مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

کشف یک اَبَرزمین که ممکن است میزبان بیگانگان فرازمینی باشد

کشف یک اَبَرزمین که ممکن است میزبان بیگانگان فرازمینی باشد

تبلیغات بنری



هنگامی که محققان برای اولین بار این سیاره را که LHS 1140b نامیده می شود، کشف کردند، فکر کردند که ممکن است نسخه کوچکتری از همسایه گازی ما نپتون باشد.

اما تحقیقات جدید با استفاده از داده های ناسا نشان می دهد که این سیاره ممکن است جو و حتی آب مایع داشته باشد. محققان می گویند این موضوع آن را به یکی از امیدوارکننده ترین مناطق برای جستجوی حیات فرازمینی تبدیل می کند.

LHS 1140b به دور یک ستاره کوتوله قرمز کم جرم تقریباً یک پنجم خورشید ما می چرخد. این سیاره برای دانشمندان هیجان انگیز است زیرا آنها معتقدند ممکن است در “منطقه طلایی” باشد، مکانی که نه خیلی نزدیک و نه خیلی دور از ستاره خود است و بنابراین می تواند حاوی آب مایع باشد.

آب مایع، یکی از نیازهای اساسی زندگی، حداقل به اندازه موجود در زمین شناخته شده است.

بر اساس تحقیقات خود، دانشمندان بر این باورند که تقریباً 20 درصد از جرم سیاره ممکن است از آب تشکیل شده باشد. از این رو، ممکن است مانند یک گلوله برفی غول پیکر به نظر برسد، اما در بخشی از آن که رو به خورشید است، اقیانوسی وجود دارد.

چارلز کادیو، نویسنده اصلی از دانشگاه مونترال، گفت: «در میان تمام سیارات فراخورشیدی معتدل در حال حاضر، LHS 1140b امیدوارکننده‌ترین امکان ما برای تأیید غیرمستقیم وجود آب مایع در سطح یک سیاره فراخورشیدی است.» “گامی در جستجوی سیارات بالقوه قابل سکونت.”

اما محققان به زمان بیشتری نیاز دارند تا تأیید کنند که آیا این سیاره واقعاً جوی شبیه زمین و آب مایع دارد یا خیر. حتی تلسکوپ جیمز وب ناسا، با حساسیت بی‌سابقه‌ای که دارد، برای دیدن آن مشکل دارد – اما دانشمندان امیدوارند تحقیقات بیشتر به آنها اجازه دهد نشانه‌ای از وجود دی اکسید کربن و قابل سکونت بودن سیاره پیدا کنند.

رنه دویان، نویسنده اصلی این مطالعه می‌گوید: «تشخیص جوی شبیه زمین در سیاره‌ای معتدل، تلسکوپ وب را به محدودیت‌های توانایی‌هایش سوق می‌دهد. ما فقط به زمان زیادی برای مشاهده نیاز داریم.

نشانه های فعلی جوی غنی از نیتروژن باید با داده های بیشتری تأیید شود. ما به حداقل یک سال دیگر مشاهدات نیاز داریم تا تأیید کنیم که LHS 1140b دارای جو است و شاید دو یا سه سال دیگر برای تشخیص وجود دی اکسید کربن.

مقاله‌ای که این نتایج را توصیف می‌کند، با عنوان «طیف‌سنجی گذرا از سیاره فراخورشیدی LHS 1140b در منطقه قابل سکونت با استفاده از طیف‌سنج نزدیک به فروسرخ تلسکوپ فضایی جیمز وب»، آرشیو شده است و به زودی در مجله Astrophysical Journal Letters منتشر خواهد شد.

تبلیغات بنری

parseek به نقل از یستا