علاوه بر این، این حبوبات سرشار از پروتئین هستند و جایگزین بسیار خوبی برای گوشت در وعده های غذایی گیاهی و وگان هستند.
1- سرشار از مواد مغذی
نخود سرشار از مواد مغذی است.
یک فنجان نخود (164 گرم) حاوی 269 کالری است. حدود 67 درصد از این کالری ها از کربوهیدرات ها و بقیه پروتئین و چربی است.
نخود فرنگی حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و پروتئین است. یک فنجان (164 گرم) نخود پخته حاوی مقادیر زیر است:
کالری: 269
پروتئین: 5 گرم
چربی: 4 گرم
کربوهیدرات: 45 گرم
فیبر: 5 گرم
منگنز: ۷۴ درصد سهمیه روزانه
اسید فولیک (ویتامین B9): 71 درصد از نیاز روزانه
مس: 64 درصد سهمیه روزانه
آهن: 26 درصد سهمیه روزانه
روی: 23 درصد از سهمیه روزانه
فسفر: 22 درصد سهمیه روزانه
منیزیم: 19 درصد از مقدار مصرف روزانه
تیامین: 16 درصد از مقدار مصرف روزانه
ویتامین B6: 13 درصد از سهمیه روزانه
سلنیوم: 11 درصد از سهمیه روزانه
پتاسیم: 10 درصد از سهمیه روزانه
همانطور که می بینید، نخود سرشار از منگنز و فولات است.
2- خصوصیات نخود: سیر کننده
پروتئین و فیبر موجود در نخود به کنترل اشتها کمک می کند.
این دو جزء با هم کار می کنند تا روند هضم را کند کنند و در نتیجه احساس سیری را تقویت کنند. علاوه بر این، پروتئین باعث افزایش سطح هورمون هایی می شود که اشتها را در بدن کاهش می دهند.
تاثیر پروتئین و فیبر بر اشتها باعث می شود کالری کمتری مصرف کنید.
در یک مطالعه، کالری و اشتها بر روی 12 زن که دو غذای مختلف مصرف کردند، مورد آزمایش قرار گرفت.
شرکت کنندگان قبل از یک وعده 200 گرم نخود و قبل از وعده دوم دو تکه نان سفید مصرف کردند. پس از خوردن نخود، سطح اشتها و میزان کالری مصرفی به میزان قابل توجهی کاهش یافت.
یک مطالعه کوچک دیگر نشان داد کسانی که چوب شور و هوموس را به عنوان میان وعده مصرف می کردند، 70 درصد کاهش اشتها و 30 درصد افزایش سیری را تجربه کردند.
3- خصوصیات نخود: سرشار از پروتئین گیاهی
نخود یک منبع گیاهی عالی از پروتئین است که به ویژه برای کسانی که گوشت یا محصولات حیوانی مصرف نمی کنند بسیار مهم است.
یک فنجان (164 گرم) نخود حاوی 1.4 گرم پروتئین است که معادل مقدار پروتئین موجود در غذاهای مشابه مانند لوبیا سیاه و عدس است.
پروتئین موجود در نخود باعث افزایش احساس سیری و کنترل اشتها می شود. همچنین در کنترل وزن، سلامت استخوان ها و قدرت عضلانی نقش دارد.
برخی از مطالعات نشان می دهد که پروتئین نخود کیفیت بالاتری نسبت به پروتئین موجود در سایر حبوبات دارد. زیرا نخود حاوی تمام اسیدهای آمینه ضروری به جز متیونین است.
البته باید گفت که نخود فرنگی منبع کاملی از پروتئین نیست. اگر می خواهید تمام اسیدهای آمینه ضروری را از رژیم غذایی خود دریافت کنید، حتماً غلات کامل مانند کینوا که حاوی متیونین هستند را همراه با نخود مصرف کنید.
4- از جمله خواص نخود: کمک به کنترل وزن
همانطور که گفتیم، حمص سیر کننده است. بنابراین می تواند به کنترل وزن کمک کند.
پروتئین و فیبر موجود در نخود باعث کاهش اشتها می شود. در نتیجه میزان کالری مصرفی در هر وعده غذایی کاهش می یابد.
نتیجه یک مطالعه نشان داد کسانی که به طور منظم نخود فرنگی میخوردند، 53 درصد کمتر در معرض چاقی بودند و میزان چربی اطراف شکم در بدنشان کمتر از افرادی بود که نخود فرنگی نمیخوردند.
مطالعه دیگری نشان داد افرادی که حداقل یک وعده حبوبات مانند نخود مصرف می کنند، 25 درصد بیشتر از افرادی که حبوبات نمی خورند، وزن کم می کنند.
این نتایج امیدوارکننده است، اما مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.
5- یکی از خواص نخود: تنظیم کننده قند خون است
نخود فرنگی به دلایل مختلفی قند خون را کنترل می کند.
اول اینکه شاخص گلیسمی نخود پایین است. شاخص گلیسمی میزان افزایش قند خون پس از خوردن غذا را اندازه گیری می کند. شواهد نشان می دهد که خوردن غذاهای با شاخص گلیسمی پایین به کنترل قند خون کمک می کند.
علاوه بر این، فیبر و پروتئین موجود در نخود به تنظیم قند خون کمک می کند.
زیرا فیبر جذب کربوهیدرات ها را کند می کند تا قند خون به سرعت بالا نرود.
خوردن غذاهای پروتئینی به کنترل قند خون کمک می کند.
یک مطالعه کوچک نشان داد که خوردن 200 گرم نخود (در مقایسه با دو تکه نان سفید) تا 36 درصد از افزایش قند خون بعد از غذا جلوگیری کرد.
در یک مطالعه قدیمی، 45 نفر به مدت 12 هفته هفته ای 300 گرم نخود مصرف کردند.
نتایج نشان داد که میزان انسولین ناشتا به طور معنی داری کاهش یافت. سطح انسولین عامل مهمی در تنظیم قند خون است.
علاوه بر این، نتایج چندین مطالعه نشان می دهد که بین مصرف نخود و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها (از جمله دیابت و بیماری های قلبی) رابطه وجود دارد. این ارتباط به دلیل نقش نخود فرنگی در کاهش قند خون است.
6- خصوصیات نخود: برای هضم غذا مفید است
نخود سرشار از فیبر است. مزایای فیبر برای حفظ یک سیستم گوارشی سالم بر کسی پوشیده نیست.
نخود فرنگی بیشتر از فیبر محلول تشکیل شده است. یعنی با آب ترکیب می شود و ماده ژلاتینی در دستگاه گوارش ایجاد می کند.
فیبر محلول تعداد باکتری های سالم را در روده افزایش می دهد و از رشد بیش از حد باکتری های مضر جلوگیری می کند. در نتیجه، خطر ابتلا به برخی از مشکلات گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر و سرطان روده بزرگ کاهش می یابد.
یک مطالعه نشان داد که نخود به دفع آسان و منظم کمک می کند و بنابراین برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.
7- از خواص نخود: پیشگیری از چندین بیماری مزمن
نخود فرنگی خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های مزمن را کاهش می دهد.
بیماری قلبی من
نخود فرنگی حاوی بسیاری از مواد معدنی مانند منگنز و پتاسیم است که از فشار خون بالا جلوگیری می کند. فشار خون اولین عامل خطر بیماری قلبی است (+).
علاوه بر این، شواهد نشان می دهد که فیبر محلول در نخود باعث کاهش تری گلیسیرید و لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) می شود. تری گلیسیرید بالا و LDL خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش می دهد.
بررسی نتایج 26 مطالعه نشان داد که مصرف روزانه حبوبات (از جمله نخود فرنگی) به کاهش LDL کمک می کند.
سرطان
برخی از مطالعات نشان می دهد که مصرف منظم نخود فرنگی خطر ابتلا به چندین نوع سرطان را کاهش می دهد.
زیرا نخود فرنگی باعث افزایش تولید بوتیرات در بدن می شود. بوتیرات یک اسید چرب است که التهاب را در سلول های روده بزرگ کاهش می دهد. در نتیجه خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
علاوه بر این، نخود حاوی ساپونین است، یک ترکیب گیاهی که از برخی انواع سرطان جلوگیری می کند. تحقیقات در مورد نقش ساپونین ها در جلوگیری از رشد تومور ادامه دارد.
نخود فرنگی حاوی انواع مختلفی از ویتامین ها و مواد معدنی است که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. به عنوان مثال، ویتامین B خطر ابتلا به سرطان سینه و ریه را کاهش می دهد.
دیابت نوع 2
همانطور که گفتیم نخود فرنگی به تنظیم قند خون کمک می کند. بنابراین در پیشگیری و کنترل دیابت نقش دارد.
نخود فرنگی حاوی فیبر و پروتئین است که از افزایش ناگهانی قند خون بعد از غذا جلوگیری می کند. این به کنترل دیابت کمک می کند.
علاوه بر این، شاخص گلیسمی نخود پایین است. بنابراین خوردن نخود برای دیابتی ها توصیه می شود، زیرا قند خون را بالا نمی برد.
در نهایت، نخود سرشار از انواع مواد مغذی است که نشان داده شده است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد. به عنوان مثال، حاوی منیزیم و ویتامین B است. روی همچنین به کنترل دیابت کمک می کند.
8- از جمله خواص نخود: کمک به حفظ سلامت و عملکرد مغز
نخود به دلیل اینکه سرشار از مواد مغذی است به تقویت عملکرد مغز و سلامت روان کمک می کند.
کولین ماده مغذی موجود در نخود است که در عملکرد مغز نقش دارد.
بدن برای تولید بسیاری از انتقال دهنده های عصبی به کولین نیاز دارد. فرستنده ها وظیفه تبادل پیام بین نورون ها را بر عهده دارند. کولین برای کودکان حیاتی و مهم است، اما تحقیقات در مورد نقش کولین در حفظ سلامت بزرگسالان هنوز کامل نشده است.
نخود فرنگی حاوی منیزیم است. نقش این ماده معدنی در عملکرد اعصاب ضروری و کلیدی است.
علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد که نخود حاوی چندین ماده مغذی (از جمله منیزیم، سلنیوم و روی) است که به جلوگیری از افسردگی و اضطراب کمک می کند.
با این حال، تحقیقات انسانی در این زمینه باید تکمیل شود.
9- خواص نخود: پیشگیری از کمبود آهن
نخود سرشار از آهن است. یک فنجان (164 گرم) نخود حدود 26 درصد از مقدار آهن روزانه را تامین می کند.
آهن به تولید گلبول های قرمز، رشد بدن، رشد مغز، متابولیسم عضلات و سایر جنبه های سلامتی کمک می کند.
کمبود آهن توانایی بدن برای تولید گلبول های قرمز را مختل می کند. در نتیجه علائمی مانند ضعف، خستگی و تنگی نفس ظاهر می شود.
بنابراین کسانی که در معرض خطر کمبود آهن هستند (مانند گیاهخواران و وگان ها) از خوردن نخود سود می برند.
نخود فرنگی همچنین حاوی ویتامین C است که جذب آهن را افزایش می دهد.
10- نخود فرنگی ارزان است و به راحتی می توان آن را به رژیم غذایی اضافه کرد
به راحتی می توانید از نخود فرنگی در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
این حبوبات ارزان هستند و به صورت خشک و کنسرو در دسترس هستند. همانطور که گفتیم حاوی مقدار زیادی پروتئین است و جایگزین مناسبی برای گوشت محسوب می شود.
علاوه بر این، می توانید نخود را به انواع غذاها مانند سالاد، سوپ یا ساندویچ اضافه کنید.
نخود جزء اصلی هوموس است. هوموس از پوره نخود، آرد، روغن زیتون، آب لیمو، نمک و سیر تهیه می شود.
در نهایت، نخود سوخاری یک میان وعده خوشمزه و ترد است. به علاوه، با تاکو و سبزی همبرگر خوشمزه است.
خلاصه و خلاصه خصوصیات نخود
نخود ماده اصلی هوموس است و در سس چیلی خوشمزه است، اما داستان از این حرف ها مفصل تر است.
این حبوبات سالم سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و پروتئین هستند. در نتیجه به کنترل وزن، تنظیم قند خون و حفظ سلامت مغز کمک می کند و در عین حال از بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و سرطان پیشگیری می کند.
می توانید نخود سوخاری را به عنوان میان وعده یا همراه با سالاد میل کنید.
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۵ دی ۱۴۰۳) | افت دلار به کانال ۸۰ هزار تومان
مزایای خرید از داروخانه آنلاین داروشهر: چرا آنلاین خرید کنیم؟
گلبانگ محراب تا بانگ مضراب | یادی از مرحوم جواد بدیعزاده، موسیقیدان و آهنگساز خوشنام ایرانی