اما نکاتی را در این زمینه بخوانید:
یکی: نکته جالب اینکه رهبر انقلاب همین چند روز پیش در مراسم اجرای حکم چهاردهمین دوره جمهوری اسلامی ایران نیز به این موضوع پرداختند. هوش مصنوعیاشاره کردند. طبیعتا در سال های اخیر بارها به موضوع «هوش مصنوعی» اشاره کرده است. یکی از مهمترین موارد در آبان ماه 1400 هجری قمری رخ داد و در دیدار با جمعی از نخبگان و استعدادهای برتر علمی کشور گفت: “پیشنهاد می کنم یکی از موضوعاتی که مورد تکیه و توجه و تعمیق قرار می گیرد، موضوع هوش مصنوعی است که در آینده در مدیریت جهان نقش خواهد داشت. حالا یا در معاونت علمی باید کاری کنیم یا در دانشگاه ما پایین ترین در جهان هستیم [بین] ده کشور برتر در اطراف هوش صنعتی قرار داده شود ما امروز نیستیم. امروزه کشورهایی که در مبحث هوش مصنوعی رتبه اول را به خود اختصاص داده اند، به غیر از آمریکا و چین و کشورهایی مانند آنها که رتبه های اول را به خود اختصاص داده اند، برخی کشورهای آسیایی و برخی کشورهای اروپایی هستند. [اما] ما البته نیستیم، به نظر می رسد کشورهای آسیایی بیشتری وجود دارد. در آن ده رتبه اول، تعداد کشورهای آسیایی بیشتر بود. ما باید کاری کنیم که حداقل در این زمینه به ده کشور برتر دنیا برسیم.
دو: مایه مباهات جمهوری اسلامی است که یک عالم دینی و محقق زمان شناسی آن را رهبری کند. این رهبر بود که در جایی مثل انرژی هسته ای محکم ایستاد و نگذاشت حقوق مردم و نسل های آینده ضایع شود. از آنجایی که حتی برخی از روشنفکران و افراد جاه طلب و نیز برخی از سیاستمداران برجسته تحت تأثیر فشار دشمن قرار گرفته و مایل به مصالحه در مورد مسائل مربوط به فناوری هسته ای بودند. اما رهبر انقلاب محکم و مصمم ایستادند تا با سرنوشت ایران و فرزندان ما بازی نکنند.
سه: همانطور که رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: در بحث هوش مصنوعی، استثمار امتیاز نیست. این تکنیک لایه های عمیقی دارد که باید به آنها مسلط شد. آن لایه ها دست دیگران است.» به طور کلی در فناوری های استراتژیک، مصرف کننده و بهره بردار بودن نشانه قدرت داشتن نیست، بلکه داشتن فناوری، تسلط بر لایه های عمیق آن، گرفتن سهم از مدیریت آن و بازی کردن است. نقش فعال در جهان بسیار مهم است. بد نیست در اینجا مثال بزنیم، متأسفانه سالهاست که برخی به اشتباه تصور میکنند که اگر مثلاً در حوزه کاربری و مصرفگرایی پیشرفت کنیم، کاربران ما بیشتر استفاده خواهند کرد. پلتفرم های خارجی و در واقع تا حد امکان دستاوردهای خارجی ها در عرصه فضای مجازی برای ما مایه قوت و افتخار است و اتفاقاً در حوزه فضای مجازی نیز وجود دارد کشورهای قدرتمند جهان که در حوزه های مختلف این حوزه به فناوری دست یافته اند و سهم خود را از اداره و مدیریت فضای مجازی به دست آورده اند، نیاز دارند و باید تسلیم استعمار و استثمار مجازی شوند.
چهار: در رابطه با هوش مصنوعی مسائلی وجود دارد که جمهوری اسلامی باید پیشرفت خود را در این زمینه به وضوح نشان دهد. یک موضوع قابل تامل این است که در حوزه هوش مصنوعی فقط با مشکل فنی و مهندسی مواجه نیستیم. متخصصان این حوزه می دانند که هوش مصنوعی رشته ای است که به طور مستقیم و غیرمستقیم با حوزه های مختلف علمی سروکار دارد. از علوم انسانی گرفته تا علوم فنی و مهندسی. بر این اساس، با توجه به اینکه دیدگاه ما دیدگاه انسان گرایانه غرب نیست، طبیعی است که در حوزه هوش مصنوعی با در نظر گرفتن آموزه های اصیل اسلامی حرف های زیادی برای گفتن داشته باشیم.
موضوع دیگری که باید در نظر گرفت. موضوع بسیار مهم ارتباط فرهنگی است. رهبر معظم انقلاب درباره اهمیت ارتباطات فرهنگی در عرصه های مختلف از جمله فناوری فرمودند: «… [اینکه] ما گفتیم که مسائل اقتصادی و مسائل مختلف مهم باید ارتباط فرهنگی داشته باشد، معنایش همین است. یعنی حرکت اساسی که می خواهیم در عرصه اقتصاد، در عرصه سیاست، در عرصه سازندگی، در حوزه فناوری، تولید و پیشرفت علمی انجام دهیم، این است که به عنوان مکمل به رنسانس فرهنگی آن بپردازیم. ..
متأسفانه از ابتدا شاهد پیوند فرهنگی با فضای مجازی نبودیم و توسعه کاریکاتور و نگاه فنی در حوزه فضای مجازی باعث شد تا شاهد ضربه های عمیق فرهنگی و افزایش عجیب برخی آسیب های اجتماعی در کشور باشیم. امیدواریم در زمینه هوش مصنوعی نیز به این مهم توجه شود تا با کشورهای قوی و صاحب نام در این زمینه در مسیر مشخصی قرار بگیریم.
فیلم
jahannews به نقل از یستا
مطالب مرتبط
خروج نیروهای فرانسوی از جمهوری چاد (یکم دی ۱۴۰۳)
آیتالله علمالهدی: خدمت به مجاوران باید تشکیلاتی و مستمر باشد
افزایش نرخ طلا و سکه در مشهد (۳ دی ۱۴۰۳) | نیمسکه یک میلیون تومان گران شد!