به گزارش شهران نیوز. رئیس جدید و جوان شورای فوتبال خراسان رضوی دو هفته پس از اخذ رای اعتماد از اعضای انجمن به تحریریه شهرآرا آمد تا درباره برنامه ها و دغدغه های خود صحبت کند. سیدحلیل موسوی که خود را وارث هیئت فوتبال در دوران پنج ساله احسان اوسلی می داند، معتقد است که باید گذشته ادامه یابد و اصلاحاتی در این راستا صورت گیرد تا وضعیت فوتبال استان بهبود یابد. مشروح گفت و گوی ما با سیدالیل موسوی را در زیر می خوانید.
رای دادن مسئولیت زیادی به همراه دارد
بسیار خوشحالم که از مجموع 46 رای در مجمع انتخابات هیئت فوتبال 40 رای را کسب کردم، اما مسئولیت بر دوش من و همکارانم سخت تر می شود. هر دوره مدیریتی در فوتبال منطقه دارای نکات مثبت و منفی بوده است، اما چیزی که من را برای چهار سال آینده امیدوار می کند این است که در سطح شهر دانش خوبی از فوتبال دارم و در این مدت چیزهای زیادی یاد گرفته ام. از فوتبال منطقه اطلاعاتی از فوتبال استان دارم که حاصل تحلیل دقیق وضعیت فوتبال استان خراسان رضوی است. من می خواهم با تکیه بر آنها و در نظر گرفتن جنبه های مثبت فوتبال و فوتسال در استانداری، در توسعه فوتبال در استانداری پیش برویم.
تمرکززدایی، عامل موفقیت فوتبال در شهر
من نزدیک به 10 سال است که عضو هیئت فوتبال شهرستان هستم و شناخت خوبی از فوتبال در این شهرستان دارم. بعد از گذشت تقریبا یک دهه می توانم ادعا کنم که شناخت خوبی از فوتبال شهر دارم. پیشرفت فوتبال شهری در سال های اخیر چشمگیر بوده است. در حال حاضر در بالاترین سطح فوتبال استان، در لیگ برتر خراسان رضوی، تیم های شهرستان در صدر جدول قرار دارند. یکی از خواسته های جدی شهرها در سال های اخیر همواره این بوده است که تمرکززدایی از مرکز صورت گیرد.
فوتبال باید دوباره یک منظره سازنده باشد
در بحث اهمیت دادن به فوتبال در شهرستان ها و گفته می شود این موضوع باعث ضعف فوتبال مشهد شده است باید یک واقعیت را در نظر گرفت. در سال های گذشته فوتبال از صحنه بسیاری از ظرفیت های شهرستانی استفاده کرده است و اکنون با این تمرکز زدایی و قدردانی از فوتبال در شهرستان ها این استعدادها از شهر خود بیرون آمده و در مسابقات ظهور کرده اند. در چند سال گذشته گروه های نمایشی به دلیل اینکه مصرف می شدند و از تولیدات شهری امرار معاش می کردند، کمی از ساخت و ساز فاصله گرفتند. البته تیم های باسابقه فوتبال مشهد مانند الفرسای و الفولاد همچنان این ساختار را دارند. خود تیم های مشهدی به این نتیجه رسیده اند که باید در بحث تیم های اصلی خود و در مدارس فوتبال روی این موضوع بیشتر کار کنند. البته قرار دادن فوتبال در یک صحنه چیز بدی نیست. در سال 1392 که در کادر مربیگری تیم نوجوانان بدیده بودم، فقط در لیگ دسته اول جوانان این تیم را داشتیم، اما الان یک تیم حرفه ای جوانان داریم، سعدآباد در تیم جوانان، سه تیم در تیم جوانان، و آرامش در رده سنی. از امیدها
باید در فوتبال استان اصلاحاتی صورت گیرد
من قبل از انتخابات گفتم راهی را که در این پنج سال طی کرده ایم با تاکید بر حفظ نکات مثبت و اصلاح نقاط منفی ادامه می دهیم. به عنوان مثال، ما این نگاه خاص را به فوتبال شهری حفظ می کنیم و در گام بعدی سعی می کنیم تثبیت مدیریتی که در سال های اخیر در فوتبال شهر رخ داده است را ادامه دهیم. در سالهای اخیر با ضعفهایی مواجه بودهایم که باید به دنبال اصلاح آنها باشیم. یکی از آسیب هایی که فوتبال استان در سال های اخیر متحمل شده است، عدم هم افزایی در جامعه فوتبال است. یکی از کارهای سختی که در این چهار سال باید انجام شود و من به آن خوشبین هستم ایجاد هم افزایی بین گروه های مختلف فوتبال و فوتسال استان خراسان است. به نظر من باید اصلاحاتی انجام شود. این اصلاحات یا افراد را تغییر می دهد یا رویکردها را تغییر می دهد.
ما باید روی آنچه داریم تمرکز کنیم
باید در بحث لیگ به فکر چاره باشیم. اگر میخواهیم در این زمینه موفق شویم، باید متحد باشیم. این بدان معناست که سازمان های مختلف به رهبری استانداری محترم باید پای کار بیایند. جایگاه شورای فوتبال دور هم جمع شدن تیم نیست، بلکه می تواند زمینه هم افزایی و اتحاد نهادهای مختلف را برای تشکیل این تیم مهم فراهم کند. فکر می کنم اگر این هم افزایی اتفاق بیفتد، بحث خرید امتیاز یک تیم لیگ برتری و آوردن آن به صحنه، روند بسیار سخت و دشواری است که ریشه در گذشته دارد. اکنون باید بر آنچه که داریم تمرکز کنیم. ما دو تیم در لیگ 3 و یک تیم در لیگ 2 داریم و این چیزی است که داریم. فکر داشتن یک تیم درجه یک نباید باعث شود آنچه داریم را فراموش کنیم.
فوتبال ساحلی به دلیل نبود زیرساخت ها نابود شده است
یکی از دلایل اصلی فراموشی فوتبال ساحلی در استان نبود زیرساخت ها است. یعنی زیرساخت استاندارد فوتبال ساحلی نداریم. بعد از انتخابات با کورش شوگا مربی بین المللی فوتبال ساحلی تماس گرفتیم و از او خواستیم که بیاید و کمک کند تا دوباره فوتبال ساحلی را شروع کنیم. این نشان می دهد که ما نیز از این مشکل یعنی تعطیلی فوتبال ساحلی آگاه هستیم. فکر می کنم داشتن یک تیم فوتبال ساحلی در لیگ یک یا لیگ برتر کاملاً در دسترس است. دوستان ما در دانشگاه فردوسی اقدام کرده اند. تا یک سال دیگر نمی گویم، اما فکر می کنم در این چهار سال دوباره فوتبال ساحلی در شهرستان شروع شود.
برای نجات فشارا باید با هم باشیم
در بحث فوتسال ما در سطح ملی جایگاه خودمان را داریم اما در لیگ برتر اینطور نیست. ما در سه چهار سال اخیر بازیکنانی را پرورش داده ایم که اکنون در تیم هایی مانند جیتی بانسند و سوره گیومن با استعدادیابی فوتسال بازی می کنند، اما حقیقت این است که مشهد پتانسیل این را دارد که دو تیم خوب در سطح لیگ اول داشته باشد. ما باید به فرش آرا کمک کنیم و سعی کنیم این مشکل را حل کنیم، اما وقتی این تیم در سطح لیگ برتر نتیجه نمی گیرد، شاید به خاطر مشکلی است که باید به مدیریت او مطرح شود.
آنها قول دادند که چمن صاف را بازگردانند
مشکل نداشتن باغ مشکلی است که مختص ما نیست. کمتر شورای منطقه ای در کشور خود زمین های چمنی داشته باشد. زمین های چمنی که در همه جا وجود دارد معمولاً در اختیار اداره کل ورزش و جوانان آن استان و بسیاری از زمین ها در اختیار آموزش و پرورش، شهرداری و سایر نهادها است. الگوی من این است که به سمتی برویم که از این توانایی که داریم حداکثر استفاده را ببریم. همین زمین چمن شماره یک که امروز در اختیار هیئت گلف است با همکاری و هم افزایی می تواند در اختیار هیئت فوتبال شهرستان باشد. مدیرکل ورزش و جوانان استانداری در این زمینه به ما قول هایی داد.
اختلاف با مدیریت دولتی ناشی از سوء تفاهم است
در سال های گذشته همواره اختلافات جدی بین مدیران کل ورزش و جوانان استانداری و شورای فوتبال وجود داشته است. این چالش ها گاهی بیشتر و گاهی کمتر بود. این مشکل باید یکبار برای همیشه حل شود. اینکه می گویند فوتبال مستقل است اشتباه است اما این طور نیست که فوتبال از رشته های دیگر جدا باشد. مدیریت دولتی و فوتبال باید با هم باشند و این همکاری باید بین شورای فوتبال و مدیریت دولتی باشد. این همکاری باید به نفع ورزش باشد. فکر می کنم در این 10، 15 سال گذشته، فوتبال ما هیچ وقت با یک مدیرکلی که یک مدیرکل غیر ملی بوده، چالشی نداشته است! به نظر من بیشتر سوء تفاهم ها ناشی از همین چیزهاست و با نزدیکی، نشستن و صحبت کردن، سوءتفاهم برطرف می شود.
در باد غرور داوران نسل طلایی خوابیدیم!
چالش ها در حوزه داوری همیشه وجود داشته و هیچکس نمی تواند مدعی حل همه چالش ها باشد. ماهیت داوری این است که یک چالش است. روزگاری ما نسل طلایی حاکمان ایرانی داشتیم و حالا دیگر آن نسل را نداریم. به نظر من یکی از اشتباهاتی که در طول ده پانزده سال گذشته رخ داد این است که ما در غرور این بزرگواران به خواب رفتیم و پشت سر این نسل طلایی به دنبال حمایت نبودیم. بعد از جلسه با یکی از فرمانداران معترض که اعتصاب کرده بود صحبت کردم. نکته اصلی او این بود که داوران ما ناراحت هستند زیرا به آنها گوش داده نمی شود. یعنی همه اذعان داشتند که اوضاع بد نیست و حمایت های لازم انجام می شود اما از اینکه صدایشان در نمی آید ناراحت هستند. داوران ما در زمین به اندازه کافی تحت فشار هستند و باید به آنها اجازه دهیم که از نظر روحی و روانی خارج از زمین احساس امنیت کنند. فکر می کنم مشکل این بزرگواران حل شده است. یکی دو نفر از آنها هفته گذشته سوت زدند و بقیه چاره ای جز بازگشت نداشتند.
صحبت از انتخابات مهندسی ناعادلانه است
من با اصطلاح مهندسی انتخابات موافق نیستم. چرا نامزدهای عزیزی که به شورا آمده اند با خود نمی گویند این چهل رای حاصل ده سال فعالیت موسوی در شورای فوتبال است؟ چرا نمی گویند شاید حق با او بود؟ تعداد زیادی از روسای شورای شهر که در این شورا رای آوردند از دوره آقای برادران بودند. یعنی اینطور نبود که عوض شده باشند. نیمی از روسای هیئتی که در شورا رای داده اند از زمان آقای برادران در سمت خود بوده اند. مهندسی انتخابات اصطلاح خوبی نیست و همه چیز را زیر سوال می برد. شما نمی توانید نمایندگان مجلس را 5.5 سال ترتیب دهید تا آخرش بیایند و به شما رای دهند. دو نفر از مدیران شورای شهر آمدند و به من گفتند تو رای ما نیستی. من معتقدم این همدلی که در شورا رواج داشت را نباید با الفاظی مانند مهندسی تحت الشعاع قرار داد.
پیشکسوتان باید در کنار نسل مدیریت جدید باشند
من همیشه گفته ام که جانبازان چشم و چراغ ما هستند. در طول دهه حضورم در فوتبال، همیشه سعی کردم با احترام به زمین نگاه کنم. متأسفانه سوء تفاهماتی بین این عزیزان و هیئت فوتبال ایجاد شده و باعث دلخوری شده است. معتقدم نسل اداری فوتبال و فوتسال در استان خراسان رضوی در حال تغییر است. شاید مصداق آن سیدحلیل موسوی باشد که اینجا نشسته است. فکر می کنم باید روی این نسل جدید تمرکز کنیم. البته این را هم بگویم که با جانبازان چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی خیلی سریعتر به اهدافمان می رسیم. جانبازان تجربیاتی دارند که نمی توان به راحتی بر آن ها غلبه کرد. کمیته های ما در شورای فوتبال استان خراسان رضوی باید به کمیته واقعی تبدیل شوند. این به معنای گسترش کمیته های ما به گونه ای است که در هر کمیته هفت تا هشت نفر خدمت می کنند و پیشکسوتان جایگاه ویژه ای در این کمیته ها دارند. اگر بخواهیم هم افزایی اتفاق بیفتد این اولین قدم است.
مطالب مرتبط
تقاضای شفافیت در روند قرعه کشی طرح نهضت ملی مسکن
رونمایی از پوستر جشنواره تئاتر فجر + عکس
باقری سرمربی پرسپولیس در سوپرجام