فعالان صنعت ارزهای دیجیتال و بلاک چین، صبح امروز سه شنبه 6 شهریور 1403 هجری شمسی در نشست همفکری با «حسین افشین» معاون علمی، فناوری و اقتصاد دیجیتال رئیس جمهور و «محمد امین اغمیری» دبیر کل کشور، نگرانی های خود را مطرح کردند. شورای فضای مجازی . وجه اشتراک همه این نگرانی ها شکایت از دخالت های زیانبار بانک مرکزی در این حوزه بود.
در این نشست، بوریا آسترکی، سردبیر مقاله تحقیقاتی بلاک چین، بیش از 90 درصد چالشهای پیش روی فعالان صنعت را مسائل حقوقی، حاکمیتی و سیاستی دانست. آستراکی با اشاره به سهم 10 درصدی ایران در استخراج ارزهای دیجیتال در سال 2018 و کاهش آن به نیم درصد در سال 2018، گفت: در این مورد دیدیم که چگونه یک حرکت سیاسی کل صنعت را به زمین زد.
وی تصریح کرد: برخلاف ادعای بانک مرکزی مبنی بر اینکه مسئولیت کل حوزه ارزهای دیجیتال بر عهده این بانک است، طبق قانون، این «ارزهای رمزنگاری» تحت نظارت بانک مرکزی هستند و هیچ یک از ارزهای دیجیتال ابزار پولی محسوب نمیشوند.
استرکی ادامه داد: شاید تنها اتحادیه ای هستیم که هیچ حمایتی از سوی دولت صورت نگرفته است، از سوی دیگر از ابتدای تشکیل آن اصرار بر قانون گذاری حوزه خود داشته ایم.
عباس آشتیانی، رئیس کمیته ارزهای دیجیتال النصر ضمن انتقاد از سند ارائه شده از سوی بانک مرکزی برای تنظیم ارزهای رمزنگاری شده، گفت: بانک مرکزی برای نظرات موسسات سندی ارائه کرد که بخش خصوصی سندی در این خصوص نداشت. ” نقش در فرمولاسیون این سند به گونه ای نوشته شده است که بانک مرکزی متولی کل فضای دارایی های رمزنگاری شده است. در حالی که در هیچ جای دنیا اینطور نیست.»
آشتیانی مصوبه بانک مرکزی در این زمینه را تبعیض ناعادلانه دانست و پیشنهاد کرد دولت نگرانی های خود را مطرح کند و راه حل را به بخش خصوصی بسپارد.
کاوه مشتاق، مدیرعامل انجمن بلاک چین، اقدام بانک مرکزی را “شکست” توصیف کرد و گفت: حدود 160 شرکت در این فضا آماده خودتنظیمی هستند، اما ما نگران اقدامات بانک مرکزی هستیم.
حسین اسلامی، عضو هیأت مدیره نظام صنفی رایانه ای کشور نیز گفت: «مشکل تمرکز زدایی از طریق سازمان مرکزی حل نمی شود شجاعت برای تصمیم گیری نهایی.»
چارچوب الزامات ارز دیجیتال یک زیرساخت محکم را تشکیل می دهد
در این جلسه محمد امین اغمیری دبیر شورای عالی فضای مجازی رقابت بین بخش خصوصی سنتی و مدرن را چالشی مضاعف در حوزه خدمات فضای مجازی دانست و گفت: مسیر موانع در بخش سنتی نیازمند دولت است. حمایت کنید.»
وی افزود: به طور سنتی در کشور این یک اصل است که مسئول اجرایی خودش رگولاتور می شود و در سند جامع راهبردی تلاش می کنیم این موضوع را مدیریت کنیم اما تغییر این روند کار پرهزینه ای است.
اغمیری درباره اصلاح وضعیت نظارتی ارزهای رمزپایه گفت: در صورت تصویب الزامات بخش رمزنگاری سند راهبردی، مجلس باید در چارچوب این الزامات قانون وضع کند، در غیر این صورت شورای نگهبان آن قانون را رد خواهد کرد. این چارچوب نباید خیلی اجرایی یا جزئی باشد، بلکه یک چارچوب جامع است که زیرساخت محکمی را تشکیل می دهد.
وی درباره سند راهبردی توضیح داد: سند راهبردی در شورای عالی فضای مجازی تصویب شد و در شهریور 1401 هجری شمسی ابلاغ شد در فضای مجازی وجود دارد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: یکی از این سامانهها سامانه ارزهای دیجیتال است که از سوی وزارت اقتصاد واگذار شده و با همکاری سایر نهادها در حال توسعه است.
اقمری تصریح کرد: حتی اگر نهادهای نظارتی صلاحیت قانون گذاری را داشته باشند، قبل از ابلاغ این مصوبات باید به مرکز ملی فضای مجازی ارسال شود تا این مرکز تا چه اندازه مصوبات با سیاست ها را بررسی کند.
به گفته دبیر شورای عالی فضای مجازی برخی دستگاه ها قوانین قبلی را برای دور زدن این مسیر اعلام می کنند. آقامیری در پاسخ به اظهارنظر یکی از حاضران مبنی بر اینکه بانک مرکزی رسما اعلام کرده به مصوبات شورای عالی فضای مجازی توجهی نمی کند، پاسخ داد: انشاءالله اشتباه بوده است.
باید به بانک مرکزی فرصت بدهیم
معاون علمی رئیس جمهور نیز در این جلسه قول داد در سطوح بالا برای حل مشکلات مذاکره شود. افشین در عین حال گفت: باید حاکمیت پولی کشور را به رسمیت بشناسیم و در این چارچوب اقداماتی را انجام دهیم و به بانک مرکزی نیز فرصت دهیم تا قوانین و شرایط پذیرش ارزهای دیجیتال را فراهم کند.
وی با بیان اینکه معاونت علمی را مسئول هماهنگی بین نهادهای مختلف در دولت می دانم، تاکید کرد: به عنوان نماینده نظام نوظهور نوظهور وظیفه خود را بر پیگیری هماهنگی بین نهادهای مختلف دارم.
parseek به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)