حال با این سخنان شاهد گران شدن برخی اقلام مهم و استراتژیک مصرفی مردم از جمله نان و به دنبال آن شیر و مشتقات آن هستیم. رئیس جمهور در ایام انتخابات شعارهای خود را بیش از آنکه بر اقشار کم اقبال خود فشار بیاورد، بر اتحاد سفره مردم و مسئولان متمرکز کرد. اما گرانی اول در این زمینه، دهم ضعیف جامعه را با مشکل مواجه می کند.
از طرفی اولین دستور مالیاتی که عارف نوشت این بود که بر حقوق بازنشستگان که در پایین ترین سطح حقوقی هستند نیز مالیات وضع شود و باید با این قشر که در سنین پیری هستند بیشتر دلسوزی کنیم. . اما در این زمینه آنچه قابل توجه است این است که بار دیگر و برخلاف شعارهای معمول رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور در تلویزیون، عبدالناصر همتی از وام و تسهیلات اعطایی به کارکنان بانک ها حمایت می کند و اخبار این باعث سر و صدای زیادی شده است. حساسیت جامعه مسلم است که این شرایط متناقض واکنش های مناسب و مثبتی در جامعه نخواهد داشت.
مسعود مجیکیان در اولین دیدار رئیس جمهور با خبرنگاران از فضای نامناسب و بیماری اقتصادی که باید با دارو درمان شود صحبت کرد. این موضوع اکنون با توجه به فضایی که در رسانه های غیررسمی، شبکه های اجتماعی و افکار عمومی در مورد قیمت بنزین شنیده می شود، به تصمیم دولت برای افزایش قیمت این حامل مهم انرژی تعبیر شده است. حساسیت ها افزایش قیمت بنزین است در حالی که افزایش قیمت آن قطعا به سایر کالاها و اجناس نیز کشیده شده است و موجی از افزایش قیمت را در این زمینه شاهد خواهیم بود.
سخنان رئیس جمهور درباره کمبود گاز، برق و بنزین در کشور، وحشت بیشتری را در میان مردم از افزایش قیمت بنزین ایجاد کرد. جمله معروف پزشکیان مبنی بر اینکه خرید بنزین با دلار آزاد و ارائه آن با یارانه به مردم منطقی نیست، محلی برای باور مردم به گرانی بنزین شده است. همچنین علی عبدالعلی زاده رئیس ستاد انتخاباتی وی در جریان انتخابات اعلام کرد که بی سر و صدا بنزین را بین مردم معرفی خواهیم کرد. یکی از مواردی که پزشکیان در مناظره های تلویزیونی به آن اشاره کردند این است که ما هیچ کاری را بدون رضایت مردم انجام نمی دهیم.
اما این تغییرات و تناقضات دستکاری افکار عمومی تلقی می شود و شبهه هایی را نسبت به دولت که 50 روز است فعال نشده است، ایجاد می کند. اگر دولت به راست و سپس به چپ بچرخد، قطعاً باعث از بین رفتن اعتماد مردم می شود. همان مردمی که گاه طعم تلخ بی اعتمادی را به سخنان شفابخش حکومت های دینی چشیدند و اکنون دولت چهاردهم با شعار وحدت ملی تلاش می کند همه را سر یک سفره بکشاند اما در عمل مشاهده می شود که حرف ها نیست. مطابق با اقدامات
مردم ایران نشان داده اند که اگر دولت با آنها صادقانه رفتار کند، قطعاً با آن همکاری کامل خواهند کرد. دولت پزشکی نیز اصل صداقت را پایه گذاری کرد اما با این اقدامات نابجا ممکن است سرمایه اساسی دولت که صداقت و اعتماد مردم است از بین برود.
جالب است که دولت پزشکیان در این دو ماه حساس ترین مسائل مربوط به مردم را در دست گرفت. اگر احساس روانی جامعه در این زمینه مختل شود و وجهه اولیه دولت پزشکی خدشه دار شود; قطعا در ادامه کار او تاثیر منفی خواهد داشت. بنابراین دولت باید با نگاه کارشناسی، همه جانبه و همه جانبه به این موضوعات مهم عمل کند. نان، شیر، بنزین و مالیات بر اقشار آسیب پذیر جامعه از اولویت های اصلی است. مردم در صفهای نان، اتوبوسها و تاکسیها بیشتر درباره همین چیزها صحبت میکنند و مسائل سیاسی و سیاست خارجی را به مسئولان واگذار میکنند.
در دولت های گذشته از جمله دولت حسن روحانی همواره با نوعی اغراق و تشویق های نابجا مواجه بودیم که در همین چارچوب قابل تحلیل است. الان اطرافیان و رسانه های حامی دولت همیشه رئیس جمهور را نماد صداقت معرفی می کنند، اما این چیزها نباید دولت را فریب دهد. چون باید به اصلی که در افکار عمومی شکل می گیرد توجه کند. اما در برخورد اولیه دولت با مشکلات مردم، چهره خوبی برای مردم به جا نگذاشت.
در این راستا، زبان و عملکرد دولتمردان اعم از رئیس جمهور و معاون اول رئیس جمهور باید با نیازهای مردم و شعارهایی که مطرح می کنند، باشد. نگرانی از گرانی بنزین و متعاقب آن گرانی و تورم سایر کالاها فضای حاکم بر جامعه است و مسئولان دولتی باید این فضای واقعی را درک کنند و از اطرافیان و رسانه های حامی که از آن لذت می برند تمجید نکنند. هم اقدامات رئیس جمهور و هم دولت ظاهر می شود
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)