به گزارش یستاغلامرضا دزجی، رئیس انجمن اسباببازیسازان درباره مشکلات تولید اسباببازی در ایران گفت: سال گذشته اخباری مبنی بر ممنوعیت واردات اسباببازی اعلام شد، اما این موضوع همچنان در خبرها باقی ماند و اجرایی نشد و وجود دارد. هنوز حجم بسیار زیادی از اسباببازیهای بیکیفیت وارداتی به ایران اختصاص داده شده است.
دزجی گفت: حقیقت این است که تولیدکنندگان معتقد نیستند که نباید واردات انجام شود، اما کالاهایی که هم اکنون وارد بازار ما می شوند، کالاهای بی کیفیت و با کمترین تعرفه هستند. با توجه به این شرایط این اجناس با قیمت پایین به دست خریدار ایرانی می رسد که باعث می شود محصول ایرانی در بازار دست خالی بماند.
وی با تاکید بر اینکه بازار اسباب بازی در ایران نزدیک به 600 میلیون دلار است، افزود: تنها 20 تا 30 درصد از این بازار سهم تولیدکنندگان داخلی است. بیشتر اسباببازیها چینی هستند و بیش از 90 درصد اسباببازیها از چین وارد میشوند.»
شکاف موجود در اسباب بازی های تولیدی را کنترل کنید
رئیس انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی تایید کرد: در حال حاضر تعداد زیادی از تولیدکنندگان محصولات خود را به کشورهایی مانند روسیه، عراق، دبی، آسیای میانه، سنگاپور، هند، مالزی و آفریقا صادر می کنند. اسباب بازی در ایران کالایی با استانداردهای بالا محسوب می شود. نظارت بر عهده سازمان استاندارد و هیأت نظارت بر بازی های کانون پرورش فکری است، اما به دلیل تعریف نشدن محدودیت های فعالیت در حوزه عملیاتی، این موضوع به صورت سیستمی پیگیری نمی شود.
دزجی در تشریح سرانه مصرف اسباب بازی در ایران گفت: به دلیل شرایط اقتصادی خانواده تصمیم به خرید اسباب بازی گرفتند، زیرا برای برخی این محصول فرهنگی و آموزشی به عنوان یک محصول فانتزی به تصویر کشیده می شود. مصرف سرانه اسباب بازی در ایران کاهش یافته و کمتر از ترکیه است. برآورد من از این بازار نشان می دهد که زمانی سرانه مصرف بازی ایران حدود 15 تا 20 دلار بوده است، اما اکنون به 10 تا 12 دلار سرانه نزدیک شده است.
منبع: الهمشهری آنلاین
مطالب مرتبط
اسامی منتخبان طرح جوانی جمعیت ایران خودرو اعلام شد+ لینک مشاهده نتایج (۲۱ دی ۱۴۰۳)
هنر و اسطوره در “سِتَمبَکِ دیو” | نمایشگاهی از روایتهای ایرانی به شکلی نوین در نگارخانه آسمان
حجت کریمی: بزرگترین اشتباهم احترام به هوادار بود | یکی از بهترین کارهایم برای استقلال، اخراج سمیعی بود