مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

گیاهی که تپش قلب را بسرعت پایین می‌آورد

تبلیغات بنری

به گزارش جهان نیوز به نقل از سلامت نیوز، گیاه شیره با نام علمی Leonurus Hearta که یونانیان باستان از آن برای کاهش اضطراب در هنگام زایمان استفاده می کردند، به دلیل خواص دارویی منحصر به فرد، اغلب به صورت چای یا تنتور استفاده می شود.

دم شیر در واقع درختچه ای با برگ های سبز تیره و گل های بنفش یا صورتی و پشمالو است.

این گیاه بومی آسیای جنوب شرقی و اروپا است اما اکنون در سراسر جهان یافت می شود.

لازم به ذکر است که در آمریکا یک گونه مهاجم در نظر گرفته می شود. با وجود اینکه گیاه مذکور از خانواده نعناعیان است، برخلاف اکثر گیاهان این خانواده دارای بوی نامطبوع و طعم تلخی است.

تمام نکاتی که در مورد دم شیر بحث شده است از طریق وب سایت کتابخانه ملی پزشکی ایالات متحده قابل دسترسی است.

هزاران سال است که از خار مریم برای درمان بیماری های مختلف مانند بیماری های قلبی، اضطراب و قاعدگی نامنظم استفاده می شود. اگرچه بسیاری از کاربردهای سنتی این گیاه به طور علمی مورد مطالعه قرار نگرفته است، تحقیقات نشان می دهد که علف شیر فواید سلامتی شگفت انگیزی دارد.

خواص آنتی اکسیدانی

دم شیر حاوی ترکیبات گیاهی مختلف با خواص آنتی اکسیدانی از جمله فلاونوئیدها، استرول ها، تری ترپن ها و تانن ها است. آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که از سلول های ما در برابر آسیب های ناشی از مولکول های مضر به نام رادیکال های آزاد محافظت می کنند.

مطالعات معتبر نشان می دهد که آنتی اکسیدان ها ممکن است به محافظت در برابر چندین بیماری مهم از جمله سرطان، آرتریت، اختلالات قلبی عروقی، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون کمک کنند.

کمک به تپش قلب و کاهش فشار خون

یکی از کاربردهای سنتی علف شیر برای کمک به کاهش ضربان قلب سریع یا نامنظم ناشی از استرس و اضطراب است. در مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی، عصاره گیاه اثرات ضد آریتمی نشان داده است و مشخص شده است که می تواند به کاهش ضربان قلب کمک کند. با این حال، چنین اثراتی به طور کامل در انسان بررسی نشده است.

در همین حال، یک مطالعه 28 روزه روی 50 بزرگسال مبتلا به فشار خون بالا و اضطراب نشان داد که مصرف مکمل حاوی عصاره دم شیر باعث کاهش تپش قلب می شود.

حفظ سلامت قلب

اسید اورسولیک، لئونورین و فلاونوئیدها ترکیباتی هستند که در چای شیر یافت می‌شوند که در طی مطالعات روی موش‌های آزمایشگاهی اثرات محافظتی قلبی داشته‌اند. با این حال، این نتایج در انسان تایید نشده است.

با این حال، مطالعات مشاهده ای در انسان، رابطه بین مصرف فلاونوئید و کاهش خطر بیماری قلبی و مرگ را تایید کرده است. لازم به ذکر است که این مطالعات مختص فلاونوئیدهای موجود در دم شیر نبودند.

سایر مزایای قابل توجه

اگرچه تحقیقات محدود است، خار مریم فواید زیر را برای عاشقان ارائه می دهد:

ممکن است خونریزی پس از زایمان را کاهش دهد: تحقیقات اولیه نشان می دهد که درمان آغوز و اکسی توسین ممکن است خطر از دست دادن خون پس از زایمان را در مقایسه با اکسی توسین به تنهایی کاهش دهد.

– ممکن است اضطراب و افسردگی را کاهش دهد: در حالی که نتایج در این زمینه تکه تکه است، مطالعات اولیه در انسان و موش کاهش علائم اضطراب و افسردگی را پس از مصرف روزانه عصاره دم شیر یا لئونورین تا 4 هفته نشان می دهد.

ممکن است التهاب را کاهش دهد: مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده اند که لئونورین موجود در علف شیر دارای خواص ضد التهابی است. با این حال، این نتایج در انسان تایید نشده است.

عوارض جانبی احتمالی

تحقیقات فعلی در مورد اثرات گیاه شیر بر روی انسان محدود است. در نتیجه ایمنی گیاه و عوارض جانبی احتمالی آن به طور کامل شناخته نشده است.

طبق یافته های اخیر، عوارض جانبی رایج مصرف زیاد خار مریم شامل اسهال، خونریزی رحم و درد معده است.

همچنین با توجه به اینکه دم شیر توانایی تاثیر بر ضربان قلب و ریتم را دارد، افرادی که از داروهای تنظیم کننده ضربان قلب مانند بتابلوکرها استفاده می کنند و کسانی که از فشار خون پایین رنج می برند، قبل از مصرف این مکمل با پزشک مشورت کنند.

علاوه بر این، نشان داده شده است که این گیاه با وارفارین، رقیق‌کننده خون، تداخل دارد و بیمارانی که این دسته از داروها را مصرف می‌کنند، نباید از آن استفاده کنند، مگر اینکه پزشک تجویز کند. در نهایت به دلیل عدم انجام تحقیقات کافی و پتانسیل این گیاه در تحریک انقباضات رحمی، به زنان باردار و شیرده توصیه می شود از مصرف این گیاه خودداری کنند.

دوز توصیه شده

از آنجایی که تحقیقات در مورد اثرات و دوزهای علف شیر در انسان محدود است، در حال حاضر دوز توصیه شده خاصی برای آن وجود ندارد. با این حال، آژانس دارویی اروپا (EMA) مصرف روزانه کمتر از 3 گرم از عصاره پودر را برای جلوگیری از عوارض جانبی احتمالی توصیه می کند.

خار مریم را می توان به صورت چای یا به صورت تنتور و کپسول مصرف کرد. هنگامی که این گیاه به عنوان چای مصرف می شود، ترکیب آن با عسل، زنجبیل، لیمو، شکر یا سایر طعم های قوی می تواند تلخی آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا