برای اطلاع رسانی شهرآرانیوز، الهام علی اف در گفت و گو با شبکه های تلویزیونی جمهوری آذربایجان، به تشریح وقایع اخیر مراسم «کودک شهدا» و اظهارات یکی از حاضران علیه سران جمهوری آذربایجان و ترکیه اشاره کرد. نماینده ولی فقیه در منطقه اردبیل را مقصر دانست و مدعی شد: این اولین بار نیست که روحانیت استان از ما کینه ای دارد. کشیش اردبیلی بارها الفاظ توهین آمیز علیه (جمهوری) آذربایجان و مردم آذربایجان از جمله من به کار برده است. حال سوال این است که چه کسی از (جمهوری آذربایجان) عذرخواهی خواهد کرد. عذرخواهی می کنند یا نه؟
وی افزود: ابراز تاسف در بیانیه وزارت خارجه ایران کافی نیست. در جریان پخش زنده یک مراسم رسمی به رؤسای جمهور ترکیه و آذربایجان و مردم دو کشور در حضور مردم توهین شد. پشیمانی به تنهایی قابل قبول نیست. ما معتقدیم که کشیش این منطقه حداقل از سمت خود برکنار شده و مجبور به پناهندگی در جمهوری آذربایجان شده است.
این سخنان بی اساس الیاف در حالی مطرح شد که آیت الله سید حسن عمالی امام جمعه اردبیل چند روز پیش گفته بود: در سطح دیپلماتیک و رسمی سخنان توهین آمیزی وجود ندارد و نخواهد شد، یعنی هیچکس حق ندارد. برای اظهار نظر یک فرد عادی و غیررسمی در کنار مجلس تا پای نظام بنویسد.
آیت الله امالی افزود: ادبیات نامناسبی که در یکی از مجالس این هفته توسط یک فرد عادی و غیررسمی مطرح شد، نمی تواند ادبیات رسمی، دینی و دینی ما و جایگاه رسمی جمهوری اسلامی باشد و این گونه روابط کاملاً غیرعادی و مشکوک است. در دنیای دیپلماسی
نماینده فقیه در منطقه اردبیل تصریح کرد: همه می دانند که اظهارات شخصی افراد موضع رسمی هیچ دولتی در دنیا نیست.
امام جمعه اردبیل افزود: در این حادثه سوال بزرگی برای ما مطرح شد و به همین دلیل رسانه های خارجی به گفته یک فرد عادی که نه سخنران است و نه سخنران و نه سخنران بسیار توجه کردند. یک مجری، حتی یک نماینده آمریکایی، سوال بزرگ و نگران کننده ای است و افراد باهوش پاسخ این سوال را بهتر می دانند.
عضو اجلاس خبرگان رهبری تاکید کرد: دشمنان این ملت می خواهند روابط ایران با همسایگان ایران را تخریب و مخدوش کنند. حسن همجواری با همسایگان مشی مسلمانان جمهوری اسلامی و مورد تاکید مقام معظم رهبری است و نمی توان در دستگاه دیپلماسی کشور سخنی بر خلاف این اصل گفت.
در ادامه این گفت و گو، علی اف بار دیگر به حادثه تیراندازی مقابل سفارت این کشور در تهران اشاره کرد و مدعی شد که این اقدام یک «اقدام تروریستی سازمان یافته» بوده است.
وی گفت: یک اقدام تروریستی علیه سفارت ما انجام شد که سازماندهی شده بود. عوامل زیادی وجود داشت که این ادعا را توجیه می کرد. اولاً با وجود اینکه این حادثه در مرکز پایتخت رخ داد، حدود 40 دقیقه هیچ ماشین پلیسی به ساختمان نیامد. بلافاصله روز بعد علت این قتل بیماری روانی اعلام شد. با این حال، هر معاینه پزشکی چند روز طول می کشد. این فرد در همان روزی که قتل را انجام داده بود در رسانه ها ظاهر شد و مصاحبه کرد. دو سال از آن واقعه می گذرد. تا امروز حکم آن شخص اجرا نشده است. همه اینها نشان می دهد که (قصد تیراندازی به سفارت) سازماندهی شده است.
علی اف در خصوص روابط ایران و جمهوری آذربایجان و سیاست آینده دولت جدید ایران نیز گفت: هنوز زود است که در این مورد صحبت کنیم. چون هنوز با دولت فعلی ایران رابطه جدی نداشته ایم. تماس هایی بین اعضای دولت برقرار شد و مسائل اقتصادی و حمل و نقل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
رئیس دولت جمهوری آذربایجان در خصوص حوادث اخیر خاورمیانه و برکناری بشار اسد گفت: در سوریه و البته از روابط ترکیه و دولت جدید سوریه بسیار خوشحالیم. سوریه کشوری است که با ترکیه همسایه است و هر کشوری می خواهد که در خارج از مرزهای خود وضعیت باثباتی را ببیند.
علی اف ادامه داد: رهبران ارمنستان باید این (رویدادها) را در نظر بگیرند و بدانند که شریک نزدیک آنها در خاورمیانه، یعنی دیکتاتوری اسد، به زباله دان تاریخ افتاده است و این امر ادامه خواهد داشت. بنابراین باید قدم درستی بردارند.
وی افزود: ما منبع خطر نیستیم. ما خواهان صلح و همکاری در قفقاز جنوبی هستیم. آنها نباید مزاحم شوند. آنها نباید به عنوان یک مانع جغرافیایی بین ترکیه و آذربایجان عمل کنند. کریدور زنگزور افتتاح می شود و خواهد بود. هر چه زودتر این را بفهمند، بهتر است.
منبع: یستا
مطالب مرتبط
سردار شیخیان: بهزودی شاهد الحاق یک سامانۀ ضد بالستیک به پدافند هوایی کشور خواهیم بود
افزایش نسبی مراجعات به بازار مسکن
بهترین ناداستانهای ۲۰۲۴ به انتخاب «گاردین» | از پوچیهای زندگی یک ملکه تا تروماهای آل پاچینو