مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

ترشی را با این غذاها نخورید

تبلیغات بنری

به گزارش سایت یستا به نقل از سایت سلامت نیوز، ترشی جزء جدایی ناپذیر سفره سرآشپزهای ایرانی است. در گذشته به دلیل در دسترس نبودن سبزیجات و سبزی های تازه، بسیاری از مردم این مواد را در سرکه ها و ترشی های آماده نگهداری می کردند. با این حال، مانند گذشته، بسیاری از زنان ایرانی در این فصل از سبزیجات استفاده می کنند و در تمام طول سال ترشی درست می کنند.

به گزارش سایت سلامت نیوز به نقل از نمنک، بسیاری از ما ترشی را عامل چربی سوزی و هضم غذا می دانیم و همراه غذا می خوریم، اما آیا خوردن ترشی همراه با غذا مفید است؟ برای آشنایی بیشتر با مصرف ترشی با ما همراه باشید.

خوردن ترشی همراه با غذا یک عادت بد در بین ایرانیان است
همانطور که گفتیم در گذشته چون سبزی تازه در دسترس نبود در فصل زمستان به عنوان ترشی استفاده می شد. در گذشته یخچال و فریزر وجود نداشت تا از پوسیدگی و فساد میوه ها و سبزی ها جلوگیری شود، آنها را در سرکه نگهداری می کردند تا در فصول دیگر از آنها استفاده کنند.

به دلیل PH پایین و محیط اسیدی که سرکه فراهم می کند، سرکه از رشد باکتری ها در غذا جلوگیری می کند، روند فساد و پوسیدگی غذا را متوقف می کند و ماندگاری غذا را افزایش می دهد.

امروزه با وجود این سبزی ها در پاییز و زمستان، مردم می توانند به جای ترشی از آنها به صورت تازه استفاده کنند. بنابراین ترشی هایی مانند هفتبیجار، سیر ترشی، ترشی سبک و غیره که جزو مواد غذایی محسوب نمی شوند و هیچ اثر پزشکی ندارند، باید به مقدار کم مصرف شوند، زیرا مصرف زیاد ترشی ها همراه با غذا باعث بروز مشکلات زیادی برای سلامتی می شود.

چرا باید ترشی کمتر مصرف کنیم؟
نمک موجود در ترشی ها برای سلامتی مضر است و برای افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مشکلاتی ایجاد می کند.

خوردن خیارشور به صورت جداگانه یا همراه با غذا، شاخص گلیسمی غذاهای حاوی کربوهیدرات را کاهش می دهد. شاخص گلیسمی پایین، چه در افراد مبتلا به دیابت یا بدون دیابت، منجر به افزایش قند خون در بدن می شود.

مصرف زیاد و زیاد ترشیجات خطر ابتلا به سرطان مری و معده را افزایش می دهد. خوردن ترشی همراه با سایر غذاها برای افرادی که از زخم معده یا اثنی عشر رنج می برند مضر است، زیرا ترشی باعث افزایش اسید معده و تشدید شدت زخم می شود. ترشی برای کسانی که از رفلاکس معده یا سوزش معده رنج می برند و کسانی که از سندرم روده تحریک پذیر و سوء هاضمه رنج می برند نیز مضر است.

مصرف ترشی باعث آسیب به مینای دندان، تخریب و پوسیدگی دندان و آسیب به لثه می شود. تمام ترشی ها و غذاهای اسیدی با PH پایین به مینای دندان و لثه نفوذ کرده و باعث از بین رفتن، تخریب و پوسیدگی دندان و لثه می شوند.

خوردن ترشی به وفور در مردان باعث کاهش قوای جنسی و تضعیف اسپرم می شود و در زنان باعث درد شدید قاعدگی و سیکل قاعدگی نامنظم و دردناک می شود و منجر به تشدید آرتروز در سنین بالا می شود.

طبع ترشی سرد و خشک است و زیاده روی در مصرف ترشی باعث سردی مغز و افزایش سرعت حواس پرتی، کندی حافظه و آلزایمر می شود، بنابراین اگر نگران کندی و حواس پرتی خود هستید، ترشی نخورید.

پوکی استخوان و فرسایش استخوان نیز از عوارض مصرف زیاد ترشیجات است. استفاده بیش از حد از ترشی ها می تواند باعث رسوب مایع بین مفاصل و آرتروز شود.

در برخی افراد ترشی باعث ضعف شدید و بدتر شدن اختلالات عصبی، ضعف اعصاب یا صرع می شود.

ترشی را با چه غذاهایی نخوریم؟

ترشی را با غذاهایی که باعث نفخ می شوند نخورید:
از خوردن غذاهایی که باعث نفخ می شود از جمله باقلا، گل داوودی، آب کلم، ترشی گل کلم و هفت بجار که باعث نفخ معده و روده می شود، خودداری کنید.

ترشی را با غذاهای دیر هضم نخورید:
ترشی بادمجان را با غذاهای دیر هضم مانند کباب جگر سیاه، ماهی، تخم مرغ نیم پز و … نخورید.

با ماهی ترشی نخورید:
خوردن خیارشور با ماهی باعث ضعف کبد، ناراحتی معده و افزایش ابتلا به بیماری های سیستم ایمنی مانند ام اس، ویتیلیگو (جذام)، گیلن باره و غیره می شود. پس از خوردن هر نوع ترشی با ماهی باید از مصرف آن خودداری شود.

ترشی را با ماست نخورید:
ترشی را با ماست نخورید زیرا اسید لاکتیک موجود در ماست و همچنین اسید استیک موجود در ترشی برای کسانی که معده حساسی دارند آزاردهنده است.

فصل و زمان مناسب برای مصرف ترشی
بهترین زمان برای خوردن ترشی، سومین ماه زمستان و اولین ماه بهار است. بهتر است از خوردن ترشی در تابستان و پاییز خودداری کنید. در فصل زمستان بر اساس توصیه های طب سنتی باید غذاهای گرم بخورید اگر تمایل به خوردن ترشی دارید در این فصل ترشی را با این غذاها میل کنید.

بهتر است از خوردن ترشی در شب پرهیز کنید زیرا خوردن سرکه و ترشی در شب باعث دفع بیشتر کلسیم از بدن و پوکی استخوان، ضعف اعصاب و حتی سکته مغزی و قلبی می شود.

در مصرف ترشی به این نکات توجه کنید
اگر ترشی کنار گذاشته شود یا کهنه شود، قارچ هایی در داخل آن رشد می کنند که ممکن است باعث سرطان شوند، بنابراین بهتر است از خوردن ضایعات ترشی خودداری کنید.

استفاده از مواد نگهدارنده و رنگ‌های خوراکی در ترشی‌های آماده، چه در کارخانه و چه در فروشگاه‌های باز شده، امکان‌پذیر است، بنابراین در صورت تمایل به خوردن ترشی، ممکن است آلوده به قارچ باشند ، ترشی ها را خودتان در خانه درست کنید و بخورید.

این باور که خوردن ترشی باعث کاهش سطح چربی خون می شود و یا خوردن آن با غذا می تواند چربی ها را از غذاها پاک کند، تصوری اشتباه است و مبنای علمی ندارد. مصرف ترشی باعث افزایش اشتها، پرخوری و در نهایت چاقی می شود.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا