راه حل مستقل برای حل مشکل سقف بودجه
استقلالی ها در نقل و انتقالات لیگ بیست و چهارم بسیار فعال بودند و بازیکنانی چون رامین رضاییان، گائل کاکوتا، دیدیه آندونگ، میلاد زکی پور و محمدحسین اسلامی را به خدمت گرفتند. این باشگاه با دو بازیکن بوسنیایی کیوسفسکی و زلیکیچ هم بدون هماهنگی با جواد نکونام قرارداد خود را پس از توافق مالی فسخ کرد، اما وضعیت زلکیچ در هاله ای از بلاتکلیفی محاصره شده است و او همچنان در جمع آبی پوشان به سر می برد. -بازیکنانی که لباس های گران قیمت می پوشند.
این در حالی است که مدیران استقلال نتوانستند از فروش بازیکنان درآمدی کسب کنند و به همین دلیل می توانستند این راه افزایش سقف بودجه را به راحتی از دست بدهند و تنها توانستند 800 هزار دلار پاداش برای حضور در مرحله گروهی لیگ الیت به بودجه خود اضافه کنند. در چنین شرایطی مدیران استقلال در اقدامی عجیب و بر اساس گزارش های منتشر شده در ایسنا و سایر موارد ذکر شده در این گزارش، به صورت غیرقانونی تصمیم به فسخ قرارداد با برخی از بازیکنان خود گرفتند.
مهرداد محمدی مطرح ترین بازیکنی بود که قراردادش به صورت یک طرفه فسخ شد که مصداق بارز سوء مدیریت در باشگاه استقلال بود چرا که با این فسخ قرارداد تنها یک جلسه از محرومیت 6 جلسه ای او تکمیل شد، پس اگر نام این او در میانه فصل به لیست یقه آبی ها اضافه نشد، پنج جلسه محرومیت باقی مانده است. علاوه بر این، قرارداد آرمن صحرابیان نیز به دلیل مصدومیت لغو شد تا استقلال بتواند بلانکو را به خدمت بگیرد. بلانکوی که ثبت قراردادش در ابتدا با خطای عجیب مدیران استقلال همراه بود.
فسخ قراردادهای غیرقانونی مشکل بزرگی برای استقلال است
هنوز به این موضوع رسیدگی نشده است، اما فسخ قراردادهای استقلال به خصوص در رابطه با فسخ یک طرفه قرارداد مهرداد محمدی – فارغ از اینکه آن بازیکن شکایت کرده یا نه – نقض آشکار قانون است. این موضوع در ماده 17 آئین نامه نقل و انتقالات فدراسیون فوتبال به صراحت آمده است که در ادامه می خوانید:
ماده 17: در طول فصل مسابقات نمی توان قرارداد را به صورت یک طرفه فسخ کرد.
با توجه به نامه منتشر شده در خصوص فسخ یک طرفه قرارداد مهرداد محمدی، این فسخ قرارداد پس از هفته اول مسابقات لیگ برتر انگلیس در تاریخ 31 آگوست صورت گرفت و در نتیجه کاملاً غیرقانونی بود زیرا در زمان انجام فصل . همچنین لازم به ذکر است که این ماده از آیین نامه نقل و انتقالات بدون توجه به در دسترس بودن در فصل نقل و انتقالات صورت می گیرد. نکته دیگر اینکه هیچ دلیل موجهی برای فسخ قرارداد مهرداد محمدی وجود ندارد زیرا او خارج از قرارداد عمل نکرد و مصدومیت طولانی مدتی مانند آنچه برای پورعلیجانچی یا یاماگا در فصل گذشته رخ داد، نداشت. در نتیجه در این مرحله از فصل فقط می توان فصل را در دو جهت به پایان رساند اما فسخ مهرداد محمدی به صورت یک طرفه توسط باشگاه انجام شد.
آیا می توان به فسخ غیرقانونی قرارداد آل محمدی رسیدگی کرد؟
اولاً لازم به ذکر است که طبق آیین نامه نقل و انتقالات، واحد نقل و انتقالات در سازمان لیگ فوتبال بدون ورود به ماهیت موضوع، فسخ قرارداد را ثبت می کند و مسئولیت این روال بر عهده فسخ کننده است. . . در نتیجه سازمان لیگ بدون توجه به ماهیت ماجرا، فسخ قرارداد آل محمدی را به ثبت رساند.
اما این را می توان از بندهای 4 و 5 ماده 26 آیین نامه نقل و انتقالات استنباط کرد که مقرر می دارد در صورت مشاهده تخلف کمیته پرونده موظف است مراتب را از طریق دبیرکل به مراجع ذیصلاح قضایی اعلام کند تا فدراسیون فوتبال بتواند موضوع را پیگیری کند برخورد با این مسئله است.
چه مجازاتی در انتظار استقلال است؟
جریمه در نظر گرفته شده در آیین نامه نقل و انتقالات، ممنوعیت ثبت نام یا خرید بازیکنان جدید داخلی یا بین المللی برای دو دوره نقل و انتقالات و جرایم مالی است، اما اگر بخواهیم رویه فیفا را در این زمینه در نظر بگیریم، باید اشاره کنیم که فیفا در سال های اخیر به ندرت با جرایم ورزشی برخورد می کرد و فقط جرایم مالی صادر می کرد.
در نتیجه اگر موضوع فسخ غیرقانونی قرارداد مهرداد محمدی در کمیته های قضایی فیفا مطرح شود و مراحل فیفا بررسی شود، به احتمال زیاد بسته شدن دو پنجره نقل و انتقالاتی باشگاه استقلال مطرح نخواهد شد. اما ثبت نام بازیکن به جای المحمدی امکان پذیر نخواهد بود و احتمال سوختن سهمی از فهرست استقلال بسیار زیاد است.
فاجعه لیگ برتر در استقلال است
خبر عجیبی که در روزهای اخیر منتشر شده، تصمیم باشگاه استقلال برای حضور آرمن صحرابیان و مهرداد محمدی در فهرست آسیایی خود است. تصمیمی که اشتباهی نابخشودنی از سوی مدیران باشگاه استقلال خواهد بود. اما چرا؟
ماده 26 آیین نامه لیگ الیت به صراحت شرایطی را برای بازیکنانی که تیم ها می توانند در لیست خود قرار دهند مشخص کرده است. در ماده 26.1.2 به صراحت آمده است که تیم ها فقط می توانند بازیکنانی را امضا کنند که قراردادشان طبق قوانین کشورشان ثبت شده باشد اما در حال حاضر نه سهرابیان و نه محمدی با لیگ فوتبال استقلال قرارداد ندارند و در نتیجه بازیکن غیر مجاز در نظر گرفته می شود.
نکته مهم اینکه در ماده 26.4 آمده است که اگر کنفدراسیون فوتبال آسیا نام بازیکن غیرمجاز را در فهرست تیمها تایید کند، باشگاه را از مسئولیت سلب نمیکند و باشگاه مذکور باید مسئولیت و عواقب استفاده از بازیکن غیرمجاز را بپذیرد. .
جنایات سنگین کنفدراسیون فوتبال آسیا در انتظار استقلال
برای بررسی جرایم استفاده غیرمجاز از بازیکنان باید به آخرین نسخه آیین نامه انضباطی و اخلاقی AFC مراجعه کنید. طبق ماده 56 این آییننامه، اگر تیمی در مسابقهای از بازیکن بدون مجوز استفاده کند، شکست 3 بر صفر در آن مسابقه و جریمه نقدی حداقل 1000 دلاری برای هر بازیکن بدون مجوز محکوم میشود.
همچنین در صورت آشکار شدن این تخلف پس از پایان مسابقات به احتمال زیاد این تیم از حضور در مسابقات بعدی محروم و یا امتیاز کسر خواهد شد. همه این جنایات نشان می دهد که مدیران استقلال باید هر چه زودتر از این اشتباه بزرگ جلوگیری کنند تا باعث شرمساری بیشتر هواداران نشوند.
البته ثبت نام بازیکن غیر مجاز اولین باری نیست که امسال برای تیم های ایرانی این اتفاق می افتد. پیش از آن، باشگاه سپاهان در بازی پلی آف لیگ برتر مقابل شباب الاهلی از بازیکنانی استفاده می کرد که قراردادشان در سازمان لیگ ثبت نشده بود، اما فرصتی که باشگاه سپاهان و حتی فدراسیون فوتبال به ارمغان آورد، باخت سپاهان به شباب الاهلی بود. الاهلی از صعود به لیگ برتر بازماند و می ماند چرا که اگر تیم بوشان طلایی اصفهان به لیگ الیت رسیده بود با تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا به دلیل استفاده از بازیکن غیرمجاز از این رقابت ها کنار گذاشته می شد.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد