره جدید بخشی از اختیارات مربوط به اعطای مجوز و مدیریت فرهنگی را به استان ها واگذار کنیم، بنابراین که استانداران استان ها می توانند مشکلات بیشتری را حل کنند. سریع و دقیق
محمدی در پایان از خدمات حسین زاده مدیر کل سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی قدردانی کرد و ضمن معرفی حسین مثقرانی برای وی به عنوان مدیر جدید آرزوی موفقیت کرد.
مطالب مرتبط
حمله هوایی ۲۰ فروند جنگنده رژیم صهیونیستی به یمن (۲۱ دی ۱۴۰۳)
تقاضای شفافیت در روند قرعه کشی طرح نهضت ملی مسکن
رونمایی از پوستر جشنواره تئاتر فجر + عکس