مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

این رژیم غذایی از مغز شما محافظت می‌کند

تبلیغات بنری

به گزارش یستا به نقل از یستا، یکی از اعضای هیأت علمی دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: برخی تحقیقات شواهدی از تأثیر رژیم غذایی مدیترانه ای و رژیم غذایی MIND بر بیماری آلزایمر نشان داده است. : اگرچه هیچ ماده غذایی واحدی برای مبارزه با بیماری آلزایمر وجود ندارد، اما الگوهای غذایی حاوی چندین ماده مغذی ضد التهابی ممکن است به پیشگیری یا کند کردن پیشرفت بیماری آلزایمر کمک کند.

بیماری آلزایمر اختلالی در عملکرد مغز انسان است که به تدریج توانایی های ذهنی فرد مبتلا را از بین می برد. اگرچه افراد معمولا با افزایش سن تا حدودی فراموشکار می شوند، اما این فراموشی به تدریج در افراد مبتلا به آلزایمر ایجاد می شود. گفته می شود یک هشتم افراد بالای 65 سال در طول زندگی خود از این عارضه رنج می برند. بیماری آلزایمر در مراحل اولیه خود ممکن است برای اطرافیان فرد مبتلا غیرقابل تشخیص باشد، اما بدون هشدار نیز انجام نمی شود.

ممکن است بیمار آنچه را که به او گفتید فراموش کند. او دیگر حرف نمی زند و سوالاتی را که از او پرسیده اید با خودتان تکرار می کند. همچنین در محله خود گم شوید. او که تا دیروز لباس شیک می پوشید و زیبا به نظر می رسید، دیگر به ظاهرش اهمیت نمی دهد و با لباس های کثیف و موهای ژولیده از خانه بیرون می رود. پس از مدتی نام عزیزان خود را نیز فراموش می کنند.

در این مواقع به جای سرزنش بیمار باید سریع او را نزد متخصص مغز و اعصاب ببرید. سرعت پیشرفت این بیماری در همه افراد یکسان نیست. علائم بیمار می تواند به سرعت بدتر شود و ظرف چند سال حافظه فرد از بین می رود. اما در سایر بیماری ها این روند تا دو دهه طول می کشد.

متاسفانه هیچ درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد. اما اگر بیمار زودتر تحت نظر پزشک باشد، می تواند فعالیت های روزانه خود را برای مدت طولانی تری انجام دهد. افراد مبتلا به آلزایمر پیشرفته ممکن است نتوانند راه بروند یا صحبت کنند. این بیماری ممکن است به مرحله ای برسد که عملکردهای حیاتی مانند بلع غذا دشوار شود.

با توجه به صعب العلاج بودن این بیماری و افزایش روزافزون مبتلایان به آن، امروزه موضوع پیشگیری از بیماری آلزایمر بیش از گذشته اهمیت پیدا کرده است. ارتباط بین رژیم غذایی و پیشگیری از بیماری آلزایمر یا به تعویق انداختن پیشرفت این بیماری یکی از موضوعات مهمی است که محققان در حال بررسی آن هستند.

غزاله اسلامیان، عضو هیأت علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: نمی توان دقیقاً پیش بینی کرد که چه کسانی به آلزایمر مبتلا می شوند، اما عوامل متعددی ممکن است این احتمال را افزایش یا کاهش دهد. برخی از این عوامل مانند سن و ژنتیک قابل کنترل نیستند، اما رژیم غذایی یکی دیگر از عوامل مرتبط با بیماری آلزایمر است که بر روند یا پیشرفت این بیماری تاثیر دارد.

اسلامی با اشاره به اینکه بر اساس نتایج مطالعات برخی الگوهای غذایی ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد، گفت: بر این اساس مصرف برخی گروه های غذایی از بروز این بیماری در بیماران آلزایمری جلوگیری می کند.

 

مکانیسم تأثیر رژیم غذایی بر بیماری آلزایمر

وی با بیان اینکه در مغز افراد مبتلا به آلزایمر قطعات کوچک پروتئینی به نام بتا آمیلوئید مشاهده می شود، افزود: در این پروتئین ها توده هایی تشکیل می شود که مانع از برقراری ارتباط منظم در مغز و رعایت رژیم غذایی ضد التهابی مناسب می شود. همچنین ممکن است با این مکانیسم ها بتا آمیلوئید را در مغز کاهش دهد.

چندین مطالعه معتبر رژیم غذایی مدیترانه ای را با کاهش سرعت پیشرفت بیماری آلزایمر مرتبط دانسته اند و این رژیم سرشار از چربی های سالم و آنتی اکسیدان است.
اسلامی گفت: التهاب باعث افزایش سطح بتا آمیلوئید در مغز می شود. در نتیجه الگوهای غذایی ضد التهابی، ممکن است به کاهش سطح بتا آمیلوئید در مغز کمک کند.

وی افزود: رژیم های غذایی ضد التهابی ممکن است با کنترل سایر عوامل مرتبط با بروز بیماری آلزایمر مانند دیابت و فشار خون از بروز این بیماری جلوگیری کند.
اسلامی ادامه داد: تحقیقات زیادی انجام شده است تا مشخص شود کدام غذاها و الگوهای غذایی ممکن است برای مبتلایان به آلزایمر مفیدتر باشد.

وی با اشاره به اینکه طبق مطالعات انجام شده، محققان رژیم غذایی مدیترانه ای را با کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن مرتبط می دانند، افزود: مطالعات معتبر بسیاری ارتباط بین رژیم غذایی مدیترانه ای و پیشرفت آهسته بیماری آلزایمر را تایید کرده است، زیرا این رژیم ها سرشار از مواد مغذی هستند. مواد مغذی. چربی ها و آنتی اکسیدان ها.

الاسلامی تصریح می کند: مصرف غذاهای نشاسته ای، نان های سبوس دار، میوه ها، سبزیجات، حبوبات و آجیل، کاهش مصرف گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس، استفاده منظم از انواع ماهی (که اغلب گفته می شود) ماهی “غذای مغز” است و شواهد زیادی وجود دارد که خوردن ماهی به دلیل داشتن امگا 3، لبنیات کم چرب، روغن های پخت و پز مایع مانند روغن زیتون و روغن کانولا، عدم استفاده از جامد برای سلامت مغز مفید است. روغن ها، کاهش مصرف نمک در رژیم غذایی، کاهش مصرف مواد غذایی شیرین مانند شیرینی، بیسکویت، کیک و شکلات، اقدام موثری در کاهش یا کند کردن روند ابتلا به بیماری آلزایمر است.

 

رژیم غذایی MIND و رابطه آن با پیشگیری از بیماری آلزایمر

این متخصص با اشاره به اینکه رژیم غذایی MIND در واقع ترکیبی از رژیم غذایی مدیترانه ای و رژیم غذایی برای کنترل فشار خون بالا است، گفت: مطالعات نشان داده است که این نوع رژیم غذایی می تواند برای سلامت مغز مفید باشد و رژیم غذایی MIND به افراد توصیه می کند غذا بخورند. غذاهایی مانند انواع توت ها مانند توت سیاه، توت فرنگی و شاه توت که سرشار از آنتی اکسیدان هستند، سبزیجات به ویژه سبزیجات برگ سبز، آجیل، دانه ها، غلات کامل، روغن زیتون، گوشت سفید مانند ماهی و مرغ و حبوبات نیز باید در سبد غذایی خود قرار دهید گنجاندن

چه غذاهایی را باید در بیماران آلزایمر کاهش داد؟

وی با اشاره به اینکه منابع غذایی حاوی چربی های اشباع، کلسترول بالا و قندهای ساده ممکن است باعث افزایش التهاب در مغز و بدن در بیماران آلزایمر شود، توصیه کرد: پرهیز از مصرف شیرینی، کره، قیچی، گوشت های چرب و سرخ کردنی ها باعث کاهش خطر ابتلا به این بیماری می شود. این بیماری

اسلامیان در پاسخ به این سوال که آیا رژیم غذایی می تواند در پیشگیری از آلزایمر نقش داشته باشد، گفت: بیماری آلزایمر بیماری پیچیده ای است که عوامل متعددی در بروز آن نقش دارند اما الگوهای غذایی ممکن است خطر ابتلا به آلزایمر را تا برخی کاهش دهد. شواهدی وجود دارد که از رژیم غذایی مدیترانه ای و ذهنیت به عنوان بخشی از استراتژی های پیشگیری از آلزایمر حمایت می کند در افرادی که از رژیم غذایی مدیترانه ای پیروی می کنند نشان داده شده است.

وی افزود: همچنین در مطالعه دیگری ثابت شد افرادی که رژیم غذایی MIND را به شدت رعایت می کردند، 53 درصد کمتر به بیماری آلزایمر مبتلا می شوند و حتی افرادی که به طور متوسط ​​رژیم MIND را دنبال می کردند، 35 درصد کمتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر بودند. درصد کاهش یافت.

 

باید به بیماران آلزایمری یادآوری کرد که آب بنوشند

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه برخی از داروهای تجویز شده برای بیماران آلزایمر باعث ایجاد یبوست می شود، ادامه داد: مصرف میوه ها، سبزیجات و غلات سبوس دار در رژیم غذایی که منابع خوبی از فیبر هستند در کنار افزایش مصرف مایعات و انجام فعالیت بدنی به کاهش یبوست کمک می کند. .

خشکی دهان یکی دیگر از مشکلات رایج در بین بیماران آلزایمر است که اسلامی به آن اشاره کرد و گفت: افراد مبتلا به آلزایمر ممکن است به اندازه کافی آب ننوشند، زیرا سیگنال تشنگی در بدن آنها دیگر مانند گذشته قوی نیست. و به بیماران یادآوری می کند که به مقدار کافی آب مصرف کنند. آب توسط افراد اطراف ضروری است.

افراد مبتلا به آلزایمر ممکن است آب کافی ننوشند. تشویق و یادآوری بیماران به نوشیدن آب کافی توسط اطرافیان ضروری است.

وی با تاکید بر اینکه اکثر مبتلایان به آلزایمر کمتر احساس گرسنگی یا تشنگی می کنند، افزود: این بیماران معمولا در جویدن یا بلع مشکل دارند که باعث می شود به اندازه کافی غذا نخورند یا وزن زیادی کم کنند و سوء تغذیه نیز می تواند علائم بیماران آلزایمر را تشدید کند. بیماری آلزایمر

 

وعده های غذایی و میان وعده های کوچک

اسلامی گفت: غذاهای کم‌چرب یا سبک، خوردن غذاهای مغذی‌تر، پرکالری‌تر و غذاهای نرم که مصرف آن‌ها آسان است، مانند سبزیجات پخته، میوه‌های نرم بدون پوست، گوشت‌های کم‌چرب مانند چرخ‌کرده یا سوپ می‌تواند برای این افراد مفید باشد. . بیمار باشد

وی بیان کرد: در سال های اخیر توجه ویژه ای به محور مغز – روده شده است به این معنی که بین سلامت مغز و آنچه در روده اتفاق می افتد و نقش تغذیه در بهبود آن رابطه بسیار قوی وجود دارد. عملکرد مغز در مطالعات مختلف به اثبات رسیده است، بنابراین یک سبک زندگی سالم مانند رژیم غذایی مناسب و فعالیت بدنی کافی می تواند نقش مهمی در پیشگیری از بروز علائم آلزایمر و پیشگیری از بروز این بیماری داشته باشد.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا