به گزارش یستا; دیمیتری پسکوف روز سه شنبه (22 آذر 1403 هجری قمری) در پاسخ به سوالی درباره تاریخ این سفر گفت: مقدمات این سفر در حال انجام است، اما زمان آن هنوز مشخص نیست.
این سوال پس از آن مطرح شد که رئیس جمهور ایران شامگاه دوشنبه در مصاحبه تلویزیونی خود اعلام کرد که در آینده نزدیک با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه دیدار خواهد کرد.
سخنگوی کرملین در پاسخ به سوال دیگری تایید کرد که یکی از دستور کارهای سفر آتی پزشکیان به مسکو، امضای قرارداد مشارکت راهبردی بین دو کشور است.
پسکوف در این زمینه گفت: روسیه و ایران قصد ندارند امضای توافقنامه مشارکت راهبردی دوجانبه را به تاخیر بیندازند.
به گزارش رسانههای روسی، روسای جمهور ایران و روسیه در اولین دیدار خود در حاشیه کنفرانس بینالمللی ترکمنستان، در سفر جداگانه دکتر دکتر به امضای قرارداد همکاری جامع و بلندمدت بین دو کشور رسیدند. در دومین نشست روسای جمهور در کازان در حاشیه اجلاس بین المللی امضا نشد. به همین منظور رئیس جمهور روسیه از همتای ایرانی خود برای یک سفر رسمی دوجانبه به مسکو دعوت کرد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در فدراسیون روسیه پیش از این با اشاره به دیدار روسای جمهور دو کشور مسعود پزشکیان و ولادیمیر پوتین در روز چهارشنبه 11 آبان 1403 در حاشیه اجلاس سران بریکس اشاره کرده بود. و گفت: بر اساس آخرین توافقنامه دو طرف، مدت زمان قرارداد همکاری جامع دو کشور شامل سایر قراردادهای دوجانبه از جمله قراردادهای گازی و کریدور است که در ماه های آینده به امضا می رسد. بازدید رسمی دکتر .
کاظم جلالی در حاشیه اجلاس بریکس در کازان افزود: آقای پوتین بار دیگر از آقای مدزیکیان خواست تا در سفر رسمی به روسیه با حضور روسای جمهور دو کشور توافقنامه جامع همکاری بین دو کشور را امضا کنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه گفت: آقای بادزیکیان نیز در جریان این دیدار و پس از آن به من اطلاع داد که باید بسته توافقنامههای دوجانبه را جمعآوری و آماده امضا کنیم.
وی تصریح کرد: علاوه بر توافق جامع، چندین سند دیگر نیز وجود دارد که باید به امضای روسای جمهور نیز برسد و در این زمینه می توان به توافق نامه انتقال گاز از روسیه به ایران و قرارداد مربوط به شمال-جنوب اشاره کرد. راهرو .
جلالی با بیان اینکه توافقنامه همکاری جامع ایران و روسیه آماده امضا است، اظهار داشت: امیدواریم با هماهنگی دفتر رئیس جمهور بتوانیم بر روی سایر توافقات بین تهران و مسکو آخرین نقطه ها را انجام دهیم و تاریخ امضای این اسناد را در طول مدت تعیین کنیم. سفر رسمی به روسیه آقا اجازه دهید در ماه های آینده قدم هایی برداریم.
سفیر ایران در روسیه در پاسخ به این سوال که آیا قرارداد مربوط به کریدور شمال به جنوب شامل موضوعات جدیدی می شود، گفت: خیر، هدف از این قرارداد فعال سازی اسناد همکاری قبلی بین دو کشور و همچنین احداث خط لوله است. خط ریلی گسترده که هم اکنون برقرار است در دستور کار ایران و روسیه قرار گرفت.
مطالب مرتبط
رسانههای صهیونیستی مدعی تکمیل توافق تبادل اسیران شدند (۲۶ دی ۱۴۰۳)
هدفگذاری تجارت ۱ میلیارد دلاری ایران و تاجیکستان
نامزدهای جوایز بفتا اعلام شد