به گزارش یستا گزینه جدیدی از سال گذشته در قبوض برق گنجانده شده است که با عنوان “هزینه سوخت نیروگاه” مبالغی را به قبوض اضافه می کند.
شمول این گزینه به دلیل تبصره شماره 14 قبض برق بر اساس مصوبه هیأت وزیران مصوب مرداد 1402 هجری شمسی (موضوع آیین نامه اجرایی تبصره 14 ماده 1402 قانون بودجه سال 94 سال 1402 هجری قمری) و با هدف افزایش درصد سوخت نیروگاه نسبت به سال 1401 در قبوض برق برای مشترکین اجرا شود.
هزینه سوخت نیروگاه که در قبوض برق دریافت می شود تابعی از مصرف ترکیبی است. عبدالامیر یاقوتی، مدیر کل انرژی و امور مشترکین شرکت توفانیر در این خصوص گفت: بهای تمام شده سوخت برای هر کیلووات ساعت 6 تومان برای مصرف در حد استاندارد و 12 تومان برای مصرف بیش از 10 درصد محاسبه شد مالیات اضافه نیز باید به این موارد اضافه شود.
در قانون بودجه سال جاری در خصوص افزایش بهای تمام شده سوخت نیروگاه ها در تبصره 8 قانون مواردی بیان شده است که بر این اساس در ماده 3 آیین نامه اجرایی در تبصره 8 قانون بودجه سال 1403 آمده است. که اخیراً به تصویب هیات وزیران رسیده است، آمده است: «نیروگاههای تولید برق اعم از نیروگاههای کوچک و بزرگ که کل ظرفیت برق خود را به شبکه سراسری برق سراسری تحویل میدهند، از تاریخ ابلاغ مطابق مقررات، باید برای هر لیتر فرآورده نفتی و به ازای هر متر مکعب گاز طبیعی. که تحویل می شود با احتساب عوارض و مالیات بر ارزش افزوده، مبلغ یک هزار و هشتصد (1800) ریال به صورت نقدی بابت صورتحساب صادر شده توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران از طریق شرکت مذکور و شرکت مذکور پرداخت می شود. شرکت ملی گاز ایران به حساب شرکت توفنر یا شرکت مادر متخصص در تولید انرژی حرارتی بسته به شرایط.
در این تصویب نامه، بخشی از منابع سپرده سوخت به انحلال بدهی وزارت نیرو به نیروگاه های تولید برق برای احداث واحدهای سیکل ترکیبی اختصاص یافت و مقرر شد: «هزار و پانصد (1500) ریال ودیعه بابت سوخت مصرفی. از آنجایی که صدور این سامانه تا پایان هر ماه پس از پرداخت مالیات و عوارض به سازمان امور مالیاتی در اختیار وزارت نیرو (شرکت مادر تخصصی تولید برق حرارتی) خواهد بود. با پرداخت تعهدات ساخت و ساز وزارت نیرو، هزینه نیروگاه های سیکل ترکیبی (خصوصی و دولتی) سیصد نفر پرداخت می شود. مابقی (300) ریال توسط شرکت های وصول قبوض در ازای دریافت بخشی از هزینه حمل به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران واریز می شود.
در ادامه این ماده قانونی آمده است: «افزایش قیمت سوخت مذکور نسبت به سال 1402 در چارچوب قوانین به نرخ تعرفه برق مشترکان اعمال میشود تا میانگین قیمت دریافتی از مشترکان معادل نرخ فوقالذکر باشد. قیمت.” وزارت نیرو متعهد است گزارش عملکرد مبالغ پرداختی را به صورت فصلی به سازمان ارسال کند.
در تبصره 1 ماده (4) آیین نامه اجرایی تبصره (8) ماده 1 قانون بودجه سال 1403 هجری شمسی آمده است: «توانر و شرکت مادرتخصصی تولید انرژی حرارتی موظف به ارائه اطلاعات در خصوص مصرف سوخت نیروگاه ها و برق عرضه شده به شبکه سراسری و مقدار دریافتی و باید مبالغ این بند را به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و شرکت ملی گاز ایران اعلام کند.
همانطور که در تبصره شماره 2 این ماده قانونی به نقل از ماده (16) نظام رفع موانع توسعه صنعت برق مصوب 1401 هجری شمسی آمده است: «تعرفه سوخت نیروگاه های تولید برق خودکفایی که بر اساس طبق اعلام وزارت نیرو، تمام یا بخشی از برق تولیدی از آنها را به شبکه سراسری تحویل دهند، میزان سوخت مصرفی معادل برق عرضه شده به شبکه در ساعات اوج مصرف، معادل تعرفه سوخت است. برای نیروگاه تولید برق بر اساس میانگین راندمان نیروگاه ها این اصطلاح به طور کلی تعریف می شود 1402 ق.
ایستگاه های تولید برق خارج از شبکه سراسری (شرکت آب و برق کیش) که کل ظرفیت برق خود را به قیمت معین به شبکه می فروشند، بر اساس این آیین نامه موظفند به ازای هر لیتر فرآورده های نفتی و هر متر مکعب گاز طبیعی، مبلغ 1500 ریال بپردازند. . تحویل (با پرداخت هزینه حمل فرآورده های نفتی از درب انبار شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران در جزایر مربوطه توسط نیروگاه مذکور) به صورت نقدی در مقابل فاکتور صادر شده توسط شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی ایران و پرداخت شرکت گاز ایران
این در حالی است که در آیین نامه اجرایی تفاهم نامه 8 قانون بودجه سال 1403 هجری شمسی، هزینه سوخت نیروگاه ها 1800 ریال درج شده بود، در حالی که این هزینه در آیین نامه اجرایی تبصره 14 قانون بودجه سال گذشته 750 ریال بود. افزایش بیش از دو برابری این عدد و تایید هیات وزیران در قالب آیین نامه تبصره 8 قانون بودجه سال جاری مبنی بر درج افزایش فوق الذکر در قیمت سوخت نسبت به 1402 در مشترکان. تعرفه برق با وجود افزایش تعرفه در ابتدای مهرماه (قبل از تصویب آیین نامه مذکور) می توانند در گزینه هزینه سوخت نیروگاه خود را نشان دهند و به نظر می رسد از قبوض دوره آتی این افزایش در گزینه «برق» «هزینه سوخت کارخانه» در قبض برق نسبت به اعداد قبلی (به ازای هر 6 تومان) یک کیلووات ساعت برای استفاده در حد استاندارد و 12 تومان برای استفاده بیش از حد استاندارد).
منبع: تسنیم
مطالب مرتبط
روایتی از بیست و چهارمین نمایشگاه مبلمان مشهد | مبلمان ایرانی در تقاطع هنر و صنعت + ویدئو
مستند پروندههای بیبی منتشر شد
فدراسیون فوتبال در کانون انتقادات | چگونه فردی با امضای ضدایرانی فعالیت میکند؟