کلمات و عباراتی که در طول مکالمه با مصاحبه کننده خود در مصاحبه شغلی به کار می برید تاثیر زیادی بر شانس پذیرش شما دارد. در واقع، برخی تحلیلها حاکی از آن است که رفتار فرد در چارچوب مصاحبه، اعم از آنچه میگوید و نحوه بیان آن، در پذیرش یا عدم پذیرش او تأثیر دارد. حتی اگر واجد شرایط ترین نامزد برای این شغل هستید، ممکن است از کلمات و عباراتی استفاده کنید که کار را خراب می کند.
جملاتی هست که اگر در اولین جلسه مصاحبه کاری خود بگویید ناخواسته نشان می دهید که خودخواه، غیرقابل اعتماد و یا حتی ناامید هستید و هر کدام از این جملات به معنای یک کارت زرد است که مجموع آنها تبدیل به کارت قرمز می شود!!
در این متن سعی می کنیم عباراتی را که نباید در مصاحبه شغلی استفاده کنید به شما نشان دهیم به این امید که در روند کاری خود پیشرفت کنید و به شغل مورد نظر خود برسید.
چیزهایی که نباید در مصاحبه شغلی بگویید
در اینجا 13 عبارتی وجود دارد که باید به هر قیمتی از آنها اجتناب کنید، ما سعی کردهایم جایگزینهای مناسبی را ارائه کنیم که هدف شما را رسانده و شانس پذیرش شما را افزایش دهد. با ما بمان
1- “رئیس قبلی من بد بود.”
یکی از سخت ترین سوالات در مصاحبه شغلی معمولاً این است: رابطه شما با رئیس قبلی (یا فعلی) شما چگونه بود؟
بد صحبت کردن در مورد رئیس سابق، شغل قبلی یا به طور کلی شرکت شما تأثیر خوبی بر جای نمی گذارد، زیرا ممکن است استخدام کننده فکر کند که شما نسبت به شرکت تعهد و وفاداری ندارید یا در احترام به مافوق خود مشکل دارید.
روی جنبه های مثبت رئیس سابق خود و شرکتی که در آن کار می کردید تمرکز کنید، به عنوان مثال، بگویید: “من در آنجا چیزهای زیادی یاد گرفتم، اما در برخی زمینه ها نظرات متفاوتی با کارفرمایانم داشتم.”
2- “من هیچ نقطه ضعفی ندارم”
این اشتباه بزرگی است که هرگز نباید در یک مصاحبه شغلی مرتکب آن شوید. بدون شک هر فردی عیب هایی دارد. با گفتن این حرف از خود می پرسید. بهتر است صادق باشید و کلمات خود را به گونه ای انتخاب کنید که مصاحبه کننده فکر نکند که شما دروغ می گویید یا از ابتدا خود را بی عیب و نقص نشان می دهید.
به عنوان مثال، فرض کنید نقطه ضعف شما این است که درخواست کمک برای شما دشوار است. به جای اینکه به سادگی نقاط ضعف خود را بیان کنید، می توانید چیزی مانند:
میدانم که گاهی درخواست کمک برای تکمیل پروژههای خاص برایم دشوار است، اما همچنین دریافتهام که انجام این کار، در مواقع ضروری، به تجربهای غنی تبدیل شده است که به من امکان میدهد از تاخیر جلوگیری کنم و به همکارانم خدمت کنم “
3-“من به این کار نیاز دارم”
اگر جمله قبلی را با آرامش بخوانید متوجه می شوید که به نظر یک درخواست است، درست است؟ خوب، استخدام کننده همچنین احساس می کند که شما در حال حاضر به شغل نیاز دارید. در اینجا توانایی ها، مهارت ها و نکات مثبت شما در اولویت دوم قرار دارند.
این عبارت باعث می شود که شما شبیه یک فرد ناامید به نظر برسید و به جای اینکه به شما کمک کند، می تواند برعکس عمل کند. میشل انگلمن، روانشناس، مشاور برندسازی شغلی و استخدامکننده در این باره میگوید: به گفته این متخصص، ناامیدی نشانه آن است که به محض دریافت پیشنهاد بهتر، آن را ترک خواهید کرد و به طور کلی احساس تعلق به سازمانی خواهید داشت که کار میکنید. برای اینکه کار می کنی یا نه؟
استخدام کننده فکر می کند که شما به موقعیت اهمیت نمی دهید و تنها چیزی که می خواهید کسب درآمد است. احتمال دیگر این است که به دلیل استیصال ظاهری شما، آنها مزایای کمتری به شما ارائه می دهند زیرا عبارت شما به این معنی است که شما مایل به پذیرش هر چیزی هستید.
به جای اینکه بگویید به این شغل نیاز دارید، نقاط قوت خود و آنچه را که بهترین انجام می دهید برجسته کنید.
4- “من برای کمال تلاش می کنم”
«کمال گرایی» یکی از آن کلماتی است که کارت قرمز را بلند می کند و دروغی اغراق آمیز به نظر می رسد. تیم منابع انسانی ممکن است این بیانیه را نشانه ای از ضعف بداند.
به جای اینکه خود را یک کمال گرا معرفی کنید، بهتر است بگویید:
من خیلی جزئیات گرا هستم، و گاهی اوقات، این باعث می شود یک پروژه کمی بیشتر طول بکشد.
5- “من در تیم کاری خود بهترین بودم.”
مصاحبهکننده میگوید: «درباره خودت بیشتر به من بگو.
بدون شک این یکی از سخت ترین سوالاتی است که در این جلسات می توان به آن پاسخ داد. طبیعی است که بخواهید دستاوردهای خود و آنچه شما را متفاوت می کند به رخ بکشید، اما از اغراق و لاف زدن بیش از حد در مورد توانایی های خود بپرهیزید، زیرا این باعث می شود که شما خودخواه به نظر برسید.
پیشنهاد می کنیم خلاصه ای از تجربیات خود، آنچه به دنبال آن هستید و ارتباط آن با موقعیتی که برای آن مصاحبه می کنید ارائه دهید. سابقه کاری، مهارت ها، دستاوردها و غیره شما.
6- من تجربه ندارم
در حالی که درست است که صداقت بهترین سیاست است، گفتن اینکه شما تجربه ندارید برای استخدام کنندگان منفی است. این یک علامت هشدار است و نشان می دهد که شما دانش لازم را که موقعیت مورد نیاز است ندارید.
بنابراین، اگر تجربه ای ندارید، در مصاحبه چه باید بگویید؟ در مورد مهارت های خود در رابطه با موقعیت شغلی صحبت کنید و تمایل خود را برای یادگیری نشان دهید. اگر دانشجویی هستید که به دنبال اولین شغل خود هستید، می توانید هر دوره کارآموزی یا کار داوطلبانه مرتبط را ذکر کنید.
7- CV من را بررسی کنید
استخدام کننده ممکن است از شما بپرسد که چه اطلاعاتی را در رزومه خود درج می کنید، پس خودتان به آن مراجعه نکنید. استخدامکنندگان میخواهند از شما در مورد تجربه یا مهارتها و نحوه عملکردتان بشنوند. صحبت در مورد آن.
از آنچه در CV خود نوشتید فراتر بروید، یعنی کمی آن را توصیف کنید. به عنوان مثال، اگر سوال در مورد سابقه کار قبلی است، می توانید چیزی شبیه به این بگویید:
طبق تجربه من در شرکت مهارت های خود را شرح دهید.
8- “این شرکت چه می کند؟”
این سوال در مصاحبه ها کارت قرمز محسوب می شود. زیرا نشان می دهد که شما چیزی در مورد شرکت نمی دانید. مصاحبه کننده احساس خواهد کرد که شما علاقه زیادی به این موقعیت ندارید.
انجام کمی تحقیق در مورد سازمان و شغلی که برای آن درخواست می دهید یکی از کلیدهای یک مصاحبه موفق است و همیشه باید از قبل انجام شود.
9- “من خیلی عصبی هستم”
همه ما در مقطعی از زندگی خود احساس استرس کرده ایم. با این حال، این ایده خوبی نیست که به مصاحبه کننده بگویید عصبی هستید، زیرا ممکن است ناامن به نظر برسد. امروزه، بیشتر مشاغل مستلزم این هستند که بدانید چگونه استرس را مدیریت کنید و در هر شرایطی خلق و خوی خود را کنترل کنید. این که می گویید عصبی هستید خلاف این را ثابت می کند. بنابراین به شما توصیه می کنیم این عبارت را برای خود نگه دارید و نکات زیر را تمرین کنید:
نفس بکشید، در ذهن خود تا پنج بشمارید و سعی کنید آهسته صحبت کنید. بر اضطراب خود غلبه کنید.
10- “نمی دانم”
استخدام کننده ممکن است از شما یک سوال ترفند بپرسد، سوالی که شما را شگفت زده کند. اما چیزی که نباید بگویید این است: “نمی دانم.” این سخنان نشان می دهد که شما قبل از جلسه تحقیق نکرده اید. و توانایی شما برای مقابله با موارد غیرمنتظره خوب نیست.
کوتاه بمانید، سوال خوبی پرسیدید و من به این فکر می کنم (پاسخ خود را از اینجا شروع کنید).
11- “چه حقوقی باید بگیرم؟”
می دانیم که یکی از دلایلی که شما به دنبال شغل هستید، کسب درآمد است، اما سعی کنید در اولین جلسه (به خصوص در ابتدای گفتگو) این موضوع را مطرح نکنید. این یک تصویر منفی ایجاد می کند زیرا ممکن است استخدام کنندگان فکر کنند که شما در این شغل فقط برای به دست آوردن پول و شغل مهم هستید.
یکی از راههای نزدیک شدن به این موضوع در پایان مصاحبه، پس از رفع تمام ابهامات پیرامون این موقعیت، این است که بگویم ممکن است بخواهم در مورد مزایای اجتماعی و اقتصادی شرکت اطلاعات بیشتری کسب کنم.
12- “سوالی ندارم”
ممکن است متوجه شده باشید که در پایان این جلسات، چه به صورت حضوری و چه از طریق تماس ویدیویی، استخدام کنندگان اغلب از شما می پرسند که آیا سؤال یا نگرانی دارید. شاید تعجب کنید که بدانید نه گفتن اغلب بدتر از بله گفتن است. دلیل؟ این نشانه آن است که شما در مورد شرکت و محیطی که در آن کار خواهید کرد کنجکاو نیستید.
در حالت ایدهآل، باید یک یا دو سؤال اضافی در مورد موقعیت یا نحوه کار شرکت بپرسید تا علاقه واقعی خود را به این موقعیت نشان دهید. در اینجا چند گزینه وجود دارد:
“آیا شرکت فرصت های توسعه را برای کارکنان خود فراهم می کند؟”
“چه برنامه های کامپیوتری بیشتر در این شرایط استفاده می شوند؟”
13- “مصاحبه چطور بود / به نظرت من خوب بودم؟”
هرگز از این عبارات استفاده نکنید. این عبارت خاص، استخدام کننده را در موقعیت ناخوشایندی قرار می دهد زیرا ممکن است نتوانند واکنش یا بازخورد فوری مورد نظرتان را به شما ارائه دهند و حتی برخی آن را مضر می دانند. توصیه می کنیم آن را به موارد زیر تغییر دهید:
امروز خوشحال شدم که با شما صحبت کردم. اگر در مورد رزومه و تجربه من سوالی دارید، لطفا با من تماس بگیرید، خوشحال می شوم هر چیزی را توضیح دهم.
نقاط پایانی و کلمات دیگری که باید از آنها اجتناب کرد
جدای از عباراتی که قبلا ذکر کردیم، رفتارها و عباراتی نیز وجود دارد که باید در این مواقع از آنها اجتناب کنید تا تصویر بهتری برای استخدام کنندگان ایجاد کنید.
هنگام صحبت از مکث و زمزمه کردن خودداری کنید: عباراتی مانند “اممم”، “هاها” و غیره. آنها نشانه های عصبی و اضطراب هستند. در عوض، آهسته تر صحبت کردن (بدون به خطر انداختن کنترل) نشان می دهد که کنترل اوضاع را در دست دارید.
همچنین رفتار غیررسمی با مصاحبه کننده ایده خوبی نیست، زیرا در برخی موارد ممکن است بی احترامی به نظر برسد. استثنا در صورتی است که مصاحبه کننده لحن آرام و غیر رسمی داشته باشد.
khabarfoori به نقل از یستا
مطالب مرتبط
ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق
ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق
حادثه در تنکابن | یادی از مرحوم منوچهر حامدی خراسانی، بازیگر سینما و تلویزیون