مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

سوغات مسافران بی‌فرهنگ‌ در جنگل‌های‌هیرکانی

تبلیغات بنری



به گزارش سایت یستا به نقل از تسنیم، مازندران و هوای پاکش، مازندران و جنگل های سرسبزش، مازندران و دریای وسیعش، اینها توصیفاتی است که معمولاً هر گردشگری قبل از هر تعطیلاتی درباره استانی که در منتهی الیه شمال ایران قرار دارد تعریف می کند. بیش از دو روز طول بکشد. ترغیب خانواده، دوستان، دوستان و آشنایان برای هزارمین بار ترک خانه و کاشانه و رفتن به جاده چالوس، هراز یا فیروزکوه برای تنفس هوای تازه.

تا اینجا همه چیز خوب است، گردشگرانی که در همه جای دنیا بودند مایه خیر و برکت مردم منطقه بودند و توانستند با سفر و تفریح ​​در جیب مردم بومی آن مناطق درآمد خوبی ایجاد کنند، حالا تبدیل شده اند. یک منبع درآمد خوب آفتی برای مازندران، البته نه لزوماً برای مازندرانی‌ها، بلکه برای خود مازندران هم همین طبیعت را می‌گویم.
1.9 میلیون هکتار جنگل هیرکانی از آستارا در شمال گیلان تا گلداق در شرق گلستان امتداد دارد که نیمی از آن در مازندران است و این بهانه خوبی برای گذراندن اوقاتی خوش در این مکان با آب و هوای خوب است.

در مورد ساحل دریا و دیدنی های شهرهای آن صحبت های زیادی وجود دارد، اما جای تاسف است که رد پای مردم این مناطق را می توان از بوی بد زباله های به جا مانده از تفریح ​​دیشب، شب قبل، جست و جو کرد. روز قبل، فردا و پس فردا یا حتی اینکه چمدان هایشان را بسته اند، اما رها شدن زباله ها این مادر طبیعت را آشفته می کند.

فیلم‌ها این روزها در فضای مجازی وجود دارند و بلافاصله بعد از تعطیلات هفته‌های آخر، کلیپ‌هایی پخش شد. در یکی از این ویدیوها مردی را می بینیم که وارد درختی بزرگ شده و زباله ها را از تنه درخت خارج می کند.

 



برخی از مسافران شکایت دارند که آن مرد فرهنگ ندارد. می گوید: معلوم نیست در مورد این درخت چه فکری کرده اند که این گونه زباله ها را در آن ریخته اند، یعنی فکر نمی کنند این درخت چاق سطل زباله است.

وقتی کار جمع آوری زباله تمام می شود، مردی که با دستکش و لباس سبز وارد این درخت شد تا زباله ها را جمع کند و دور بریزد، می گوید: وقتی این صحنه ها را می بیند، خیلی ناراحت می شود، چون ما این درختان را دوست نداریم. ..

در فیلم دیگری به تهیه کنندگی شهروند عباس العبادی، انبوهی از زباله در جنگل را می بینیم که در گوشه ای از آن سقوط کرده و شیره آن به ریشه درخت رفته است.

مرد نگران کسانی است که آمدند و رفتند. می گوید: مگر این جنگل متعلق به نسل های آینده نیست؟ فقط می خواهید خودتان از آن استفاده کنید؟ این چه بلایی است که به جاده عباس آباد آوردی؟
وی از جمع آوری نشدن این زباله ها در جنگل های این منطقه گلایه می کند و می گوید: مردم فکر می کنند اگر این زباله ها را اینجا بیاندازند یک نفر برای جمع آوری آن می آید، اما اینطور نیست و مسافران باید خودشان این زباله ها را جمع کنند. .

 



درد و دل مازندرانی ها برای شنیدن گوشی می خواهند، این مردم می ترسند کار بگذرد و تصویر زیبای مازندران سبز رویای زیبای مازندران سبز شود.

مردم نگرانند که وقتی به نوه هایشان تصویری از جنگلی پر از درخت نشان می دهند، گوشه ای خشک را نشان دهند که آب و علف در دستانشان نیست.

درمان ایمپلنت برای درد باقیمانده زمان عجیبی است. به جای تلاش برای عبرت گرفتن، تمام تلاش خود را می کنیم تا درس را یاد بگیریم.

تالاب های ما در خطر خشک شدن هستند. جنگل های ما کم کم دارد خورده می شود، دریای ما از هجوم مسافران روز به روز کثیف تر می شود، کشاورزی جای خود را به ویلاها داده است، هزاران مشکل دیگر گریبان گیرمان شده و حالا زباله های توریستی در اوج درد انباشته شده است. مازندران.

عطاءالله کاویان مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران می گوید: اخیرا مشکل سختی به وجود آمده است و آن این است که مسافران زباله های خود را در حاشیه جاده ها و جنگل ها رها می کنند و اکنون با سیل مسافران مواجه هستیم و این مشکل باعث شده است. آسیب جدی به زیرساخت های طبیعی استان وارد کرد.

وی افزود: این موضوع به این معناست که در شمال کشور حتی تفکیک زباله از مبدا هم جواب نمی دهد چرا که در ایام تعطیلات شاهد اتفاقاتی خواهیم بود که به اتفاقات اخیر شباهت دارد که فرهنگ سازی همه دستگاه ها به ویژه سازمان محیط زیست را می طلبد.

 



مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در پاسخ به این سوال که آیا می توانیم از خسارات ناشی از نصب سطل زباله در مناطق مختلف جنگلی جلوگیری کنیم؟ وی با پاسخ واضح تری گفت: جنگل نگهبان ندارد بنابراین جمع آوری این زباله ها مشکل جدیدی ایجاد می کند بهتر است مسافران زباله های خود را با خود ببرند و از محیط طبیعی دور نگه دارند.

کاویان تصریح کرد: مهمترین موضوع نشت زباله است زیرا به ریشه درختان نفوذ می کند و اکوسیستم جنگلی استانداری را در معرض خطر قرار می دهد که منجر به کاهش مساحت جنگلی استان نسبت به سال های گذشته می شود.

وی در پایان تنها راه برون رفت از این معضل را فرهنگ سازی در این زمینه و کمک گرفتن از تشکل های مردمی برای پاکسازی جنگل ها عنوان کرد.

در میان صحبت های آقای کاویان یک کلمه به ذهنم خطور کرد: زیرساخت های طبیعی…
هر نقطه از کشور ممکن است زیرساخت های خاص خود را داشته باشد، اما زیرساخت های مازندران همان جنگل، دریا و در یک کلام طبیعت آن است.

مازندران بدون جنگل چه تفاوتی با سمنان و یزد و کرمان دارد؟ مهم ترین سوال این است که اگر جنگل نباشد مسافر می آید و می تواند از این موهبت الهی استفاده کند و در ایام عید مرغ کبابی را با نوشابه بخورد و فضولاتش را جایی در طبیعت رها کند؟

 



مهمان نوازی هزینه دارد! حفاظت از محیط زیست شاید مهم ترین قانون کشورهای توسعه یافته نباشد، اما یکی از مهم ترین و مهم ترین قوانینی است که در این کشورها وضع شده است، به طوری که تمامی کارخانجات و صنایع تولیدی موظف به رعایت این اصل از قوانین هستند.

این نکته نه تنها زندگی روزمره مردم، بلکه در سطح کلان را نیز تحت تاثیر قرار داد و قوانین سختگیرانه ای در برخی کشورها برای رعایت نکردن بهداشت محیط و ریختن زباله وضع شد.

در کشور ما نیز قوانین غیرقانونی در این زمینه وجود دارد، اما نبود زیرساخت های مناسب و نبود فرهنگ سازی مناسب، برخی افراد را در معرض هرگونه سهل انگاری در این زمینه قرار داده است.

مازندران به دلیل بالا بودن سطح آب زیرزمینی نسبت به سایر استان ها در معرض خطرات پسماند است.

دادبود سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران می گوید: اگر مازندران را به عنوان یک استان مانند استان های دیگر نگاه کنیم، بودجه آن را محدود می دانیم و زیرساخت های عمرانی به ویژه در حوزه پسماند بر روی آن اجرا می شود. بر اساس همین بودجه، در حالی که مازندران در ایام عید و تابستان و تعطیلات… مقاصد گردشگری میلیون ها مسافر است و حل مشکلات این پدیده به تنهایی موفق نخواهد بود.

وی افزود: مازندران گردشگرپذیرترین استانداری کشور است و طبیعی است که با این تعداد مسافر مشکلاتی به وجود بیاید اما مهم ترین راهکار در این زمینه همکاری دستگاه های اجرایی و همکاری غیرنظامیان است. ارگان های دولتی سازمان های دولتی در فرهنگ سازی و مراقبت از زیرساخت ها امری عادی است.

دادبود با اشاره به اینکه نیروگاه زباله سوز نوشهر با ظرفیت 200 تن در سال 1388 افتتاح شد، گفت: از 20 سال پیش با معضل زباله سوز در استان و نیروگاه زباله سوز نوشهر درگیر هستیم. و ساری می تواند نقش داشته باشد. نقش مهمی در غلبه بر این وضعیت بازی می کند

 



وی با اشاره به اینکه نیروگاه زباله سوز ساری یکی از مصوبات سفر رئیس جمهور شهید به مازندران و یکی از پروژه های مهم در مدیریت پسماند و مقابله با چالش های زیست محیطی در استان است، گفت: امیدواریم این امر توسط رئیس جمهور انجام شود. با تخصیص اعتبارات لازم برای ساخت این مجتمع، تا پایان سال بتوانیم آن را به اتمام برسانیم تا عمده مشکلات زباله و زباله در استان برطرف شود.

عبدالرضا دابود همچنین به تفکیک زباله از مبدا اشاره کرد و گفت: کاهش هزینه ها در حوزه پسماند مستلزم کاهش ورودی زباله به محل های پسماند استانداری است که می تواند به وضعیت فعلی کمک کند.
معاون امور عمرانی استانداری مازندران تاکید کرد: معضل زباله و زباله در استان موضوع امروز و دیروز نیست سرسبزترین منطقه ایران سال هاست که با غول زباله دست و پنجه نرم می کند و در این نبرد حساس برخی از مسافران بی پروا سهم زیادی در از دست دادن طبیعت دارند.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا