مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

چند نکته مهم درباره انتخابات پانزدهم تیر

تبلیغات بنری

گروه سیاسی جهان نیوز، حسین خان باب زاده: مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم نیز برگزار شد و مسعود پزشکیان با حدود 16.5 میلیون رای برای کشیش پیروز شد.

اما در مورد دور دوم انتخابات می توان نکاتی را بیان کرد:

یکی: میزان مشارکت در دور دوم 50 درصد بود. میزان مشارکت در دور اول 40 درصد بود. در دوازدهمین انتخابات مجلس نمایندگان (اسفند 1402 هجری قمری) میزان مشارکت به 42 درصد رسید. در انتخابات دولت سیزدهم (خرداد 1400 ه.ق) میزان مشارکت حدود 49 درصد بود. بنابراین می توان گفت که روند نزولی کاهش مشارکت متوقف شده و دوباره اوج گرفته است. افزایش 10 درصدی مشارکت (حدود شش میلیون نفر) در یک هفته نشان می دهد که مردم ایران از انتخابات و مشارکت حمایت می کنند، اما این موضوع بسته به حساسیت شرایط متفاوت است.

دو: تحریم انتخابات چیزی نیست که دشمنان ایران بخواهند آن را کنار بگذارند و از حجم تبلیغات خود بکاهند. از این منظر نمی توان به راحتی از حضور 55 میلیون نفری زیر فشار این مجازات صحبت کرد. به تعبیر رهبر معظم انقلاب، حرکت عظیم مردم ایران در مقابله با هیاهوی انسان‌ساز برای تحریم انتخابات که توسط دشمنان ملت ایران برای گسترش یأس و رکود به راه انداخته شد. یک حرکت شگفت انگیز و برجسته است. کار فراموش نشدنی

سه: برنده انتخابات در ایران را مردم تعیین می کنند. مهم نیست که کاندیداها چقدر از نظر جایگاه، سوابق و اطرافیانشان با یکدیگر متفاوت هستند، این نظر اکثریت مردم است که انتخاب برنده را تعیین می کند.

چهار: رای رئیس جمهور منتخب را می توان به چند دسته تجزیه و تحلیل کرد که بارزترین آنها رای قومی فارغ از هر فرقه گرایی است. این را پنج برابر آرای پزشکان نسبت به جلیلی در استان اردبیل یا شش برابر در آذربایجان شرقی به خوبی ثابت می کند.

پنج: سیاستمداران تحریمی که در دوران اصلاحات از انتخابات فاصله گرفتند، در این دوره حضور چشمگیری داشتند و ناخواسته تمام ادعاهای قبلی خود درباره شورای نگهبان، ارزش رای مردم، سلامت انتخابات و عملکرد صندوق را پس گرفتند. . و غیره و برای خود یک رسوایی خریدند. خاتمی، کروبی، زیباکلام و… نمونه های خوبی هستند.

شش: جمهوری اسلامی از اسفند 1402 تا 24 تیر 1403 چهار انتخابات برگزار کرد که این خود نشانگر بارز اهمیت آرای مردم در اداره جمهوری اسلامی است. از سوی دیگر اقتدار دستگاه اجرایی کشور را برای اجرای چنین امر گسترده ای می رساند. به ویژه اینکه دو مرحله انتخابات ریاست جمهوری بعد از شهادت آیت الله رئیسی به هم پیوسته بود و زمان برای ایجاد شرایط مناسب نبود.

بیشتر بخوانید:
چند نکته مهم درباره انتخابات 17 تیر

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا