یکی از شرکت های دانش بنیان به عنوان اولین تولید کننده دستگاه هواکش مستقر در پارک علم و فناوری خراسان رضوی توانست صادراتی به ارزش یک و نیم میلیون دلار را در کارنامه دانش بنیان خود به ثبت برساند که به گفته خود چنین نبود. به راحتی می توان به موفقیت دست یافت، زیرا دلیل شرایط تحریم، نیاز به گشایش اعتبار اسنادی است که برای شرکت های ایرانی امکان پذیر نیست. علاوه بر این، مهلت چهار ماهه برای تسویه بدهی های ارزی، حفره دیگری را در مسیر رشد برای فناوران ایجاد می کند.
خسرو حیدری، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در گفت وگو با ایسنا. وی بیان کرد: در حال حاضر این شرکت 14 محصول شناختی را در سبد محصولات خود دارد که 10 مورد از آنها محصول تیپ 1 و دو محصول در رده محصولات تیپ 2 قرار دارند.
وی با توجه به اینکه محصولات تولیدی این شرکت در اتاق های عمل و مراقبت های ویژه بیمارستان استفاده می شود، گفت: این سیستم ها برای بزرگسالان و کودکان استفاده می شود. از جمله این محصولات می توان به دستگاه بیهوشی اشاره کرد. دستگاه بیهوشی EDP-Neptune می تواند با استفاده از ترکیبی از مقادیر مشخصی از گازهای مختلف و داروهای بیهوشی و با تنظیم نسبت این گازها، سطح بیهوشی یا هوشیاری بیمار را کنترل کند. در حین جراحی، بیمار برای مدت معینی هوشیاری خود را از دست می دهد و پس از جراحی که اثر بیهوشی از بین می رود، فرد به هوش می آید.
حیدری با بیان اینکه این دستگاه دارای گواهینامه استاندارد CE اروپا بوده و در بیش از 1000 مرکز درمانی نصب شده است، ادامه داد: انواع ماسک ها و ماسک های تنفسی از دیگر محصولات این شرکت است. در زمان شیوع کرونا، جهان با کمبود دستگاه تنفس مصنوعی مواجه شد که دلیل آن شیوع بالای کووید-19 و دخالت این دستگاه در به خطر انداختن جان آنها بود.
حیدری با تاکید بر اینکه 10 سال قبل از ظهور این بیماری طراحی و ساخت این دستگاه ها در این شرکت آغاز شد، یادآور شد: وجود این فناوری در آن زمان به یک مزیت راهبردی برای کشور تبدیل شد. زیرا در آن زمان رئیس جمهور آمریکا در توئیتی اعلام کرد که 4 دستگاه تنفس مصنوعی به ایران هدیه می دهد و رئیس جمهور وقت ایران نیز خطاب به رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد که ایران به دستگاه تنفس مصنوعی آنها نیازی ندارد. ظرفیت صادرات این دستگاه ها به شرکت های دانش بنیان ایرانی بستگی دارد.
وی تاکید کرد: با استفاده از این دانش فنی 6000 دستگاه تنفس مصنوعی در دوران کرونا تولید کردیم و این دستگاه ها هم اکنون در 118 مرکز درمانی کشور از مراکز درمانی مرزی گرفته تا مراکز تخصصی و نیمه تخصصی در حال استفاده است.
دستگاه سی تی اسکن
حیدری خاطرنشان کرد: همچنین سال گذشته با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دکتر دهقانی فیروزآبادی، خط تولید سی تی اسکن 16 اسلایس را افتتاح کردیم و امیدواریم با با ادامه این پشتیبانی ها، در آینده می توانیم از دستگاه های جدیدتری در زمینه عکاسی استفاده کنیم
وی دستگاه سی تی اسکن EDP-16 را یک دستگاه تصویربرداری پزشکی با فناوری پیشرفته و بسیار استراتژیک توصیف کرد که واحد کنترل آن می تواند 12 تصویر را در یک ثانیه بازسازی کند و ابعاد ماتریس بازسازی آن 1024×1024 است و قابلیت نرم افزاری این سیستم امکان خودکارسازی را فراهم می کند. تنظیم میلی آمپر داد.
مدیرعامل این شرکت سی تی اسکن مولتی اسلایس را یک توموگرافی ویژه دانست که با ردیف های آشکارساز متعدد می تواند داده های سی تی را از طریق برش های مختلف در نواحی مختلف بدن به طور همزمان تهیه کند و اظهار داشت: سی تی اسکن 16 برش. به این معنی که در کجا … می تواند با هر چرخش دروازه در زوایای بین 0 تا 360 درجه 16 تصویر را به طور همزمان ضبط و بازسازی کند و علاوه بر تصویربرداری محوری، تصویربرداری مارپیچ در تمام زوایا نیز امکان پذیر است.
وی با تاکید بر اینکه در این دستگاه محدودیت سنی برای بیماران وجود ندارد، خاطرنشان کرد: پس از تعیین موقعیت صحیح بیمار، امکان تعیین پارامترهای مورد نیاز برای تصویربرداری از بیمار از طریق رابط کاربری وجود خواهد داشت. هنگامی که تصویربرداری شروع می شود، در حالی که لوله اشعه ایکس در معرض تابش قرار می گیرد، دروازه به دور بیمار می چرخد. آشکارسازها اشعه ایکس ضعیف شده را پس از عبور از بدن بیمار جمع آوری کرده و به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کنند. سپس سیستم جمعآوری دادهها سیگنالهای الکتریکی را دریافت کرده و به سیگنالهای دیجیتال تبدیل میکند و با اعمال تکنیکهای بازسازی تصویر، تصاویر بازسازیشده روی صفحه کامپیوتر قابل مشاهده خواهند بود.
مشکلات ناشی از محاصره صادرات دانش
حیدری به ظرفیت صادراتی این شرکت اشاره کرد و تاکید کرد: سال گذشته حدود یک و نیم میلیون دلار به کشورهای همسایه و سایر کشورهای دنیا صادرات داشتیم اما این مسیر آسان نبود.
وی به چالش های صادراتی پیش روی شرکت های دانش بنیان اشاره کرد و گفت: مهمترین چالش ما در این زمینه این است که باید ظرف مدت 4 ماه تعهد ارزی ناشی از صادرات را نقد کنیم، اما باید شرایطی فراهم شود که صادرکنندگان بتوانند صادرات داشته باشند. . مدت زمان لازم برای شرکت ها برای انحلال تعهد طولانی تر است. زیرا از یک طرف محصولات خود را در اختیار وزارت بهداشت یا مراکز درمانی قرار می دهیم و از طرف دیگر درخواست های ما از این مراکز بسیار دیر برآورده می شود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: تاخیر در تامین مطالبات این است که سرمایه در گردش ما محدود است و اگر قرار بود از منابع موجود بانک ها استفاده کنیم با سود کلانی داده می شد.
او چالش های گمرکی وی آن را از دیگر چالشهای پیش روی شرکتهای دانشبنیان در حوزه صادرات دانست و افزود: مشکل بزرگ دیگری نیز وجود دارد و آن این است که نمیتوانیم با کشورهای دیگر رقابت کنیم، زیرا شرکتهای دیگر کشورها محصول خود را تحویل میدهند. محصولات برای هزینه مشروط است اما ما این توانایی را نداریم و مهم ترین دلیل آن عدم امکان گشایش اعتبار اسنادی برای شرکت های ایرانی است. گشایش اعتبار اسنادی در تجارت مزیت خوبی برای شرکت ها است و وجود شرایط تحریم بر فعالیت ما تاثیر می گذارد.
مدیرعامل این شرکت دانش بر لزوم رفع چالش های مسیر توسعه فناوری تاکید کرد و گفت: این وضعیت در کشور وجود دارد با وجود فارغ التحصیلان دانشگاهی، توانمندی های زیادی در حوزه تجهیزات پزشکی داریم.
انتهای پیام/
parseek به نقل از یستا
مطالب مرتبط
افغانستان و ایران تفاهمنامه اتصال شبکههای اینترنت امضا کردند
آیا مدارس اصفهان فردا چهارشنبه (۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)