به گزارش یستا; هرکسی که به تماشای فیلم و سریال علاقه دارد، احتمالاً حداقل یک بار هنرمندان مورد علاقه خود را در «جشن حافظ» دیده است؛ همان مراسمی که هر ساله برای تجلیل از اهالی سینما و تلویزیون ایران و اهدای جوایز به آنها برگزار میشود.
علی المعلم، مؤسس مجله دنیای عزت، با این جایزه به «جیشان حافظ» شهرت داشت. چه کسی این جایزه را در اواسط دهه هفتاد تأسیس کرد.
علی المعلم (زاده ۲۸ آذر ۱۳۴۱) نویسنده، ناشر، منتقد، تهیه کننده، کارگردان، مجری تلویزیون و بازیگر ایرانی است. با توجه به حضور و موفقیت سینمای ایران در جشنوارههای بینالمللی، او به فکر ایجاد جایزه مستقل سینمایی به نام «جشن حافظ» برای ایجاد احترام برای سینماگران و ایجاد ارتباط نزدیک بین ستارگان سینما و مردم افتاد.
اولین دوره این مراسم با عنوان «حافظ» (برگرفته از نام شاعر بزرگ ایرانی خواجه شمس الدین محمد بن بهاءالدین محمد حافظ شیرازی) در سال 1376 برگزار شد. جایزه ای که نماد آن شکل نوشتاری کلمه «حافظ» است. این کنسرت قبل از درگذشت علی المعلم با صدای رسا و ثابت وی برگزار شد.
وی همچنین به عنوان معلم، سردبیر و مدیر اداری ماهنامه «دنیای ایزبار» مشغول به کار شد. دانشگاه هنر. در هیأت داوران و هیأتهای انتخاب جشنواره جهانی فیلم فجر (هفت بار)، جشنواره سینمای جوانان، جشنواره فیلم دانشجویی، جشنواره فیلم خانوادگی، اولین جشنواره فیلم با کیفیت، جشنواره فیلم جوان، جشنواره فیلم رویش و جشنواره بین المللی فیلم شهر (دوبار). اولی عضو جشنواره فیلم های ویدئویی تهران و جشنواره فیلم زنان پروین اعتصامی بود و علاوه بر مجری گری و سردبیری مجلات در چندین فیلم نیز ایفای نقش کرد. او همچنین سه دوره عضویت در کمیته انتخاب فیلم ایرانی آکادمی آکادمی را داشت.
اگرچه کارنامه فعالیت های هنری المعلم در طول زندگی پنجاه و چهار ساله اش گسترده است، اما جایزه «جشن حافظ» بیش از همه آثار مهم «علی المعلم» یاد و نام او را زنده نگه داشت. جوایز فیلم و تلویزیون در این مراسم شامل 23 رشته است.
برندگان توسط هیئت داوری 9 نفره از نویسندگان و منتقدان «دنیای تصویر» انتخاب می شوند و نامزدها از میان فیلم ها و سریال های تلویزیونی پخش شده در سال گذشته انتخاب می شوند.
سرانجام علی المعلم در پایان سال 2015 بر اثر سکته قلبی در محل کارش درگذشت. پیکر وی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا تهران به خاک سپرده شد.
مطالب مرتبط
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد
افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیمسکه یک میلیون تومان گران شد!