مجله اینترنتی یستا

رسانه تخصصی اینترنتی یستا

چرا فرزندتان به حرف‌های شما گوش نمی‌دهد؟

تبلیغات بنری

به گزارش یستا به نقل از روزیاتو، از اینکه فرزندانتان به حرف شما گوش نمی دهند ناراحت هستید؟ اگر چنین است، شما تنها نیستید. والدین در سراسر جهان اغلب از نافرمانی فرزندان خود رنج می برند.

در زیر، رایج‌ترین دلایلی را بیان می‌کنیم که چرا فرزندانتان به حرف شما گوش نمی‌دهند. همچنین استراتژی هایی برای تشویق آنها به گوش دادن به خواسته های شما وجود خواهد داشت.

دلایل زیادی وجود دارد که کودک شما ممکن است نافرمانی کند. در زیر نگاهی عمیق تر به 13 دلیل اصلی خواهیم داشت.

1. فرزندتان احساس نزدیکی به شما نمی کند
ممکن است فرزند شما به دلیل عدم صمیمیت به شما گوش ندهد یا با شما ارتباط برقرار نکند.

داشتن رابطه قوی با فرزندتان بسیار مهم است. سعی کنید هر روز 10 دقیقه بیشتر را با او بگذرانید.

2. فرزند شما نمی خواهد کاری را که انجام می دهد متوقف کند
اگر کودک به فعالیت خاصی مشغول است، ممکن است به دلیل سرگرمی به حرف شما گوش ندهد.

3. فرزند شما صدای شما را نمی شنود
هنگامی که کودک مشغول است، ممکن است برای او سخت باشد که فضایی برای گوش دادن به شما به عنوان والدین ایجاد کند. اطمینان حاصل کنید که در حین صحبت با او توجه کامل او را به خود جلب کرده اید.

4. کودک شما درک کاملی از زمان ندارد
کودکان در هر سنی، به ویژه کودکان خردسال، اغلب در درک مفهوم زمان مشکل دارند. از یادآورهای بصری یا تایمر استفاده کنید. همچنین، اگر می گویید یک دقیقه دیگر آنجا خواهید بود، به آن پایبند باشید.

5. فرزند شما نمی خواهد کار را انجام دهد
اگر به نظر می رسد کودک شما گوش نمی دهد، ممکن است به این دلیل باشد که او به سادگی نمی خواهد وظیفه ای را که از او خواسته اید انجام دهد. از او بخواهید توضیح دهد که چرا کار دشوار است یا راه هایی برای انجام آن پیشنهاد دهد.

6. فرزند شما نمی تواند چندین دستورالعمل را به خاطر بسپارد
کودکان خردسال اغلب نمی توانند به یاد بیاورند یا در پیروی از دستورالعمل های چند مرحله ای مشکل دارند. کار را به صورت واضح و مختصر به بخش های ساده تر تقسیم کنید.

7. فرزند شما می خواهد فعالیت مورد علاقه خود را انجام دهد
انگیزه فرزند شما علایقش است، بنابراین ممکن است بخواهد کاری را که از او خواسته اید انجام ندهد، زیرا مشغول انجام کاری است که واقعاً دوستش دارد.

8. فرزندتان را عادت دهید تا زمانی که شما فریاد بزنید منتظر بماند
درخواست مکرر از فرزندتان برای انجام کاری می تواند باعث ایجاد عادات بد شود. بدتر از آن این است که برای رسیدن به آنچه می خواهید فریاد بزنید. سعی کنید درخواست های واضح و مختصر از کودک خود داشته باشید.

9. فرزند شما دوست ندارد به او یادآوری شود
تکرار عباراتی مانند “لطفا کفش هایت را در بیاور” باعث می شود کودک شما را نادیده بگیرد. سعی کنید درخواست های خود را مجدداً بیان و هدف قرار دهید. همچنین استفاده از نمودار تصویری از رفتارها یا فعالیت های مثبت او را در نظر بگیرید.

10. فرزند شما نسبت به لحن قضاوتی و خواسته های مکرر شما احساس بدی خواهد داشت
استفاده از لحن منفی برای قضاوت در مورد فرزندتان باعث می شود که او احساس شرمندگی کند و در نتیجه کمتر به شما گوش دهد. یک رویکرد مشارکتی را امتحان کنید که به جای اولتیماتوم کمک می کند.

11. شما به حرف فرزندتان گوش نمی دهید، بنابراین او به شما گوش نمی دهد
ارتباط با فرزند شما دو طرفه است. اگر می خواهید او به شما گوش دهد، باید به او گوش دهید. کودکان نیز مانند بزرگسالان می خواهند احساس کنند که دیده می شوند و درک می شوند.

12. شما و فرزندتان نیازهای یکدیگر را درک نمی کنید
وقتی فرزند شما کاری را انجام می دهد که شما نمی خواهید، او به سادگی در تلاش است تا نیازی را برطرف کند. مثلا ممکن است روی تخت بپرد. نیاز واقعی او سرگرمی و حرکت است. بنابراین، اگر به طور خاص نمی خواهید او روی تخت بپرد، فضای امن دیگری به او بدهید تا انرژی خود را تخلیه کند.

13. فرزند شما به استقلال بیشتری نیاز دارد
بچه ها اغلب تصمیم می گیرند که گوش ندهند زیرا به استقلال بیشتری نیاز دارند. درست مانند بزرگسالان، آنها می خواهند در مورد آنچه برایشان ارزش قائل هستند و کارهایی که انجام می دهند، نظر بدهند. همانطور که آنها مستقل تر می شوند، احتمال بیشتری برای گوش دادن دارند.

چه باید کرد
اگر فرزندتان به حرف شما گوش نمی دهد نگران نباشید. راه هایی وجود دارد که می توانید بهتر با او ارتباط برقرار کنید:

1. درخواست خود را روشن کنید
اگر برای آنها اهداف بزرگ و چند مرحله ای تعیین کنید، می تواند برای آنها بسیار طاقت فرسا باشد. سعی کنید از دستورالعمل های ساده و بسیار واضح استفاده کنید که در یک زمان بر روی یک کار تمرکز دارند.

2. الگوی خوبی برای خود باشید
حتما رفتارهای مثبت را انتخاب کنید. زیرا فرزندتان همیشه شما را زیر نظر دارد.

3. صبور باشید
صبر یک فضیلت است، به خصوص در مورد فرزندتان. سعی کنید به او نشان دهید که اگر اشتباه کرد اشکالی ندارد و راه هایی برای پیش رو وجود دارد. او را تشویق کنید به گوش دادن و تلاش ادامه دهد.

4. آرامش خود را حفظ کنید
حفظ آرامش زمانی که همه چیز طبق برنامه پیش نمی رود یا زمانی که کودک شما گوش نمی دهد، کلید رشد اوست. اگر ناامید شوید و شروع به فریاد زدن کنید، او احتمالاً بیشتر کناره گیری می کند و از گوش دادن خودداری می کند.

5. تمجید از رفتار خوب
وقتی فرزندتان کاری را انجام می‌دهد که از او می‌خواهید تمجید کنید، راه خوبی برای تشویق او به تکرار این رفتار است.

6. به آنها گوش دهید
حتی زمانی که مشغول هستید به حرف های فرزندتان گوش دهید. گوش دادن به آنها نشان می دهد که به آنها اهمیت می دهید و آنها را تشویق می کند که حتی زمانی که مشغول هستند یا مشغول هستند به شما گوش دهند.

7. مرحله رشد آنها را درک کنید
حتماً مرحله رشد کودک خود را در نظر بگیرید. اگرچه همه کودکان با سرعت یکسانی رشد نمی کنند، اما اگر کودک بسیار کوچک است، درخواست های آسان تری را بخواهید و به تدریج با رشد کودک، دشواری آن را افزایش دهید.

8. رویه های منظم را ایجاد کنید
ثبات به کودکان کمک می کند تا بدانند از آنها چه انتظاری می رود. اگرچه آنها هنوز برای به دست آوردن اطلاعات مرتبط نیاز به گوش دادن دارند، اما عموماً می دانند که از آنها چه انتظاری می رود.

9. به آنها حق انتخاب بدهید
برای کمک به فرزندتان از سرپیچی، دو راه به او بدهید. آیا او می خواهد این کار را انجام دهد یا آن را؟ این توهم انتخاب را ایجاد می کند و فرزند شما را قادر می سازد تا خودش تصمیم بگیرد.

10. از یادآورهای بصری استفاده کنید
کودک شما ممکن است حافظه دیداری داشته باشد، بنابراین کمک های بصری و یادآوری می تواند کمک کند.

11. به احساسات اولیه توجه کنید
برای اطمینان از اینکه فرزندتان گوش می دهد، به احساسات اساسی که ممکن است تجربه می کند توجه کنید. با ایجاد یک فضای باز و امن برای به اشتراک گذاشتن احساسات خود، آنها یاد می گیرند که به شما اعتماد کنند و بهتر گوش دهند.

ارتباط موثر
برقراری ارتباط موثر با کودکان و تشویق آنها به گوش دادن یکی از چالش های اصلی والدین است. با درک دلایل گوش ندادن کودک و به کارگیری راهبردهای مناسب، می توانید رابطه بهتری با او ایجاد کنید و محیطی را ایجاد کنید که ارتباطات متقابل تقویت شود.

تبلیغات بنری

jahannews به نقل از یستا