به گزارش یستا در پایان معاملات امروز، شاخص کل بازار با رشد 6500 واحدی به رقم 2 میلیون و 680 هزار واحد رسید. فارس، فولاد، پارسان، فملی، جیدیر، تاپیکو بیشترین تاثیر مثبت و وبملت بیشترین تاثیر منفی را امروز بر این شاخص داشتند.
بر خلاف روند شاخص کل، با کاهش قیمت اکثر سهام بازار کوچک و متوسط، شاخص هم وزن و فرابورس در قرمز قرار گرفتند. بر این اساس، شاخص هم وزن منفی 0.76 درصد و شاخص فرابورس 0.21 درصد به ثبت رسید.
ارزش معاملات خرد امروز به 15.967 میلیارد تومان و حجم معاملات به 28.2 میلیارد سهم رسید که اعداد بزرگی هستند.
اما برای سومین روز متوالی پول واقعی از بازار خارج شد که امروز ۲۶۷ میلیارد تومان را به ثبت رساند.
امروز اکثر نمادهای بازار در محدوده منفی شروع به حرکت کرده اند و شاخص اصلی بازار نیز به محدوده منفی رسیده است. اما به تدریج در نمادهای بزرگ بازار با ورود خریداران کل شاخص بورس به محدوده مثبت بازگشت.
به گفته کارشناسان، چنین روزهایی نیز شاهد روند صعودی است. زمانی که عوامل اساسی مانند نرخ رسمی دلار یا نرخ دلار در بازار آزاد افزایش یابد، بازار سهام در نهایت رشد خواهد کرد.
حسن کاظم زاده، کارشناس بازار سرمایه در این خصوص می گوید:
وقتی هیجان مثبت بازار بالا می رود و روزهایی وجود دارد که صف خرید بسته است، مانند شنبه یا یکشنبه این هفته، طبیعی است که در روزهای بعدی هیجان منفی شکل بگیرد.
اما یک نکته مهم وجود دارد؛ شرایط کشور به گونه ای است که هیچکس در بورس سرمایه گذاری بلندمدت نمی کند. همین وضعیت در مورد صنعت و شرکت ها نیز صدق می کند.
عطش خرید طلا و دلار به همین دلیل است. همه نگران آینده کشور هستند و ترجیح می دهند در دراز مدت کاری انجام ندهند. به همین دلیل است که توجه بیشتری به توکن هایی می شود که به طور گسترده در بازار سهام معامله می شوند.
مهم نیست که چشم انداز شرکت های بورسی چقدر خوب است، تصور اکثر معامله گران بازار سهام این است که فرصتی برای رشد در کوتاه مدت وجود دارد و سپس دوباره اتفاق می افتد.
به همین دلیل است که شما شاهد تقاضای زیادی برای یک توکن هستید که به طور ناگهانی بسیار بالا معامله می شود و پس از رشد کمی خارج می شود. حالا اگر یکی دو روز دیگر خبری بیاید که همان تقاضا احساس می کند رشد در راه است، با فشار بیشتری خرید می کند.
اگرچه بازار سهام طی یک ماه و نیم گذشته رشد داشته است، اما هنوز عقب ماندگی این بازار نسبت به دلار و طلا و حتی شرایط بنیادی آن جبران نشده است. در واقع، از منظر بنیادی، به نظر می رسد تمامی رشدهای تاکنون تنها تعدیل اسمی ریال نسبت به اواسط آبان بوده است و بازار سهام در وضعیت مطلوبی قرار دارد.
دلار رسمی به سرعت به سمت 65 هزار تومان پیش می رود و تقاضا برای دلار آزاد همچنان ادامه دارد. این نرخ های جدید ارز هنوز در صورت های مالی شرکت ها دیده نشده است.
شاید برخی بگویند با این وضعیت برق و گاز اصلا امکان تولید وجود دارد؟ اگر برق و گاز سد راه بود، هر کدام از این شرکت های تولیدی باید سه برابر می شدند تا قیمت هایشان معقول شود.
بورس در بهترین حالت توانسته رشد اخیر دلار را تا حدودی پوشش دهد و همچنان تا حد تعادل فاصله دارد.
مطالب مرتبط
رسانههای صهیونیستی مدعی تکمیل توافق تبادل اسیران شدند (۲۶ دی ۱۴۰۳)
هدفگذاری تجارت ۱ میلیارد دلاری ایران و تاجیکستان
نامزدهای جوایز بفتا اعلام شد