رئیس داروخانه 29 فروردین افزود: عدالت در توزیع ارز در حوزه دارو و تحویل این ارز به بیمار از مهمترین اهداف طرح داروور است.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از دلایل کمبود دارو به دلیل کمبود نقدینگی است، ادامه داد: بیشتر داروها پس از اجرای طرح دروار تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و متأسفانه بیمه به داروخانه ها پرداخت شد. من دیر آمدم و این باعث ایجاد مشکلاتی شد.
چالاکی ابراز امیدواری کرد با اقدامات بیمههای تحت پوشش و سازمانهای مرتبط مانند برنامه و بودجه و سازمانهای هدف بتوانیم شکاف پرداختی داروخانهها و مراکز درمانی را کاهش دهیم.
وی به مهمترین محور کنفرانس سالانه انجمن علمی داروسازان ایران اشاره کرد و ادامه داد: نقش فرآورده های دارویی در مدیریت سلامت محور اصلی بیست و یکمین کنفرانس سالانه انجمن علمی داروسازان ایران است.
شالاکی افزود: تقویت این بعد برای داروسازان در حوزه های تصمیم گیری و سیاست گذاری سلامت در کشور بسیار حائز اهمیت است.
وی با اشاره به اینکه نقش داروسازان در این حوزه مغفول مانده و در کشور چندان مورد توجه قرار نگرفته است، گفت: داروسازان باید نقش بیشتری در حاکمیت و سیاست گذاری سلامت داشته باشند تا نقش آنها در سیاست گذاری پررنگ شود.
الشلاقی تاکید کرد: نقش داروساز نباید به تامین دارو در داروخانه و ارائه مشاوران دارویی محدود شود، بلکه در حوزه های سیاست گذاری وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو، سازمان غذا و دارو و … پرداخت در حوزههای مختلف در سازمانهای مختلف اعم از وزارت بهداشت، بانک مرکزی و همه وزارتخانههایی که کم و بیش در حوزه تصمیمگیری مؤثر هستند، داروسازان باید نظرات فنی مربوطه را ارائه و سیاستگذاری را تعیین کنند.
وی افزود: حکمرانی خوب نشان دهنده هدف خوبی خواهد بود که در نهایت باعث ارتقای جایگاه داروساز در حوزه سلامت می شود که در نهایت به نفع بیمار و نظام سلامت خواهد بود.
شالاکی ادامه داد: در این همایش دو مبحث را ارائه خواهم کرد که اولی مبانی حکمرانی در نظام سلامت و دیگری مبانی حکمرانی در تامین داروهای فردی است.
وی بیان کرد: با وجود اینکه سال هاست داروهای تجویزی عرضه می شود اما در سال های اخیر توجه بیشتری به آن شده است. به همین دلیل، تولیدکنندگان شروع به تولید بیشتر آنها کردند و به این فناوری دست یافتند.
الشلاقی ادامه داد: ما در حوزه دارو قابلیت های بسیار خوبی داریم که با توجه به موضوع حاکمیتی و نقش داروسازان در حوزه سلامت بیشتر مورد توجه قرار خواهد گرفت.
وی افزود: ما در حوزه دارو قابلیت های بسیار خوبی داریم یعنی شرکت ها و کارخانه های بسیار خوبی در زمینه تولید دارو داریم.
الشلقی تاکید کرد: ما قادریم با کشورهای منطقه، قاره آسیا و حتی با کشورهای توسعه یافته رقابت کنیم.
وی با اشاره به اینکه داروسازان مستعدی در کشور داریم، تاکید کرد: دانش دارویی ما در سطح بسیار بالایی است و جوانان با انگیزه و با استعدادی در این زمینه داریم.
الشلاقی تاکید کرد: همه مسئولان و کارگران باید تلاش کنند تا از مهاجرت داروسازان جوان به کشورهای دیگر جلوگیری کرده و آنها را به دوره داروسازی در کشور بازگردانند.
وی نقدینگی را مهمترین چالش در حوزه دارویی اعلام کرد و گفت: باید نقدینگی در این حوزه به میزان کافی تامین شود.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد
افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیمسکه یک میلیون تومان گران شد!