یکی: مشخص نیست وزرای بهداشت، گردشگری و کار با چه معیارها و معیارهایی از ته دل به نظام اعتقاد دارند؟ آیا می توان به جمهوری اسلامی اعتقاد داشت و با انقلابیون 1401 و فتنه 88 موافق بود؟ آیا می توانید به نظام ایمان بیاورید، به ساختارهای قانونی در کشور اعتراض کنید و استعفا دهید؟!
دو: مسلم است که در مسئله دارس توافق و اجماع وجود ندارد. اما این اشتباه در مجلس دوازدهم رخ داد. اساساً وظیفه دولت معرفی و بررسی وظایف و برنامه های مجلس است. اگر مجلس در کارش شکست بخورد یا به اسم اتحاد و همکاری با همه موافقت کند، چه نیازی به رای اعتماد است؟
سه: این امید مجلس بود که اگر رئیس جمهور انتخاب اشتباهی کرد یا تحت فشار قرار گرفت، مجلس بتواند به پزشکیان کمک کند. با این اضافه باید شکر کرد که گزینه های بدتری ارائه نشد، چون امروز همه به نام رفاقت روی صندلی های وزیر نشسته بودند!
چهار: مسلم نیست که مجلس بخواهد شانی را از زیر بار مسئولیت بردارد. چون رئیس جمهور هیئت وزیران را معرفی کرد و سعی کرد به آنها رای اعتماد بدهد اما مجلس نتوانست این اعتماد را به آنها بدهد. رای اعتماد به معنای تایید است. اگرچه تحقیق و نظارت بر عهده مجلس است، اما منافاتی با سهل انگاری در تعیین مسئولیت ندارد. به عنوان مثال کارنامه روشن عبدالناصر همتی در بحث اقتصادی و از سوی دیگر عدم ارائه برنامه منسجم از سوی تیم اقتصادی دولت این شبهه را در مورد عدم کسب رای اعتماد همتی تقویت کرد. دلیل اینکه مجلس به همه رای داد تا از دولت برای شکست احتمالی بهانه بگیرند مضحک است.
پنج: تصویب اعتبارنامه تگردون در این مجلس اولین نکته منفی بود. چون همین فرد در جلسه یازدهم از مجلس اخراج شد. رأی قاطع حداقل سه گزینه مشکوک در دولت پیشنهادی دولت چهاردهم به دومین و بسیار قابل توجه در کارنامه مجلس دوازدهم در عمر کوتاه سه ماهه خود تبدیل شد.
شش: موضوعی که باید مورد توجه قرار گیرد و ممکن است خطرناک باشد، مبادلات سیاسی است. اصلاح طلبان و چهره های نزدیک به دولت پس از پایان رای اعتماد و تایید همه گزینه ها، نقش رئیس مجلس نمایندگان را ستودند و رسانه های نزدیک به رئیس مجلس نیز تایید می کنند که آرایش سیاسی و جناح بندی ها به همین صورت است. ادامه دارد. تغییر و ابراز امیدواری رسمی برای موفقیت پروژه مشترک پزشکیان و قالیبافان از حذف تندروها (!) از هر دو طرف صحبت می کنند.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد
افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیمسکه یک میلیون تومان گران شد!