به گزارش یستافادی العبدالله، سخنگوی دیوان کیفری بینالمللی امروز (دوشنبه) گفت: کشورهای عضو اساسنامه رم، مطابق با فصل نهم اساسنامه، نسبت به دو حکم بازداشت مربوط به بنیامین نتانیاهو و نخست وزیر دولت اشغالگر و یواو گالانت، وزیر دفاع، در آن همکاری خواهند کرد. با این حال، کشورهایی که عضو این اساسنامه نیستند، می توانند داوطلبانه با دیوان همکاری کنند.
العبدالله در گفت و گوی اختصاصی با وفا گفت: دادگاه پس از صدور حکم بازداشت از کشورهایی که مظنونان در آن مستقر هستند می خواهد با دادگاه همکاری کنند. اگر یک کشور عضو شرط همکاری اساسنامه را نقض کند، قضات دیوان می توانند آن را برای هر اقدامی که مجمع مناسب بداند به مجمع کشورهای عضو اساسنامه ارجاع دهد.
سخنگوی این دادگاه که مقر آن در لاهه هلند است، خاطرنشان کرد که حکم بازداشت آغاز مرحله اولیه پرونده است و به این معناست که قضات دلایل منطقی برای این باور دارند که مظنونان مسئول جنایاتی هستند که متهم هستند. از به
وی خاطرنشان کرد: مرحله محاکمه مرحله بعدی است و طبق قوه قضائیه نمی توان به صورت غیابی انجام شود بلکه باید افراد تحت تعقیب برای آن حضور داشته باشند.
دیوان کیفری بین المللی پلیس یا نیروهای نظامی برای اجرای حکم دستگیری ندارد، اما در عوض به همکاری کشورهای عضو اساسنامه رم (معاهده ای که دادگاه را تأسیس کرد) متکی است.
سخنگوی این نهاد قضایی بین المللی وابسته به سازمان ملل درباره فشارهای وارده به دادگاه و دادستان کریم خان در این پرونده گفت: دادستان دیوان بارها مخالفت خود را با فشارهایی که برخی تلاش کرده اند بر وی وارد کنند، اعلام کرده است. دفتر او به تحقیقات مستقل و بی طرفانه خود در مورد کشور فلسطین ادامه می دهد.
وی درباره احتمال صدور قرارهای بازداشت دیگر برای دیگر مقامات رژیم صهیونیستی گفت: دادستان کل کشور اعلام کرد که در حال پیگیری خطوط تکمیلی تحقیقاتی است که ممکن است منجر به ارائه درخواستهای جدید به قضات برای صدور حکم بازداشت دیگر شود.
فادی العبدالله درباره احتمال افتتاح دفتر دادگاه کیفری بین المللی در غرب آسیا مشابه دفتری که در اوکراین افتتاح کرد، گفت: موضوع افتتاح دفاتر با تغییرات عملی مرتبط است که ممکن است ضروری باشد یا نباشد. برای تعیین ضرورت افتتاح دفتر در خاورمیانه خیلی زود است.
صدور حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت از سوی دادگاه کیفری بین المللی، واکنش های بین المللی گسترده ای را در پی داشت. در حالی که ده ها کشور از تصمیم دادگاه استقبال کردند و تمایل خود را برای همکاری با آن اعلام کردند، این حکم با مخالفت ایالات متحده مواجه شد.
منبع: خبرگزاری ایسنا
مطالب مرتبط
ریزش قیمت دلار تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ (۱۸ دی ۱۴۰۳)
حضور فیلمسازان مشهدی در جشنواره فیلم کوتاه فجر | فرصتی برای دیدهشدن
مخالفت صریح درویش با بازگشت یحیی