وی افزود: پس از اسفندماه سال گذشته و راه اندازی سامانه بازارکا، اتحادیه بنکداران که قطب اصلی توزیع همه کالاها محسوب می شود، در آنجا دیده نشد و از این منبع تامین نشد و اتحادیه به توزیع خود ادامه داد. آنها را به روش قبلی در این سامانه فقط تولیدکنندگان دیده می شدند و به دلیل نامشخص بودن منبع عرضه و همچنین نیاز صنف به شکر، شکر را با قیمت های متفاوت از جای دیگر عرضه می کردند. برای تولیدکنندگان به دلیل گرانی، تولید شکر صرفه اقتصادی ندارد و از طریق دلالان شکر در اختیار بنکداران قرار می گیرد، قیمت های متعددی در بازار ایجاد شده است.
کنگری با اشاره به تفاوت قیمت شکر بین بانکداران خاطرنشان کرد: شکر باید با قیمت 38500 در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد. اما به دلیل نامشخص بودن منبع عرضه، نرخ ها متفاوت است. شکر امروز درب کارخانه 40 هزار تومان بدون فاکتور رسمی فروخته می شود که منجر به جرایم بزرگ اتحادیه های صنفی می شود چرا که نهادهای نظارتی فاکتور رسمی می خواهند.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی در تهران بر خواسته کارشناسان و اصناف برای ثبات بازار تاکید کرد و گفت: باید کاری کرد که دولت و مصرف کننده متضرر نشوند. اما اتحادیه در بازار ظاهر نشد و شرایطی پیش آمد که تولیدکننده تمایلی به تولید شکر نداشت. مکاتبات انجام شده برای حل این مشکل هنوز حل نشده است.
وی افزود: اتحادیه مجبور به تامین روزانه مصرفی است که برای آن فاکتور صادر نمی شود و نهادهای نظارتی اتحادیه را به دلیل نداشتن فاکتور رسمی جریمه می کنند. امروز کمبود شکر در کشور وجود ندارد. بلکه سیستم توزیع دچار مشکل است.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)