به گزارش یستا; صفحه صدای مردم در 30 مهر با عنوان «جستجوی نان در آن سوی بزرگراه» عنوان گزارشی را منتشر کرد و با بازتاب هایی نیز همراه بود. در آن گزارش، ساکنان کوی عمار یاسر، از 4200 ساکن در محله خود، گفتند که تنها با یک نانوایی زندگی می کنند. یک نانوایی از نظر کیفیت شایسته توجه مردم نیست.
این موارد باعث شد مردم در سرما و گرمای زمستان و تابستان به نانوایی های خیابان موصلی و محمد آباد بروند. در این راستا آنها برای تهیه نان تازه و مرغوب از بزرگراه پاسیگ عبور می کنند.
در چند سکوی مردم شهرآرا، اهالی محله یک صدا این مطالبه را داشتند. در این محله نانوایی افتتاح می شود. نانوایی متعلق به مسجد جواد الائمه (علیه السلام) این محله. خواسته اهالی این محله اختصاص سهمیه آرد دولتی به این نانوایی است. آنها معتقدند هر درآمدی از نانوایی برای رونق مسجد و محله است.
در اینجا پیگرد شهرآرا از علی اکبر کوبی کار، رئیس جدید اتحادیه نانوایی های مشهد، با این نتیجه خاتمه یافت که «اگر دستور صریح استاندار مبنی بر اختصاص سهمیه «آرد دولتی به این محله بیاورید»، باز خواهیم بود. اقدامات لازم را انجام دهد.»
پس از انتشار این گزارش و با پیگیری های شهرآرا و فعالان فرهنگی محله، امیر قربانپور معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری مشهد در جلسه ای در مسجد مرکزی محله حضور یافت و به دغدغه های اهالی پاسخ داد. . اهالی محله گفتند: ما فقط چند کیسه آرد با سهم دولت می خواهیم.
سهم سرانه آرد مشخص است
ابراهیمی نماینده این شرکت درخواست های اهالی محله را به صورت بسیار مختصر و مفید برای حاضران بررسی می کند: مردم و اهالی این محله توقع زیادی ندارند. فقط اجازه دهید نانوایی در مقابل مسجد باز شود و در این راستا چند کیسه آرد با سهمیه دولتی در اختیار این نانوایی قرار می گیرد.
او در ادامه از مازاد جمعیت صحبت میکند و به یکی از نهادهای شهری اشاره میکند که با ساخت مجتمعهایی در محله، جمعیت را به میزان قابل توجهی افزایش داده است. دلیلش این است که محله هنوز همان نانوایی را دارد. این نانوایی نان بی کیفیت و غیرقابل خوردن هم می پزد.
در زیر معاون برنامه ریزی و توسعه استانداری مشهد در پاسخ به درخواست اهالی محله توضیح می دهد: در شهر مشهد یک تعریف و تعریف دقیق سرانه تعیین شده است.
قربان پور همچنین می گوید: اگر نان تنها نانوایی محله کیفیت لازم را ندارد نباید مشکل را پاک کنیم و این اقدام باید با تذکر، احتیاط و روش های دیگر اصلاح شود تا نان مرغوب به دست مردم برسد.
وی افزود: بنا به تایید مردم پس از پایان این جلسه از نانوایی مذکور بازدید و به خدمت رسانی خواهیم پرداخت. ضمناً از نانوایی تازه تاسیس جنب مسجد نیز بازدید خواهیم کرد.
در حال پیگیری است
معاون برنامه ریزی و توسعه استانداری مشهد در حاشیه این نشست به خبرنگار شهرآرا گفت: با توجه به اهمیت موضوع و مطالبه مردم، پیگیر نانوایی و تامین نان محله خواهیم بود تا اهالی که در صورت تمایل با مشکل مواجه نشوند می توانند رزق و روزی اصلی خود را تامین کنند.»
قربان پور با بیان اینکه وظیفه ما این است که به اندازه نیاز مردم آرد و نان تهیه کنیم، تاکید می کند که تحقق این ماموریت نیز منوط به تعریف این مسیر قانونی و سازوکار آن است. همچنین شایان ذکر است که این درخواست مردمی در دو نوبت به تیم کاری آرد و نان شهرستان در فرمانداری ارائه شد که به هر دلیلی در مراحل اولیه مورد تایید قرار نگرفت اما بنا به تقاضای مردمی و اهمیت آن موضوع مجددا ارزیابی خواهد شد.
همچنین مکانیسم تخصیص آرد به هر محله را ذکر می کند: سهم سرانه جمعیت و سهم سرانه آرد برای هر محله شناخته شده در هر نقطه از شهر. جمعیت هر محله در میزان آرد سرانه ضرب می شود و حاصل آن سهم آردی است که به آن محله اختصاص می یابد.
قربان پور می گوید: این سهم ممکن است به یک یا سه نانوایی اختصاص یابد و این تخصیص قوانین و مقررات خاص خود را دارد.
مجوز نانوایی بگیرید
آن طور که معاون برنامه ریزی و توسعه استانداری مشهد توضیح می دهد: از سوی دیگر مکانی که به نام نانوایی در کنار مسجد ساخته شده است باید مجوزهای لازم را از مراکز مربوطه اخذ کند تا بتوان در سال به آن آرد اختصاص داد. آینده و طی مراحل قانونی.
مطالب مرتبط
ریزش قیمت دلار تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟ (۱۸ دی ۱۴۰۳)
حضور فیلمسازان مشهدی در جشنواره فیلم کوتاه فجر | فرصتی برای دیدهشدن
مخالفت صریح درویش با بازگشت یحیی