به گزارش یستا; حسن صدیقی ۱۴ مهرماه در مراسم یادبود کارگران جان باختگان حادثه معدن طبس که در منزل این کارگر در استانداری مرکزی برگزار شد، علت اصلی حادثه معدن طبس را نبود نظارت و کنترل عنوان کرد. و مقصر دوم کارفرمای معدن بود. ما انتظار داشتیم کارگران در سراسر کشور به خود احترام بگذارند و اگر دیگران وظایف ما را بر عهده نگیرند، خود کارگران باید ارزش و منزلت خود را حفظ کنند.
صدیقی اضافه کرد: حادثه معدن طبس اولین نیست و آخرین هم نخواهد بود و قطعا در آینده مواردی از این دست بیشتر خواهیم داشت بنابراین باید در این زمینه فکری اساسی کرد.
صادقی بر لزوم شناسایی صنایع پرخطر حادثه ساز تاکید کرد و گفت: باید مکانیسم های بازدارندگی مشخص شود و سیستم های نظارتی بر اساس نوع حوادث افزایش یابد.
قائم مقام دبیرکل خانه کار کشور افزود: نزدیک به دو میلیون کارگاه داریم در حالی که تنها 1300 بازرس کار داریم. با این تعداد بازرس، ارزیابی و بازرسی یک کارگاه تقریباً پنج سال و سه ماه طول می کشد.
وی افزود: دولت باید به فکر حوزه روابط کار و بازرسان کار باشد و سهم بیشتری در بودجه به این حوزه اختصاص دهد تا بازرسان کار متخصص بیشتری تعیین و بازرسی های بیشتری انجام شود.
صدیقی ادامه داد: دولت در دو سال گذشته گواهینامه صلاحیت ایمنی پیمانکاران در حوزه معدن را حذف کرد و حقیقت این است که ارزیابی توانایی و استعداد پیمانکار را در این زمینه حذف کردند.
وی توضیح داد: وزیر کار و معاونت روابط کار وی به دلیل عدم آشنایی با این حوزه، حادثه معدن طبس را یک اتفاق عادی و طبیعی توصیف کردند که با این اظهار نظر جامعه کارگری را ناراحت کرد.
صدیقی افزود: چرا باید سیستم مانیتورینگ در معدن طبس متوقف شود؟ در تمام دنیا مین ها به گونه ای تجهیز شده اند که ربع ساعت قبل از انفجار زنگ انفجار به صدا در می آید اما در معادن ما اینطور نیست.
قائم مقام دبیرکل خانه کارگر کشور با اشاره به حادثه اخیر معدن شازند گفت: باید از جان انسان ها محافظت کنیم. حوادث معدنی هر ساله در کشور اتفاق می افتد اما مسئولان هیچ اقدامی نمی کنند.
وی با بیان اینکه برای پیشگیری از حوادث استفاده از فناوری روز و به کارگیری مکانیزم ها ضروری است، تصریح کرد: مقصر اصلی حادثه معدن طبس عدم نظارت و کنترل است و مقصر دوم کارفرما در معدن است.
صدیقی تصریح کرد: ما نمی گوییم معادن به پیمانکار بخش خصوصی واگذار نشود، بلکه باید به پیمانکار واجد شرایط واگذار شود.
وی ادامه داد: ما در حوزه روابط کار مشکل واقعی داریم و افراد غیرمتخصص در این زمینه به کار گرفته شده اند، در حالی که در حوزه روابط کار فردی که حقوق کار و آنچه مربوط به حوادث ناشی از کار است تدریس کرده است. روابط، باید بنشیند و کارفرما و دستمزد کارگران باید دانش و تسلط کافی داشته باشند.
صادقی با تاکید بر اینکه معدنکاران باید مشمول قانون کار سخت و زیان آور باشند، گفت: صنایع باید طبقه بندی شوند و صنایع حادثه خیز به طور مستمر ارزیابی و نظارت شوند.
وی با بیان اینکه نزدیک به 50 درصد حوادث کار مربوط به کارگران ساختمانی است افزود: چرا در کشوری با این میزان درآمد برای کارگران عادی بودجه بیشتری فکر نمی کنند؟
منبع: عصر ایران
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)