مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

مجازات آرسن لوپن پایتخت چه خواهد بود؟

تبلیغات بنری

به گزارش یستا به نقل از یستا، سارق تلفن همراه در خیابان «ورزشگاه معین» یا همان «آرسن لوپن پایتخت» که به سبک خاص و آرام خود در جریان سرقت مشهور بود، دستگیر شد. ، سه شنبه شب (15 شهریور 1403 هجری قمری) به همراه سه همدست خود و این افراد متهم به سرقت گوشی می شوند.

سردار عباسعلی محمدیان رئیس پلیس کلانشهر روز چهارشنبه هفتم شهریور ماه در نشست خبری در خصوص دستگیری این باند گفت: 2 نفر از سارقان این باند مانند سارقان دیگر هستند اما تصاویر و کلیپ های آنها پخش شد که از آنها پخش شد. آنها را مجبور کرد چندین بار مکان خود را تغییر دهند که این دو سارق کیف قاپ و تلفن همراه بودند.

به گفته سردار محمدیان تاکنون 10 فقره سرقت برای این متهمان محرز شده است اما تحقیقات ادامه دارد و خوشحالیم که با وجود 4 بار تغییر مکان توانستیم آنها را دستگیر کنیم.

رئیس پلیس پایتخت تایید کرد که با توجه به اهمیت این پرونده و نارضایتی افکار عمومی، دادستانی تهران شخصا از دستگیری این افراد خبر داده است. همچنین انتظار داریم در کمترین زمان ممکن به پرونده این افراد رسیدگی شود.

مجازات جیب بری و سرقت تلفن همراه چیست؟
تا اصلاح ماده 104 قانون مجازات اسلامی که بر اساس قانون محدودیت های اعمال شاقه، کیف پول و پول را مجازات می کند، سید مهدی حجتی، حقوقدان و وکیل دادگستری درباره وضعیت سارقان تلفن همراه در خیابان استاد معین تهران گفت. دزدان تلفن همراه ارزش اموال مسروقه را کمتر از 20 میلیون تومان فرض می کنند و سارق سابقه کیفری ندارد. با توجه به اینکه جنایت خود به خودی بوده، مجازات آن به نصف کاهش یافته است، یعنی از یک سال به 5 سال حبس به 6 ماه تا دو سال و نیم کاهش یافته است، زیرا جرم سرقت تلفن همراه خود به خود، معمولاً با ارزش بوده است. مال مسروقه با تبانی سارق و شاکی مشخص شد که تنها به دنبال جبران ضرر و زیان آن است که مبلغی کمتر از مبلغ واقعی و حدوداً 20 میلیون تومان است.

وی ادامه داد: با اصلاح این ماده قانونی در بهمن ماه سال جاری، این جرم بدون توجه به ارزش اموال مسروقه بار دیگر به یکی از جرایم غیرقابل گذشت تبدیل شد و مجازات مجدداً به حبس از یک سال به 5 سال افزایش یافت. .

«طرح اصلاح ماده 104 قانون مجازات اسلامی» که در تاریخ 7 دی ماه 1402 به امضای 37 نماینده رسیده بود، در مقدمه توجیهی برای اصلاح این ماده به شورای تشریفات حقوقی ابلاغ شد در ماده قانونی آمده است: «به منظور تأمین امنیت روانی شهروندان و اهمیت پیگیری مستمر و قاطع جرم سرقت و اعمال مجازات قانونی بازدارنده در مقام قضایی صالح برای رسیدگی به جرم سرقت. طرح زیر برای مراحل قانونی ارائه شده است.

بر اساس این اصلاحیه پیشنهادی، ماده 104 قانون مجازات اسلامی به گونه‌ای تغییر می‌کند که «در ماده 104 قانون مجازات اسلامی اصلاحی 3 اردیبهشت 1399 (موضوع ماده 11 قانون تخفیف مجازات‌های حبس) عبارت « و سرقت موضوع مواد (656) و (657)» (661) و (665) کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی و مجازاتهای بازدارنده مصوب 11.06.1375 مشروط بر اینکه ارزش مال مسروقه کاهش نیابد. بیش از دویست میلیون (200.000.000) ریال باشد و سارق سابقه کیفری فعال نداشته باشد.»

شورای اسلامی در جلسه علنی روز سه شنبه 8 فروردین ماه گزارش کمیته قضایی و حقوقی طرح اصلاح ماده (104) قانون مجازات اسلامی را در دستور کار قرار داد و نمایندگان با کلیات و جزئیات موافقت کردند. این طرح و به این ترتیب طرح اصلاح مجازات سرقت و جرایم کمتر از 20 میلیون تومان تصویب شد.

اگر در حین سرقت، سارق نسبت به مال گمشده سوء استفاده و زورگویی کند و سرقت انجام شده در واقع از مصادیق سرقت قابل سوء استفاده باشد، در این صورت مرتکب تا 10 سال در فلان خیابان استاد حبس می شود و باید معلوم شود. آیا سارق به زور و سوء استفاده نسبت به مال گمشده متوسل شده است یا خیر. وی افزود: در صورتی که سارق در حین سرقت، خودسری و زورگویی به مال باخته را انجام دهد و سرقت انجام شده از مصادیق سرقت باشد، مرتکب تا 10 سال به حبس محکوم می شود. اگر او فقط به جرم سرقت گوشی مالباختگان مقصر بود، مجازات او یک تا پنج سال حبس و تلف کردن مال مالباختگان بود. در نتیجه، دادگاه می تواند برای آرسن لوپن در پایتخت به بیش از 6 سال حبس به منظور افزایش مجازات از نظر قوانین حاکم بر جرایم متعدد، محکوم کند.

این وکیل دادگستری با اشاره به ماده 134 اصلاحی قانون مجازات اسلامی مصوب 1398 تصریح کرد: در صورتی که جرایم متهم بیش از سه جرم باشد مجازات مرتکب حداکثر مجازات قانونی آن جرم است و دادگاه می تواند – افزایش مجازات به حداکثر مجازات مقرر در قانون پیش بینی شده و یک چهارم تشدید می شود.

وی خاطرنشان کرد: بازدارندگی از مجازات تنها یکی از عوامل پیشگیری از جرم است که جنبه ارعاب دارد و با توجه به جرم سرقت و سایر جرایم، پیشگیری از وقوع جرم نیز باید در دستور کار دستگاه های ذیربط به ویژه قرار گیرد. زمانی که وضعیت اقتصادی و معیشت مردم آسیب ببیند. بدون شک تعداد سارقان افزایش خواهد یافت.

مبارزه با دزدها مهمتر از مبارزه با دزدها است
حجتی گفت: مبارزه با اختلاس و اختلاسگران در این حوزه مهمتر از مبارزه با سارقان است و تا زمانی که اختلاسی وجود نداشته باشد; طبیعتاً سارقان هیچ مرجعی برای تبدیل اموال مسروقه به وجه نقد ندارند و در این راستا لازم است هر چه بیشتر فعالان در زمینه خرید پول به ویژه گوشی تلفن همراه که بعضاً به صورت سازماندهی شده اقدام می کنند، تحت نظر قرار گیرند. صحبت کردن

وی در پاسخ به این سوال که آیا میزان مجازات مقرر در قانون برای جرم سرقت، بازدارندگی لازم را دارد؟ گفت: البته بازدارنده است اما اساساً شدت مجازات ربطی به حجم جرم ارتکابی ندارد. علاوه بر این، مجازات اعدام در جرایم مواد مخدر بازدارنده نیست و سالانه افراد زیادی مرتکب جرایم مواد مخدر می شوند.

وی افزود: معمولا همه مجرمان با احتساب عدم دستگیری مرتکب جرم می شوند و در آینده امیدوارند با در نظر گرفتن تسهیلات سازش مانند تخفیف و تعلیق مجازات یا آزادی مشروط و عفو مجازات کامل را متحمل نشوند. .

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا