کد خبر:
475953
//
24 سپتامبر 1403
//
16:15:49
کارشناس مسئول بیماری های مقاربتی، اچ آی وی و هپاتیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هپاتیت C مزمن می تواند سلامتی را به خطر بیندازد، اما خوشبختانه درمان قطعی برای این بیماری وجود دارد، از این رو رویکرد معاونت بهداشتی در این زمینه اتخاذ شده است. در این زمینه تا سال 2030 هپاتیت C را از بین ببرید.
دکتر حسین پور به این نکته اشاره کرد هپاتیت C این بیماری از طریق خون آلوده منتقل می شود و ممکن است به صورت کوتاه مدت (حاد) و یا طولانی مدت (مزمن) باشد تمام مراحل درمان را طی کنید.
وی با اشاره به اینکه هپاتیت C یک بیماری جدی و بالقوه خطرناک کبدی ناشی از ویروس هپاتیت است، تصریح کرد: هپاتیت C مزمن یک بیماری جدی است و می تواند باعث نارسایی کبد یا سرطان کبد شود، اما نکته مهم این است که بسیاری از افراد مبتلا به هپاتیت C مزمن هستند. آنها هیچ علامتی ندارند و فقط زمانی از بیماری خود آگاه می شوند که بیماری پیشرفت کند.
کارشناس مسئول بیماری های مقاربتی، اچ آی وی و هپاتیت با اشاره به اینکه هپاتیت C از طریق تماس با خون فرد بیمار منتقل می شود، به معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این بیماری بیشتر از طریق خون منتقل می شود سوزن های مشترک یا سایر تجهیزات پزشکی، اما می تواند از طریق تماس جنسی، استفاده از وسایل شخصی مانند تیغ یا مسواک یا از مادر به کودک در هنگام زایمان منتقل شود.
وی با بیان اینکه خستگی، بی اشتهایی، تهوع، استفراغ، درد شکم، ادرار تیره، درد مفاصل و زردی پوست و چشم از علائم هپاتیت C است، افزود: درمان هپاتیت C معمولا از 8 تا 12 هفته طول می کشد و می کشد و بیشتر افراد پس از درمان بهبود می یابند.
دکتر حسین پور با اشاره به اینکه سازمان های مختلف از جمله شهرداری و بهزیستی با دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای شناسایی و درمان بیماران احتمالی هپاتیت همکاری می کنند، گفت: امیدواریم تا سال 2030 میزان هپاتیت C را به صفر برسانیم.
برای ورود به کانال تلگرام فرتاک نیوز کلیک کنید.
برچسب ها:
هپاتیت C
parseek به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)